Mercats de Nadal a Barcelona

Actualització 30 gen. 2021

Els mercats històrics i altres mercats ambulants de Nadal, conjuntament amb la il·luminació nadalenca de carrers i places, són els principals responsables que es respiri un gran ambient nadalenc a totes les ciutats on sigui tradició celebrar l’arribada del Nadal. A Barcelona, com també succeeix a la immensa majoria de les poblacions de Catalunya i Espanya, l’habitual és que els primers mercats s’inaugurin a la fi del mes de novembre i, els últims d’ells, allarguin les seves dates fins al cap de setmana o, fins i tot, la nit prèvia a la celebració del Dia de Reis, el 6 de gener. D’entre els nombrosos mercats de Nadal, es pot realitzar una subtil diferència, la que existeix entre els mercats històrics, que en algun cas fins i tot compte amb més de 200 anys d’antiguitat, i els mercats nadalencs i pop up markets més moderns i que tant han proliferat al llarg dels últims anys. En aquest apartat del nostre Web trobareu informació sobre tots ells, així com sobre les dates en què se celebren durant la seva edició 2021 / 2022 i un mapa perquè pugueu localitzar-los fàcilment.

Els mercats nadalencs de Barcelona se celebren tot i l’emergència Covid?

Sí, en el moment en el qual estem escrivint aquestes línies, els mercats de nadal històrics de Barcelona segueixen en programa. Segurament, per a evitar grans aglomeracions, hi hauran unes certes restriccions o limitacions, com per exemple en l’aforament. També podria donar-se la situació que més endavant es produeixi alguna variació o restricció, ja sigui en un mercat de nadal determinat com en tots ells. Estarem atents per a poder actualitzar aquesta informació en aquesta secció i en la secció específica de cada mercat nadalenc.

Mercats de Nadal de Barcelona històrics

Els mercats Nadalencs de Barcelona amb més història són tres; Fira de Santa Llúcia, el més conegut de tots ells i que se celebra des de l’any 1786 al costat de la Catedral de Barcelona, la Fira de Nadal de la Sagrada Família, que com bé indica el seu nom té lloc al costat de la majestuosa obra d’Antoni Gaudí, concretament a la Plaça de la Sagrada Família, i la Fira de Reis de la Gran Via, que abasta alguns trams del carrer de la Gran Via de les Corts Catalanes. Cadascun d’aquests mercats nadalencs se celebra durant diverses setmanes. En els casos de la Fira de Saint Llúcia i la Fira de Nadal de la Sagrada Família, s’inauguren a la fi del Fira de Feis de la Gran Via, s’inaugura unes setmanes més tard i s’allarga fins a la nit de Reis. Encara així, durant alguns dies previs al Dia de Nadal, la celebració d’aquests tres mercats històrics nadalencs de Barcelona se solapa.


Informació Mercats de Nadal 2021 / 2022

Fira de Santa Llúcia Barcelona

Fira de Santa Llúcia

24 novembre 2021 – 23 desembre 2021

pl. de la Seu / av. de la Catedral

+ info

Fira de Nadal Sagrada Familia

Fira de Nadal de la Sagrada Familia

24 novembre 2021 – 23 desembre 2021

pl. de la Sagrada Familia

+ info

Fira de Reis de la Gran Via

Fira de Reis de Barcelona

16 desembre 2021 – 6 gener 2022

Gran Via de les Corts Catalanes (tram c/ Calabria – c/ Muntaner)

+ info

Què comprar als Mercats de Nadal Històrics?

Els articles que es poden comprar en aquests mercats històrics de Nadal són bastant semblants, però hi ha algunes diferències substancials. Així doncs, als mercats nadalencs que es comencen a celebrar en el mes de novembre i acaben un o dos dies abans del Dia de Nadal (Fira de Santa Llúcia i Fira de Nadal de la Sagrada Família), abunden els arbres de Nadal, adorns nadalencs de tot tipus per ambientar la casa i, per descomptat, els tradicionals pessebres i diferents figures i accessoris per millorar-los. A més a més, també hi ha un espai dedicat als articles de regal, que en la majoria dels casos es tracten de productes fets a ma o artesanals. Pel que fa a la Fira de la Gran Via, el protagonisme se’l reparteixen, gairebé a parts iguals, les parades dedicades a les joguines i altres regals per als nens i les que ofereixen tot tipus d’articles ideals per regalar el Dia de Reis. Tampoc falten algunes parades que ofereixen caramels i llaminadures i, per descomptat, les típiques xurreries.

Altres mercats de Nadal i pop up markets a Barcelona

De forma complementària als mercats de Nadal tradicionals, a Barcelona i sobretot durant els últims anys, s’ha posat molt de moda l’organització de diferents mercats ambulants nadalencs i pop up markets en diferents punts de la ciutat. Se solen organitzar en tot tipus de llocs, en molts casos amb un cert encant, ja sigui a cobert a l’interior de locals, edificis i/o palaus històrics o a l’aire lliure en algunes places, carrers, parcs o jardins. En la majoria de les ocasions solen ser de curta durada, dos o tres dies, i se celebren durant un cap de setmana. També és bastant habitual que alguns dels mercats ambulants o de carrer i pop up markets que solen celebrar-se de forma periòdica o puntual al llarg de l’any, organitzin una edició nadalenca.

Mercats de Nadal i pop up markets 2021 / 2022

ESTACIÓ DISSENY
Dissenyadors de moda, complements, interiorisme i art
Estació de França
c/ del Rec Comtal, 2
per confirmar
gratis
+info (properament)
SANT JORDI DE NADAL
Llibres
Antiga Fàbrica Damm
c/ del Rosselló, 515
per confirmar
gratis
+info (properament)
BCN MAKERS POP UP MARKET
Articles creatius i/o de disseny “handmade”
Wallnwood
c/ de Betlem, 53
per confirmar
gratis
+info (properament)
FIRA DE NADAL I REIS VIA JÚLIA
Mercat de Nadal
Ajuntament
c/ Via Júlia (entre c/ Batllori i c/ Mas Duran)
per confirmar
gratis
+info (properament)
MERCAT DE NADAL DEL POBLE ESPANYOL
Mercat de Nadal
Poble Espanyol
av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13
per confirmar
6€
+info (properament)
DESIGN MARKET BY FAD
Mercat de Disseny
Disseny Hub Barcelona
pl. de les Glòries, 37-389
per confirmar
2€
+info (properament)
ALL THOSE FOOD MARKET NADAL
Gastronomia i artesania
Teatre Nacional de Catalunya
pl. de les Arts, 1
per confirmar
gratis
+info (properament)
MERCAT DE NADAL AL PORT VELL
Port Vell de Barcelona
pl. de les Arts, 1
per confirmar
gratis
+info (properament)
Què comprar en aquests mercats de Nadal?

Si bé és cert que cada aquests mercats de Nadal té la seva pròpia idiosincràsia, no menys cert és que solen tenir en comú el tipus d’articles que es solen vendre en ells. En línies generals, es venen articles de regals, normalment de factura artesanal. Molts d’ells són complements, joies i bijuteria i adorns nadalencs, però es pot trobar gairebé de tot. En funció del mercat ambulant de Nadal, es poden trobar tot tipus de productes, mentre que uns altres se centren sobretot en articles de disseny i/o d’un cert valor econòmic.

Mapa dels Mercats i Mercats ambulants Nadalencs de Barcelona 2021 / 2022

A causa de les restriccions i situacions canviants davant la pandèmia per Coronavirus, el mapa dels mercats nadalencs d’aquest any 2021 / 2022 no està actualitzat.