Estació del Nord Autobusos Barcelona

Actualització 27 maig 2023

Situada a poca distància de dos punts tan coneguts de Barcelona com són l’Arc de Triomf i el Parc de la Ciutadella, l’Estació Barcelona Nord és l’estació d’autobusos i autocars més importants de la ciutat.

Així doncs, es tracta d’un autèntic HUB, o el que és el mateix, un centre de connexió entre Barcelona i un gran nombre de ciutats de Catalunya, la resta d’Espanya i de diverses destinacions internacionals.

Tota la informació sobre l’Estació d’autobusos del Nord

Inaugurada l’any 1861 com a estació de trens (concretament la que unia Barcelona amb la ciutat de Saragossa) i després de més de 100 anys d’aquest ús, finalment l’Estació Barcelona Nord es va tancar i va deixar de funcionar com a tal l’any 1972. Després d’alguns anys tancada, l’estació va quedar en un estat d’abandó.

Finalment, l’any 1983, l’Ajuntament de Barcelona va comprar l’edifici per, després d’una sèrie de reformes i reestructuracions, reconvertir-la en l’estació terminal d’autobusos i autocars de Barcelona.

L’edifici de l’Estació del Nord

L’edifici actual de l’Estació del Nord és una mescla entre la construcció original i diverses reformes i ampliacions del projecte original de l’any 1861.

Entre les accions dutes a terme sobre l’estructura original destaquen les que es van fer entre els anys 1910 i 1915 per l’arquitecte Demetri Ribes i Marco amb l’objectiu de convertir l’antiga estació en la terminal d’autobusos de Barcelona, així com la que es va realitzar entre els anys 1988 i 1991, pels arquitectes Enric Tous i Josep Maria Fargas, perquè l’edifici pogués albergar les proves de tennis de taula dels Jocs Olímpics de 1992.

De l’edifici original es conserven dues façanes; la que dóna al carrer d’Alí Bei i la que ho fa al Parc de l’Estació del Nord. En la primera d’elles, realitzada en pedra, ferro forjat i una gran vidriera, destaca encara la inscripció en pedra amb l’escrit “RENFE”, petjada del seu passat com a estació de trens.

Destinacions, empreses i línies d’autobusos

Des de l’Estació Barcelona Nord, i en funció de l’empresa d’autobusos, és possible desplaçar-se fins a algunes poblacions de Catalunya (des de localitats situades al litoral i molt visitades durant el període estiu, fins a d’altres de l’interior del territori), fer el propi amb multitud de ciutats de tota Espanya i, fins i tot, realitzar un considerable nombre de viatges internacionals.


A més a més, també hi ha línies d’autobusos que realitzen el trajecte entre l’estació d’autobusos i dos importants aeroports situats a mitjana i gran distància; l’Aeroport de Girona i l’Aeroport Madrid – Barajas Adolfo Suárez.

Algunes destinacions destacades

Catalunya

Arenys de Mar
Blanes
Berga
Cadaqués
Calella
Figueras
Lleida
L’Escala
Lloret de Mar
Girona
Malgrat de Mar
Palamós
Pals
Platja d’Aro
Pont de Suert
Roses
Solsona
Torroella de Montgrí
Tossa de Mar
Tarragona
Vic
Viella i Mitjaran
Altres ciutats d’Espanya

Albacete
Alcalá de Henares
Alacant
Almería
Benidorm
Bilbao
Burgos
Castelló
Córdoba
Cuenca
Granada
Huelva
Huesca
Irún
Laredo
La Coruña
León
Logroño
Gijón
Málaga
Madrid
Mérida
Orense
Oviedo
Pamplona
Plasencia
Pontevedra
Sevilla
Salamanca
San Sebastián
Santander
Soria
Teruel
València
Valladolid
Vigo
Vitoria
Zaragoza

Internacional

França
Avignon
Bordeaux
Lyon
Marsella
Montpellier
Nice
París
Perpignan
Rennes
Toulouse
Marroc
Beni Mellal
Casablanca
Fez
Larache
Kenitra
Rabat
Tànger
Itàlia
Gènova
Milà
Roma
Savona
Venècia
Ventimiglia
Altres
Amberes (BE)
Amsterdam (NL)
Bonn (DE)
Breslau (PL)
Brussel·les (BE)
Bucarest (RO)
Colònia (DE)
Düsseldorf (PL)
Ginebra (CH)
Lisboa (PT)
Luxemburgo (LU)
Kíev (UA)
Praga (CR)
Rotterdam (NL)
Utrecht (NL)
Setúbal (PT)
Zúrich (CH)

Companyies d’autobusos

Alsa
Alsina Graells
Barcelona Bus
Flixbus
Ouibus
Saiz Tours
Sagalés
Sarfa
Viacarsa
Viajes Eurolines
Vigo Barcelona
Virgi Tours
Curiositats i escenari d’esdeveniments

Segurament, l’ús de l’Estació del Nord de Barcelona per a la celebració d’esdeveniments, va començar quan va ser escollit com a seu de les competicions de tennis de taula dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. Aquest fet va propiciar una sèrie de reformes a l’edifici i no només, ja que es va aprofitar per projectar un parc (el Parc de l’Estació del Nord), soterrant d’aquesta manera les vies de l’antiga estació de trens.

Després de les reformes realitzades, es va celebrar el mundial de tennis de taula de l’any 1991. Des de llavors, segueix sent escenari d’alguns esdeveniments, com és el cas de la Fira Internacional del Disc de Barcelona.

Galeria de fotos

Mapa i com arribar a l’Estació Barcelona Nord


Mapa de Barcelona

Pàrquing, parada de taxis i reserva online

Si arribeu a Barcelona en algun dels autobusos que tenen la seva parada final en l’Estació Barcelona Nord us trobareu amb una parada de taxis que us permetrà arribar a la vostra destinació final a la ciutat.

Al contrari, si heu de partir amb autobús des de l’estació, podeu reservar un taxi online per arribar fins a ella amb el vostre equipatge. A més, un pàrquing soterrat ofereix la possibilitat de deixar el vostre vehicle (cotxe o moto) en un lloc segur, si és que opteu per arribar amb el vostre propi mitjà de transport.

Adreça

Carrer d´Ali Bei 80, Barcelona

Horari

De 05:15h a les 00,30 (fora d’aquest horari, solament amb bitllet i per l’accés del carrer de Sicília).

Com arribar-hi?

Metro: Arc de Triomf (línia 2).

Tren: Arc de Triomf (línies 1, 3 i 4 de rodalies).

Autobusos: línia 54.

Autobusos nocturns: línies N1, N2, N3, N4, N7, N9 i N11 (a menys de 10 minuts a peu).

Taxi: info i reserva online més amunt.

Llocs d’interès pròxims

Arc del Triomf de Barcelona
Parc de la Ciutadella de Barcelona
Església Sant Pere de les Puel·les
Casa Manuel Felip
Museu de la Xocolata de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright