Mostra de Cinema Italià de Barcelona (MCIB)

Actualització 21 abr. 2020

Una d’aquestes propostes que dinamitzen el cinema a Barcelona, és la celebració de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona, la MCIB, que s’uneix a les molt nombroses mostres, cicles i festivals de cinema temàtic que en els últims anys nodreixen el panorama cultural de Barcelona. I és que, malgrat el lamentable tancament d’algunes mítiques sales de cinema que ha sofert Barcelona i a l’eterna crisi que sofreix el sector del setè art des de fa uns anys, són moltes les propostes cinematogràfiques que s’organitzen a la ciutat. A més, diverses petites sales de cinema que han aconseguit sobreviure, ofereixen interessants alternatives a l’habitual projecció de pel·lícules comercials (cinema independent, cinema en versió original, cicles i mostres de pel·lícules temàtiques, etc.) que solen projectar-se en els tan de moda multicinemes.

Tot sobre la Mostra de Cinema Italià de Barcelona 2019

Aquest any 2019, la Mostra de Cinema Italià de Barcelona arriba a la serva 8ª edició. De la mateixa manera que s’ha anat fent des de la seva primera edició, que es remunta a l’any 2012, la MCIB té lloc durant el mes de desembre als Cinemes Verdi del barri de Gracia. Una de les característiques més destacades de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona, sense explicar la de la seva pròpia temàtica, que com bé indica el seu nom així com els cinemes en els quals es projecta, es limita a pel·lícules italianes projectades en VOSE, és la de la seva gratuïtat. I és que, assistir a la projecció de qualsevol de les pel·lícules de la MCIB, és totalment gratis.

Mostra de Cinema Italià de Barcelona

Dades i nombres de la MCIB (8ª edició)

Dates: del 13 al 17 de desembre de 2019.

Horari: varia en funció del dia.

On: Cinemes Verdi (+info).

Preu: gratis.

Programa oficial: Web oficial.


Pel·lícules projectades en l’edició de la MICB 2019

Aquest any 2019, són un total de 10 pel·lícules les que es projectaran durant els 5 dies que duri la Mostra de Cinema Italià de Barcelona. A més, l’oferta es complementa amb 6 curtmetratges de gran qualitat i interès, sempre italians i emesos en versió original subtitulada. A continuació, us oferim el llistat amb totes les pel·lícules i curtmetratges d’aquesta edició.

Películas
Martin Eden
de Pietro Marcello
Magari
de Ginevra Elkann
Il Sindaco del Rione Sanità
de Mario Martone
Bangla
de Phaim Bhuiyan
La Famosa Invasione degli Orsi in Sicilia
de Lorenzo Mattotti
Sole
de Carlo Sironi
La mafia non è più quella di una volta
de Franco Maresco
Dafne
de Federico Bondi
Il Campione
de Leonardo D’Agostini
Maternal
de Maura Delpero
Selfie
de Agostino Ferrente
Cortometrajes
Ferine
de Andrea Corsini
Veronica non sa fumare
de Chiara Marotta
Monologue
de Lorenzo Landi e Michelangelo Mellony
Fosca
de Maria Chiara Venturini
Amateur
de Simone Bozzelli
Los océanos son los verdaderos continentes
de Tommaso Santambrogio

Mapa i com arribar als Cinemes Verdi

Amb metro
Fontana (línia 3) i Joanic (línia 4).

Amb autobús
Línies 22, 24, 39, 87, 114, 116, N4 i V17.

En taxi

Amb cotxe o moto
A l’hora de desplaçar-se amb vehicle propi, resulta molt més còmode fer-ho amb moto que amb cotxe, ja que al barri de Gràcia no abunden els llocs on aparcar el cotxe al carrer. Així doncs, el més recomanable en aquest cas és aparcar en algun dels pàrquings privats de la zona, on també es pot aparcar la moto. A més a més, també existeix la possibilitat de reservar la plaça de pàrquing online d’una forma ràpida i còmoda.