Mercat i Fira Medieval de Vic 2023

Actualització 11 gen. 2024

Aprofitar el pont de desembre per visitar el Mercat Medieval de Vic, també conegut com a Fira Medieval de Vic, s’ha convertit en una bonica tradició, tant per als Barcelonins que es queden a la ciutat durant aquests dies festius com per als habitants de moltes altres ciutats i pobles de la resta de Catalunya.

I és que, l’ambient nadalenc que ja es comença a respirar durant els primers dies del mes de desembre unit a l’encant del fantàstic mercat medieval que recorre els històrics carrers de la ja de per si mateix bonica població de Vic, fan de la Fira Medieval de Vic un esdeveniment ideal per gaudir d’una escapada d’un dia acompanyat de la família, d’un grup d’amics o de la parella.

Tot sobre el Mercat Medieval de Vic 2024

El Mercat Medieval de Vic, que aquest any 2024 se celebra del XX al XX de desembre, arriba a la serva 28ª edició, convertint-se d’aquesta manera en una de les fires i mercats medievals més longeves i de major tradició a Catalunya. Durant aquests dies, tot el casc antic de la ciutat de Vic es vesteix amb les seves millors gales per transformar-se en una típica població medieval.

A la recerca d’un regal de Nadal original

Si, davant la ràpida arribada del Nadal, teniu la necessitat de comprar un regal nadalenc, el Mercat Medieval de Vic és un escenari propici per fer-ho. I és que, en les més de 200 parades d’artesania que hi participen, es poden trobar articles de regal de tot tipus i, per descomptat, molts d’ells realment originals i ideals com a regal de Nadal o de Reis.

Així doncs, les més de 300 parades disposades durant la fira medieval, entre les quals destaquen les de diferents artesans, feriants, animadors i parades de menjar, es caracteritzen per aquest esdeveniment, igual que ho fan totes les persones que hi participen, vestint-se amb vestits típics de l’Edat Mitjana.


Tot això fa que, visitant Vic durant la celebració del seu mercat medieval, ens sembli realment haver retrocedit diversos segles, i trobar-nos en una autèntica població medieval.

cartell Medieval Vic 2023

Dades i nombres del Mercat Medieval

Dates: pendent de confirmació.

Horari: de 10:00h a 20:00h.

On: carrers propers al centre històric de Vic.

Nº Parades: 323.

Preu: gratis.

Programa oficial: vicfires.cat.

Atenció al fred de Vic al desembre

En tractar-se d’un esdeveniment que s’organitza durant la primera i segona setmana del mes de desembre, les temperatures solen ser realment baixes i, per descomptat, en tractar-se Vic d’una població d’interior situada a una altura d’uns 500 metres sobre el nivell del mar, ho són bastant més que en una població costanera com Barcelona. Per aquest motiu us aconsellem que no us confieu i que porteu una roba d’abric suficient per suportar tan bé com sigui possible el fred que us espera.

A més a més, és important tenir en compte que gairebé la totalitat de la jornada, a excepció d’alguna possible pausa per menjar o prendre alguna cosa en una cafeteria, la passareu al carrer.

Activitats i propostes del Mercat Medieval de Vic 2024

Les activitats que es programen durant els dies que dura el Mercat Medieval de Vic són molt nombroses i diverses. Moltes d’elles tenen com a objectiu entretenir i divertir principalment als més petits i a les seves famílies, encara que d’altres també són ideals per passar una bona estona amb amics o amb la parella.

Així doncs, ens podem trobar amb exhibicions de danses medievals, cercaviles, algunes recreacions històriques, demostracions de tir amb arc i moltes antres propostes.


A continuació, us oferim un llistat amb algunes de les activitats i propostes programades per a aquesta edició de la Fira Medieval de Vic, encara que si voleu donar un cop d’ull al programa complet, que inclou totes les activitats i la data i l’horari en el qual es realitzen, us animem a visitar l’enllaç que es troba unes línies més amunt.

Algunes activitats i propostes destacades

Danses
Cercaviles
Contes Infantils
Demostració de tir amb arc
Recorregut amb ponis i rucs
Actuació amb marionetes

Què dinar i on fer-ho a la Fira Medieval de Vic?

En coincidir amb el període nadalenc i amb el pont de desembre, la fira medieval rep una gran quantitat de visitants que rep. Aquesta situació fa que sigui molt complicat trobar lloc en algun dels seus restaurants i propícia que les llargues cues siguin la tònica general de la jornada. Per aquest motiu, us suggerim que opteu per alguna d’aquestes tres solucions:

Reservar: Reservar taula amb antelació en un restaurant de Vic.
Street food: Menjar en alguna de les més de 100 parades de street food (menjar de carrer) de la fira (carn rostida, entrepans, crepes, etc.).
Menjar de camí: Menjar en algun dels restaurants de les poblacions que us trobareu durant el trajecte fins a arribar a Vic, i arribar al mercat medieval a primera hora de la tarda.

Fira de l’Avet d’Espinelves

Fira Avet Espinelves

A la petita població d’Espinelves, situada en plena muntanya a poc menys de 20km de Vic, se celebra cada any la Fira de l’Avet de Espinelves. Igual que succeeix amb el Mercat Medieval de Vic, la Fira de l’Avet s’organitza durant els primers dies del mes de desembre per aprofitar el pont festiu.


Per aquest motiu, alguns dies coincideixen tots dos esdeveniments, fet que, unit a la seva escassa distància, resulta ideal per visitar tots dos llocs durant el mateix dia.

Mapa i com arribar a Vic des de Barcelona

Amb tren

L’estació de tren dista uns 10 minuts del centre de Vic, lloc en el qual es troba el mercat medieval. Els trens, sobretot durant els horaris més complicats (al matí per a l’anada i a la tarda per a la tornada), solen anar molt plens, però no sol haver-hi excessius problemes per accedir al seu interior. Això sí, és possible que us toqui realitzar el trajecte dempeus i no asseguts.

Renfe: Línia R3 (des de Barcelona) – +info

Amb autobús

La parada d’autobusos i autocars de Vic es troba a uns 10 minuts a peu de la plaça Major i, en conseqüència, del casc antic de Vic i de la zona on es disposen les diferent parades del mercat. Sense cap dubte, l’autobús o autocar és una excel·lent opció per desplaçar-se fins a Vic, però a causa de la gran afluència de persones, resulta convenient i gairebé imprescindible, comprar prèviament el bitllet, tant d’anada com de tornada.

Sagalés: Línia e12 (des de Barcelona) – +info

] Amb cotxe o moto

La gran afluència de públic al Mercat Medieval de Vic fa que resulti bastant complicat trobar aparcament, ja sigui al carrer o en els pàrquings privats o espais externs habilitats i degudament indicats mitjançant senyals temporals de trànsit. Per aquest motiu, el més normal és que en funció del dia i de l’horari, sigui necessari donar diverses voltes fins a trobar una plaça d’aparcament.

En ocasions, resulta més convenient, després de fer un cop d’ull per la zona més cèntrica per si hi ha sort, dirigir-se a d’altres punts més apartats, on resulta menys complicat aparcar i des dels quals es pot arribar a peu fins al centre històric de Vic en uns pocs minuts.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright