Saló del Manga de Barcelona

Actualització 11 gen. 2024

El Saló del Manga de Barcelona és un esdeveniment fonamental en l’ampli i productiu sector del Manga. Durant la seva celebració, que té lloc en diversos pavellons del recinte de Fira Barcelona Gran Via (l’Hospitalet de Llobregat), es donen trobada un gran nombre d’artistes “mangakas”, editorials i llibreries especialitzades, escoles i centres que ofereixen cursos de disseny i dibuix de Manga.

Però… què és el Manga?

Suposem que els que heu arribat fins a aquesta pàgina sabeu, fins i tot molt millor que nosaltres, què és el Manga, però per si de cas encara hi ha algun despistat o neòfit en l’assumpte, anem a fer una petita definició.

El Manga és el terme utilitzat a Japó per referir-se al que nosaltres coneixem, de forma general, com a còmic.

Malgrat això, tant a Espanya com a la resta de països, la paraula Manga s’utilitza per referir-se als còmics realitzats al Japó o als que, malgrat estar dissenyats fora de Japó o per artistes no japonesos, guarden un estil visual i narratiu que s’assembla al típic còmic Japonès.

Així doncs, es pot dir que es tracta d’una trobada de tots els àmbits que representen el Manga, tant a nivell nacional com a internacional. Tot això, unit a les diferents activitats i propostes en programa, fan del Saló del Manga de Barcelona un esdeveniment imprescindible per a tots els amants d’aquesta variant del còmic, sent bona prova d’això les increïbles xifres d’assistents, tant de la ciutat de Barcelona com d’altres punts de Catalunya i, fins i tot, de la resta d’Espanya.

Edició 2024 del Saló del Manga de Barcelona


Saló Manga Barcelona 2022Saló Manga Barcelona 2021

Dades i numeros del Saló del Manga

Dates: pendent de confirmació.

Horari: de 09:00h a 20:00h.

On: Fira Barcelona Gran Via (L’Hospitalet de Llobregat).

Preu: 14€. Entrades limitades i de venda exclusiva online.

Abonament 4 dies: 46€.

Reduïda: 12€. Amb Carnet Jove, més grans de 65 años o posseïdors de la Targeta Rosa.

Gratis: menors de 3 anys.

En edicions passades, es podien comprar les entrades per al Saló del Manga de Barcelona online o bé en les taquilles situades al costat de les Torres Venecianes.

Origen i evolució del Saló del Manga de Barcelona

Naixement i edicions del saló: aquest any 2024, se celebra la 30ª edició del Saló del Manga de Barcelona. Com se sol dir quan es parla de l’estrena d’una nova pel·lícula… dels creadors del Saló del Còmic de Barcelona va arribar el Saló del Manga.

Ficomic: Van ser els amics de Ficomic els que, l’any 1995, quan molt pocs coneixien el que realment era el Manga i la nostra aproximació més evident a aquest món era mitjançant algunes sèries d’Anime (paraula utilitzada per referir-se a l’animació japonesa) que començaven a popularitzar-se al nostre país, es van animar a organitzar el 1er Saló del Manga a Barcelona.

Espais del saló: el lloc escollit per aquest esdeveniment va ser l’Estació de França, escenari que ja en la seva tercera edició es va quedar petit i va obligar a l’organització a traslladar el saló al Centre d’Activitats La Farga. Des de l’any 2024, i davant el creixent nombre d’assistents al Saló del Manga i a la importància i consolidació del mateix, se celebra al recinte de Fira Barcelona Gran Via.

Programa Saló del Manga 2024: activitats i artistes convidats

Durant els dies que dura el Saló del Manga de Barcelona, es concentren multitud d’activitats i propostes molt variades i que tenen com a objectiu que tot aficionat al Manga pugui gaudir de les que li resultin més interès.


Així doncs, es pot assistir a la presentació de les novetats editorials del sector, a conferències i trobades amb artistes del Manga i, fins i tot, a fascinants exhibicions i master class.

Cosplay: L’art japonès de la caracterització

Pels quals no encara no sapigueu què és el Cosplay o no ho tingueu del tot clar, dir que es tracta de l’art japonès de disfressar-se, caracteritzar-se i interpretar a un personatge, especialment a un representatiu d’un còmic Manga i/o d’una sèrie Anime.

Com no podia ser d’altra forma, el Cosplay té un paper molt destacat durant tot el Saló del Manga. I és que, afegit al et que gran part d’assistents al saló aniran caracteritzats d’algun dels seus personatges de Manga i/o Anime favorits, el Saló del Manga organitza una desfilada de Cosplay i diversos concursos i shows, en alguns casos protagonitzats per coneguts Cosplayers.

L’oferta d’activitats es complementa amb la projecció de documentals, curtmetratges i l’estrena d’una pel·lícula Anime. A més a més, els més petits tenen un espai pensat exclusivament per ells, el Manga Kids A més a més, com en cada edició, hi ha un gran nombre d’artistes convidats, tant cantants com “mangakas”, que fan les delícies de tots els assistents al saló.

Convidats confirmats al Saló del Manga 2024

Faky (Girls band)

Nakaba Suzuki (autor)

Sara Lozoya (autora)

Taifu (Cosplayer)

Yoko Takahashi (Cantante)

Japan Experience

L’espai denominat Japan Experience farà les delícies de tots els afeccionats al Japó, sent l’escenari ideal perquè tots els enamorats d’aquest meravellós i fascinant país i de les seves, perquè no dir-ho, contradiccions entre la seva més fervorosa tradició i el seu lideratge tecnològic mundial gairebé futurista, gaudeixin d’una fantàstica experiència.

Tota la informació oficial del Saló del Manga de primera mà

Instagram oficial
Twitter oficial
Facebook oficial
Canal Youtube
Web oficial

Mapa i com arribar al Saló del Manga de Barcelona

Metro
Fira i Europa Fira: L9 Sud.

FGC
Europa Fira: línies S8, S33, R6, R5 i S4.

Autobús
Línies H12, 79, 65, 46, V1, V3 i H16.

En taxi

Amb cotxe o moto
Els que decidiu agafar el cotxe o la moto per arribar a Fira Barcelona Gran Via, podeu deixar el vostre vehicle en alguna de les places d’aparcament que es troben als voltants.

Tot i això, si preferiu no donar massa voltes amb el vostre cotxe per trobar aparcament al carrer (gairebé tota zona blava, de pagament a excepció del diumenge) o si, anant amb moto, preferiu deixar-la en un lloc una mica més segur, el més convenient és aparcar en un pàrquing privat proper.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright