Saló de l'Automòbil de Barcelona: Automobile Barcelona

Actualització 31 des. 2023

Sota el nom de Automobile Barcelona, arriba una nova edició del Saló de l’Automòbil de Barcelona que, com és habitual, té lloc a la Fira Montjuïc Barcelona.

Igual que ocorre amb els diferents salons de l’automòbil que se celebren al llarg de l’any arreu del món, Automobile Barcelona està dirigit tant als professionals del sector, per als quals s’obre de forma exclusiva durant els primers dos dies, com per a la resta del públic, obert durant els últims dies del saló.

Història i origen del Saló de l’Automòbil de Barcelona

Barcelona és una ciutat que compta amb una llarga tradició automobilística, sent bons exemples d’això, encara que no els únics, la celebració durant molts anys del Premi de Fórmula 1 de Montjuïc i la presència de SEAT, empresa fundada l’any 1950 i la primera fàbrica de la qual es va instaurar a la Zona Franca de Barcelona l’any 1953.

Un altre bon reflex d’aquesta gran afició pels cotxes i el món del motor, és el propi Saló de l’Automòbil, la primera edició del qual va tenir lloc l’any 1919 al Palau de les Belles arts del Parc de la Ciutadella i, des de llavors, s’ha convertit en tot un referent del sector i en una cita obligada per a tots els afeccionats al motor.


Després d’aquesta primera edició, el saló es va desplaçar a diferents escenaris de la muntanya de Montjuïc, on ha continuat celebrant-se des de llavors. En l’actualitat, l’Automobile Barcelona té una periodicitat biennal, encara que va patir una llarga sequera, entre els anys 1935 i 1966.

Informació sobre el Saló de l’Automòbil de Barcelona 2025

L’edició de l’any 2024 del Saló de l’Automòbil no se celebra a Barcelona sinó a Madrid.

Saló Automobile Barcelona

Dates, dades i programa

Dates: del 10 al 18 de maig de 2025 (2024 es celebra a Madrid).

Dates premsa i professionals: 10 i 11 de maig de 2025.

Dates públic: del 12 al 18 de maig de 2025.

Horari: de 10:00h a 20:00h.

On: Fira Barcelona – Recinte Montjuïc.

Marques participants: + de 25.

Preu: 7€ – 8€ (cap de setmana).

Activitats i propostes de Automobile Barcelona 2025

On comprar les entrades per al Saló de l’Automòbil de Barcelona?


Motorshow: Marques de cotxes en exposició

L’espai Motorshow és l’escenari del saló en el qual les diferents marques automobilístiques presenten les seves novetats. De totes elles, segurament les més interessants són els nous models de vehicles que han sortit a la venda aquest any 2025 o que ho faran al llarg dels pròxims mesos, encara que també és possible trobar la presentació del reestyling o, com diríem aquí de forma una mica més “nostra”, de la rentada de cara d’alguns dels cotxes icònics de cada marca.

BMW

Cupra

Dacia

DFSK

Dr

EVO

Ford

Hispano Suiza

Honda

Hyundai

KN

Lexus

Lotus

Mercedes

Mini

Nissan

Renault

Seat

Smart

Suzuki

Volvo

També es poden veure alguns prototips o “concept cars”, que ens donen una idea de per on anirà el disseny de les novetats de les marques automobilístiques que acabaran arribant al mercat en els pròxims anys.

Connected Street

Connected street, també anomenada passarel·la tecnològica, és la zona del Saló de l’Automòbil on es mostren les novetats tecnològiques del sector. Així doncs, un bon espai l’ocuparan els nous motors, o evolució d’aquests, de les diferents marques, tant de combustió, com a híbrids i elèctrics així com les solucions tecnològiques enfocades a la seguretat i a la guia autònoma o semi autònoma que, tot i que ja comencen a conviure amb nosaltres, segurament són les més impressionants i futuristes.

Prova i compra de vehicles

Com sol ser habitual en aquest tipus de salons, les marques presents al Saló de l’Automòbil ofereixen la possibilitat de provar alguns dels seus vehicles. I és que, un dels objectius de les marques no és un altre que el d’aconseguir tancar diverses vendes.

Si la possibilitat de sol·licitar la prova d’algun dels vehicles no és suficient ganxo com per a acabar comprant, gairebé totes les marques solen oferir importants descomptes si es compra un cotxe durant la celebració del Saló de l’Automòbil.

Mapa i com arribar al Saló de l’Automòbil de Barcelona

El lloc triat per a organitzar l’Automobile Barcelona 2025 és la Fira Barcelona Montjuïc, als peus de la Muntanya de Montjuïc i escenari habitual de les últimes edicions. Per a arribar fins a la Fira, el més convenient és utilitzar el transport públic, ja sigui el metro o l’autobús i, en el cas que us desplaceu des de llocs una mica més llunyans, els FGC o les línies de rodalies de RENFE.

Metro
Espanya: (línies 1 i 3).
Autobús
Línies: 13, 23, 27, 37, 46, 50, 55, 65, 79, 91, 109, 150, 165, D20, H12, H16 i V7.
Taxi

Cotxe o moto

Una altra possibilitat, és la de desplaçar-se en vehicle privat, sent molt més còmode amb moto que amb cotxe per la dificultat que hi ha a l’hora de trobar aparcament. Per aquest motiu, el més convenient si us desplaceu amb cotxe és optar per aparcar en algun dels pàrquings privats coberts de la zona.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright