Salò Internacional del Còmic de Barcelona

Actualització 31 des. 2023

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona, conegut oficialment com a Còmic Barcelona és un dels esdeveniments que més persones aconsegueix atreure cada any. La gran majoria dels seus fidels visitants prové de la ciutat o província de Barcelona.

Tot i això, són molt nombrosos els aficionats als còmics i a la novel·la gràfica que cada any es desplacen des d’altres zones de Catalunya, així com des d’altres punts d’Espanya, per assistir al que, segurament, sigui un dels esdeveniments més importants que s’organitzen a la ciutat.

Edició 2024 del Saló Internacional del Còmic de Barcelona


Còmic Barcelona

Informació i dades del Saló del Còmic 2024

Dates: 3, 4 i 5 de maig de 2024.

Horari: de 10:00h a 20:00h.

On: Fira Barcelona Montjuïc (Pavellons 1, 2, 5 i Plaça Univers).

Preu: 10€ (online) / 12€ (taquilla).

Reduïda: 8€ online i 10€ a la taquilla amb el Carnet Jove, per més grans de 65 anys o posseïdors de la Targeta Rosa. 7€ pels menors de 12 anys.
.

Gratis: menors de 4 anys.

Origen i evolució del Saló del Còmic de Barcelona

Barcelona sempre ha estat una ciutat molt literària i creativa, motiu pel qual no és d’estranyar que la seva relació amb el món, o millor dit, Univers del Còmic, vingui de lluny. A aquest fet ha contribuït, i molt, la gran feina en promocionar i difondre la cultura del còmic i de la novel·la gràfica que dur a terme el Saló del Còmic de Barcelona, la primera edició del qual va tenir lloc l’any 1981, contant ja per aquell temps amb la inestimable xifra de 12.000 visitants.

El nombre d’assistents al Saló Internacional del Còmic, que s’ha desenvolupat en diferents escenaris de la ciutat al llarg de tota la seva història (Estació de França, Les Drassanes, El Born, La Fira Barcelona Montjuïc…) no ha parat d’augmentar des de la seva primera edició, arribant gairebé als 120.000 de l’any anterior.

Ficomic, creada per l’associació d’editors de còmics d’Espanya, és l’entitat que, des de l’any 1989 i fins avui, organitza el Saló del Còmic de Barcelona. A més, des de l’any 1995, també porta les regnes d’un altre gran festival relacionat amb el sector, el Saló del Mànga de Barcelona.

Aquest any 2024 se celebra l’edició número 42 del festival, el nom oficial del qual és el de 42 Còmic Barcelona.

On es poden comprar les entrades per al Saló del Còmic?

Les entrades per assistir al Saló del Còmic de Barcelona poden comprar-se online de forma anticipada o a les taquilles del saló el mateix dia de la visita. A causa de les llargues cues que solen formar-se a les taquilles, i que s’uneixen a les que de vegades s’ha de fer per accedir posteriorment al recinte, us recomanem comprar les entrades per internet al Web oficial.


Per fer-ho, s’ha de triar entre l’entrada general o alguna de les entrades amb descompte, per posteriorment seleccionar el dia de la visita i procedir al pagament. Després de realitzar la compra, s’envien les entrades directament a l’adreça de correu electrònic indicat. Aquestes hauran de mostrar-se, ja sigui impreses o en la pantalla del telèfon mòbil o tablet, al personal situat als accessos al recinte.

El gran ambient del Saló del Còmic?

Sense cap dubte, un dels atractius que ofereix el Saló Internacional del Còmic de Barcelona, és el gran ambient que es respira durant els dies que dura. Els aficionats més entusiastes, que fins i tot afectuosament podríem anomenar “freaks”, són els encarregats d’omplir de color el Saló del Còmic amb les seves disfresses.

D’altra banda, el saló és ple de grups de joves i no tan joves, parelles, pares i mares amb els seus fills i avis amb els seus néts, persones que van per lliure… i totes amb ganes de perdre’s una bona estona en qualsevol dels estands i parades per comprar un bon nombre de còmics i marxandatge dels seus personatges favorits.

I per tots aquells que no sigueu uns afeccionats al gènere del còmic però teniu algun amic que sí que ho és, us animen a acompanyar-li al salò, estem segurs que us encantarà i que acabareu repetint visita en futures edicions.

Activitats, exposicions i artistes convidats al Saló Internacional del Còmic

Al igual que succeeix en cada edició, s’organitzen diferents mostres, i exposicions temàtiques, a més de xerrades i signatures d’exemplars de còmics i novel·les gràfiques per part de nombrosos representants de tots els àmbits del gènere.

Així doncs, els millors artistes nacionals i internacionals (tant escriptors com a dibuixants), productors, guionistes i editorials del sector es donen cita en el Saló del Còmic de Barcelona per al gaudiment de tots els seus fans.

Exposicions i mostres Còmic Barcelona 2024

Exposició pendent de confirmació
Exposició pendent de confirmació
Exposició pendent de confirmació
Exposició pendent de confirmació

Per conèixer amb més detall el programa complet de les activitats, xerrades i signatures dels diferents autors presents en l’edició d’aquest any 2024, us animem a fer un cop d’ull al Web oficial (enllaç més a baix) Saló Internacional del Còmic de Barcelona (trobareu l’enllaç al bloc destacat d’unes línies més a baix).

Artistes convidats al 42 Còmic Barcelona 2024

Pendent de confirmació
Autor
Pendent de confirmació
Autora
Pendent de confirmació
Autor
Pendent de confirmació
Il·lustradora i autora
Pendent de confirmació
Autora
Pendent de confirmació
Autor i editor de còmics
Pendent de confirmació
Autor, dibuixant i il·lustrador
Pendent de confirmació
Director de cinema
Comic Kids

Comic Kids es una àrea pensada per a nens de 5 a 12 anys. En aquest espai de Còmic Barcelona, els més petits podran entretenir-se i divertir-se amb un gran nombre de propostes i activitats pedagògiques relacionades amb el món del còmic. Sense cap dubte, es tracta d’un dels escenaris del saló del còmic més visitat pel públic infantil i les famílies.

Tota la informació oficial del Saló del Còmic de Barcelona 2024


Instagram oficial
Twitter oficial
Facebook oficial
Canal Youtube
Web oficial

Mapa i com arribar al Salò del Cómic de Barcelona (Fira Barcelona)

Metro
Espanya (línies 1 i 3).

Autobús
Línies 13, 23, 27, 37, 46, 50, 55, 65, 79, 91, 109, 150, 165, D20, H12, H16 i V7.

Taxi

Cotxe o moto
Donada la gran afluència i la dificultat a l’hora de moure’s pels voltants, no és el més aconsellable desplaçar-se amb cotxe. I en el cas que finalment opteu per fer-ho, pot resultar molt útil reservar una plaça de pàrquing online.

Pel que fa a les motos, es poden aparcar al carrer, encara que és aconsellable fer-ho a una distància considerable de les dues Torres Venecianes, situades a tocar de Plaça d’Espanya. També és una bona opció, aparcar la moto en un pàrquing vigilat.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright