Fira Santa Llúcia Barcelona

Actualització 20 juny 2020

La Fira de Santa Llúcia és un mercat nadalenc que se celebra cada any als voltants de la Catedral de Barcelona. Encara que no és l’única fira ni mercat nadalenc de la ciutat si que és la més antiga de totes, resultant ja una tradició, per a Barcelonins i turistes que passen el Nadal a Barcelona, passejar entre les seves animades parades.

Plans, idees, propostes com a regals per fer aquest Nadal
plans i regals Nadal Barcelona

Tot sobre la Fira de Santa Llúcia

El que en els seus orígens va començar sent una fira que s’organitzava amb motiu de la festivitat de Santa Llúcia, el 13 de desembre, actualment ha derivat en un mercat nadalenc que s’estén durant més de tres setmanes. Depenent del calendari comença a la fi de novembre o principis de desembre i finalitza el 23 de desembre.


Breu història de la Fira de Santa LLúcia

Les primeres referències sobre la Fira de Santa Llúcia de Barcelona daten de l’any 1786. Malgrat que la fira ha canviat molt des de llavors ja en aquell any es té constància de la presència de parades al costat de la Catedral on els feligresos, després de la sortida de la cerimònia religiosa, s’apropaven a les parades on es venien pessebres i figures fetes en fang o cartró. Durant el segle XIX es van començar a afegir un altre tipus de parades, amb ninots i alguns altres articles per als nens.

parada Fira de Santa Llúcia

Què es pot trobar en la fira?

Les aproximadament 300 parades que conformen la Fira de Santa Llúcia es divideixen principalment entre les que venen objectes i articles amb una relació més directa amb el Nadal (adorns nadalencs, arbres, pessebres…) i les que ofereixen tot tipus d’articles de regal, majoritàriament artesans (bijuteria, mocadors, marionetes, etc).

ARBRES DE NADAL
MOLSA
VESC O PLANTA DE LA SORT
FLOR DE PASQUA
ADORNS NADALENCS
PESSEBRES
ARTESANIA
CARAMELS I LLAMINADURES
Fira de Santa Llúcia 2020

Calendari: 26 novembre 2020 – 23 desembre 2020 (per confirmar).
Dies laborables: de 11:00h a 20:30h.
Festius i vigilies: de 10:00h a 21:30h.

Us aconsellem que, sempre que us resulti possible, us passeu dues vegades per la fira, una de dia i l’altra de nit. De fer-ho podreu gaudir del particular encant que es respira en les seves parades en cadascun d’aquests dos moments. Tampoc oblideu apropar-vos fins a la veïna plaça de Sant Jaume, on cada any es col·loca un original, i de vegades controvertit, pessebre.

vesc o planta de la sort

Activitats infantils

En una de les cantonades de la Plaça Nova solen organitzar-se algunes activitats pels més petits, entre les quals destaquen la del Tió de Nadal, on els nens colpegen un tronc mentre canten la cançó del Tió, tot això fins que el tronc els hi deixa anar uns regals.

Galeria fotogràfica

Mapa

Adreça

Av. de la Catedral i Plaça Nova, Barcelona.

Horari

La informació es mostra més a dalt.

Preu de l’entrada

Gratis.

Com arribar-hi?

Metro: Jaume I (línia 4) i Liceu (línia 3).

Autobuses: línies 14, 45, 59, 120, V15, V17 i autobús turístic.

A peu: es pot arribar a la Fira de Santa Llúcia fent un petit passeig des de qualsevol lloc del barri Gòtic.

Llocs propers d’interès

Catedral de Barcelona
Palau Moxó
Palau de la Generalitat de Catalunya
Plaça de Sant Jaume
Mercat de Santa Caterina