Festival de la Infància Ciutat dels Somnis

Actualització 21 abr. 2020

L’esdeveniment anual La Ciutat dels Somnis és hereu de l’històricament conegut com a Festival de la Infància de Barcelona. Dirigit fonamentalment a nens d’entre 4 i 12 anys, aquest multitudinari i esperat esdeveniment, tant pels propis nens com per les seves famílies, se celebra a final del mes de desembre, aprofitant les llargues vacances escolars que tenen lloc durant el període nadalenc.

Breu història del Festival de la Infància

La primera edició de l’aleshores denominat Festival de la Infància de Barcelona es remunta al mes de desembre de 1963 i es va celebrar a la Fira de Mostres de Montjuïc, actual Fira Barcelona Montjuïc. El seu promotor i organitzador va ser la Campanya Benèfica de Ràdio Nacional d’Espanya a Barcelona i el seu objectiu va ser el mateix que encara avui es manté, unir el factor pedagògic amb el lúdic en un esdeveniment pensat per entretenir els nens en un moment màgic de l’any. L’èxit d’aquella primera edició va ser indiscutible i això va propiciar que es tornés a celebrar l’any següent i així, amb les normals variacions i evolucions del mateix, s’ha anat fent cada Nadal de forma periòdica fins als nostres dies.

Tot sobre la Ciutat dels Somnis 2020

La Ciutat dels Somnis se celebra en alguns pavellons de la Fira Barcelona Montjuïc. Encara que la seva temàtica principal segueix sent la mateixa que tenia el Festival de la Infància de Barcelona, és a dir, la de donar a conèixer, de forma amena, entretinguda, divertida i activa, algunes professions als més petits de la casa a més d’incloure informació i activitats esportives, en l’actualitat aquest enfocament es complementa amb una altra sèrie de propostes i espais temàtics que permeten diversificar i enriquir el programa del festival.


Dades edició 2020 Ciutat dels Somnis

Dates: del 25 al 31 de desembre 2020. Per confirmar
Horari: del 25 al 30 de desembre de 09:30h a 19:00h. 31 de desembre de 09:30h a 16:00h. Per confirmar
On: Fira Barcelona – Montjuïc.
Preu: 6€.
Gratis: per confirmar.

+INFO: Web oficial.

Entrades, activitats i espais del Festival

Entrades per assistir a la Ciutat dels Somnis 2020

Per assistir a La Ciutat dels Somnis es pot optar per comprar les entrades el mateix dia de la visita a les pròpies taquilles o comprar-les online de forma anticipada. D’aquesta manera s’aconsegueix evitar la cua de les taquilles i, així, poder dirigir-se directament al punt d’accés al festival.

Espais destacats del Festival de la Infància

Pavelló esportiu
Parc de colors
Llibreria
Parc tecnològic
Taller mecànic
Espai urbà
La Plaça (activitats d’oci)
Rocòdrom
Fotografia
Atelier (art)
Lleteria i agricultura
Hostaleria i gastronomia

Mapa, plànol i com arribar a la Ciutat dels Somnis

plànol La Ciutat dels Somnis

En transport públic

Metro: Espanya (L1 i L3).
Tren (FGC i RENFE): Espanya.
Autobús: línies 9, 13, 27, 37, 50, 65, 79, 91, 109, 150, D20, H12, V7 i autobús turístic.

En taxi (reserva online)

En vehicle privat

L’opció d’arribar en vehicle privat té el petit inconvenient d’haver de trobar una plaça d’aparcament. Es pot aparcar el cotxe al carrer (zona de pagament, a excepció del diumenge), tot i que durant les dates nadalenques i tenint en compte la gran afluència d’assistents a La Ciutat dels Somnis, resulta bastant complicat trobar un aparcament lliure. A més a més, s’ha de tenir en compte el límit horari que existeix alhora d’aparcar a la zona de pagament (màxim 2 hores). Per aquest motiu, el més còmode és optar per aparcar directament en un pàrquing privat (també serveix si es va amb moto i es vol deixar-la en un lloc més segur), podent a més reservar online i de forma còmoda la vostra plaça.