Mercats de Nadal a Barcelona

Actualització 27 març 2024

Els mercats històrics i altres mercats ambulants de Nadal, conjuntament amb la il·luminació nadalenca de carrers i places, són els principals responsables que es respiri un gran ambient nadalenc a totes les ciutats on sigui tradició celebrar l’arribada del Nadal.

Llums de Nadal a Sant Pau

Llums de Nadal a Sant Pau

El Recinte modernista de Sant Pau ha preparat un espectacular jardí nadalenc. Es tracta d’un recorregut circular amb figures il·luminades, decoració nadalenca i algunes atraccions. Ideal per a gaudir en família amb els més petits de la casa d’aquests dies pre nadalencs.

Inclou la visita al recinte modernista de Sant Pau


Data i venda online pendent de confirmació

A Barcelona, com també succeeix a la immensa majoria de les poblacions de Catalunya i Espanya, l’habitual és que els primers mercats s’inaugurin a la fi del mes de novembre i, els últims d’ells, allarguin les seves dates fins al cap de setmana o, fins i tot, la nit prèvia a la celebració del Dia de Reis, el 6 de gener.

Recorregut nocturn en autobús per a descobrir l’esperit de Nadal a Barcelona

Tour de Nadal en autobús per Barcelona

Explicacions en català
Recorregut panoràmic amb autobús de dos plantes
Recorregut nocturn a través dels carrers il·luminats de Barcelona amb parades al costat dels monuments més importants

D’entre els nombrosos mercats de Nadal, es pot realitzar una subtil diferència, la que existeix entre els mercats històrics, que en algun cas fins i tot compte amb més de 200 anys d’antiguitat, i els mercats nadalencs i pop up markets més moderns i que tant han proliferat al llarg dels últims anys. En aquest apartat del nostre Web trobareu informació sobre tots ells, així com sobre les dates en què se celebren durant la seva edició 2024 / 2025 i un mapa perquè pugueu localitzar-los fàcilment.

Mercats de Nadal de Barcelona històrics

Els mercats Nadalencs de Barcelona amb més història són tres; Fira de Santa Llúcia, el més conegut de tots ells i que se celebra des de l’any 1786 al costat de la Catedral de Barcelona, la Fira de Nadal de la Sagrada Família, que com bé indica el seu nom té lloc al costat de la majestuosa obra d’Antoni Gaudí, concretament a la Plaça de la Sagrada Família, i la Fira de Reis de la Gran Via, que abasta alguns trams del carrer de la Gran Via de les Corts Catalanes.


Cadascun d’aquests mercats nadalencs se celebra durant diverses setmanes. En els casos de la Fira de Saint Llúcia i la Fira de Nadal de la Sagrada Família, s’inauguren a la fi del nit de Reis. Encara així, durant alguns dies previs al Dia de Nadal, la celebració d’aquests tres mercats històrics nadalencs de Barcelona se solapa.

Informació Mercats de Nadal 2024 / 2025

Fira de Santa Llúcia Barcelona

Fira de Santa Llúcia

28 novembre 2024 – 23 desembre 2024

pl. de la Seu / av. de la Catedral

+ info

Fira de Nadal Sagrada Familia

Fira de Nadal de la Sagrada Familia

28 novembre 2024 – 23 desembre 2024

pl. de la Sagrada Familia

+ info

Fira de Reis de la Gran Via

Fira de Reis de Barcelona

17 desembre 2024 – 6 gener 2024

Gran Via de les Corts Catalanes (tram c/ Calabria – c/ Muntaner)

+ info

Què comprar als Mercats de Nadal Històrics?

Els articles que es poden comprar en aquests mercats històrics de Nadal són bastant semblants, però hi ha algunes diferències substancials.


Així doncs, als mercats nadalencs que es comencen a celebrar en el mes de novembre i acaben un o dos dies abans del Dia de Nadal (Fira de Santa Llúcia i Fira de Nadal de la Sagrada Família), abunden els arbres de Nadal, adorns nadalencs de tot tipus per ambientar la casa i, per descomptat, els pessebres tradicionals i diferents figures i accessoris per millorar-los.

També hi ha un espai dedicat als articles de regal, que en la majoria dels casos es tracten de productes fets a ma o artesanals. Pel que fa a la Fira de la Gran Via, el protagonisme se’l reparteixen, gairebé a parts iguals, les parades dedicades a les joguines i altres regals per als nens i les que ofereixen tot tipus d’articles ideals per regalar el Dia de Reis. Tampoc falten algunes parades que ofereixen caramels i llaminadures i, per descomptat, les típiques xurreries.

Altres mercats de Nadal i pop up markets a Barcelona

De forma complementària als mercats de Nadal tradicionals, a Barcelona i sobretot durant els últims anys, s’ha posat molt de moda l’organització de diferents mercats ambulants nadalencs i pop up markets en diferents punts de la ciutat.

Mercats de Nadal i pop up markets 2024 / 2025

Palo Alto Xmas Market

Una mica de tot

Palo Alto

c/ dels Pellaires, 30

per confirmar

5,5€

palomarketfest.com

BCN Makers Pop up Market

Articles creatius i/o de disseny “handmade”

Wallnwood

c/ Betlem, 53

per confirmar

gratis

pendiente

Mercat de Nadal del Poble Espanyol

Mercat nadalenc

Poble Espanyol

av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13

per confirmar

10€ / 12€ (inclou l’entrada al Poble Espanyol)

poble-espanyol.com

Fira de Nadal del Port Vell

Mercat nadalenc

Port Vell de Barcelona

Port Vell de Barcelona

per confirmar

per confirmar

irbarcelona.cat

Estació Disseny

Dissenyadors de moda, complements, interiorisme i art

Estació de França

c/ del Rec Comtal, 2

per confirmar

gratis

pendent

Sant Jordi de Nadal

Llibres

Antiga Fàbrica Damm

c/ del Rosselló, 515

per confirmar

gratis (reserva prèvia)

santjordidenadal.cat

Fira de Nadal i Reis Via Júlia

Mercat Nadalenc

Articles de Nadal

Marquesina de la via Júlia

del 4 de desembre del 2024 al 5 de gener de 2025

gratis

festacatalunya.cat

Design Market by FAD

Mercat del disseny i artesania

Disseny Hub Barcelona

pl. de les Glòries, 37-389

per confirmar

2€

pendent

All Those Food Market Nadal

Mercat nadalenc

Teatre Nacional de Catalunya

plaça de les Arts, 1

pendent

6€ | 8,5€

All Those Food Market

8037 Fashion Market Nadal

Mercat de Nadal

Roba i complements

Generator Hostel

per confirmar

gratis

instagram

Se solen organitzar en tot tipus de llocs, en molts casos amb un cert encant, ja sigui a cobert a l’interior de locals, edificis i/o palaus històrics o a l’aire lliure en algunes places, carrers, parcs o jardins. En la majoria de les ocasions solen ser de curta durada, dos o tres dies, i se celebren durant un cap de setmana.


També és bastant habitual que alguns dels mercats ambulants o de carrer i pop up markets que solen celebrar-se de forma periòdica o puntual al llarg de l’any, organitzin una edició nadalenca.

Què comprar en aquests mercats de Nadal?

Si bé és cert que cada aquests mercats de Nadal té la seva pròpia idiosincràsia, no menys cert és que solen tenir en comú el tipus d’articles que es solen vendre en ells. En línies generals, es venen articles de regals, normalment de factura artesanal.

Molts d’ells són complements, joies i bijuteria i adorns nadalencs, però es pot trobar gairebé de tot. En funció del mercat ambulant de Nadal, es poden trobar tot tipus de productes, mentre que uns altres se centren sobretot en articles de disseny i/o d’un cert valor econòmic.

Mapa dels Mercats i Mercats ambulants Nadalencs de Barcelona 2024 / 2025

El mapa dels mercats nadalencs d’enguany està pendent d’actualitzar-se.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright