Mostra de Cinema Italià de Barcelona (MCIB)

Actualització 25 nov. 2020

Una d’aquestes propostes que dinamitzen el cinema a Barcelona, és la celebració de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona, la MCIB, que s’uneix a les molt nombroses mostres, cicles i festivals de cinema temàtic que en els últims anys nodreixen el panorama cultural de Barcelona. I és que, malgrat el lamentable tancament d’algunes mítiques sales de cinema que ha sofert Barcelona i a l’eterna crisi que sofreix el sector del setè art des de fa uns anys, són moltes les propostes cinematogràfiques que s’organitzen a la ciutat. A més, diverses petites sales de cinema que han aconseguit sobreviure, ofereixen interessants alternatives a l’habitual projecció de pel·lícules comercials (cinema independent, cinema en versió original, cicles i mostres de pel·lícules temàtiques, etc.) que solen projectar-se en els tan de moda multicinemes.

Tot sobre la Mostra de Cinema Italià de Barcelona 2020

Aquest any 2020, la Mostra de Cinema Italià de Barcelona arriba a la serva 9ª edició. De la mateixa manera que s’ha anat fent des de la seva primera edició, que es remunta a l’any 2012, la MCIB té lloc durant el mes de desembre als Cinemes Verdi del barri de Gracia. Una de les característiques més destacades de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona, sense explicar la de la seva pròpia temàtica, que com bé indica el seu nom així com els cinemes en els quals es projecta, es limita a pel·lícules italianes projectades en VOSE, és la de la seva gratuïtat. I és que, assistir a la projecció de qualsevol de les pel·lícules de la MCIB, és totalment gratis.

Edició 2020 online a causa de la pandèmia

Per obvis motius, derivats de la crisi sanitària per la pandèmia de Coronavirus, aquesta edició 2020 de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona es realitzarà online. Per a poder participar, de forma gratis, en les sessions online de les pel·lícules, us animem a visitar el Facebook Oficial (enllaç més a baix) i esperar novetats sobre aquest tema.

Mostra de Cinema Italià de Barcelona

Dades i nombres de la MCIB (9ª edició)

Dates: de l’11 al 18 de desembre de 2020.

Horari: varia en funció del dia.

On: Cinemes Verdi (+info).

Preu: gratis.

Programa oficial: Web oficial.


Pel·lícules projectades en l’edició de la MICB 2020

Aquest any 2020, són un total de 8 pel·lícules les que es projectaran durant els 5 dies que duri la Mostra de Cinema Italià de Barcelona. A més, l’oferta es complementa amb 6 curtmetratges de gran qualitat i interès, sempre italians i emesos en versió original subtitulada. A continuació, us oferim el llistat amb totes les pel·lícules i curtmetratges d’aquesta edició.

Películas
Cosa Sarà
de Francesco Bruni
Figli
de Giuseppe Bonito
I Predatori
de Pietro Castellitto
Volevo Nascondermi
de Giorgio Diritti
Películas
Le Sorelle Malacuso
de Emma Dante
Life As a B-Movie: Piero Vivarelli
de F. Laurentini e N. Vivarelli
Padrenostro
de Claudio Noce
Non Odiare
de Mauro Mancini

Mapa i com arribar als Cinemes Verdi

Amb metro
Fontana (línia 3) i Joanic (línia 4).

Amb autobús
Línies 22, 24, 39, 87, 114, 116, N4 i V17.

En taxi

Amb cotxe o moto
A l’hora de desplaçar-se amb vehicle propi, resulta molt més còmode fer-ho amb moto que amb cotxe, ja que al barri de Gràcia no abunden els llocs on aparcar el cotxe al carrer. Així doncs, el més recomanable en aquest cas és aparcar en algun dels pàrquings privats de la zona, on també es pot aparcar la moto. A més a més, també existeix la possibilitat de reservar la plaça de pàrquing online d’una forma ràpida i còmoda.