Salò Internacional del Còmic de Barcelona

Actualització 21 abr. 2020

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona, conegut oficialment com a Còmic Barcelona és un dels esdeveniments que més persones aconsegueix atreure cada any. La gran majoria dels seus fidels visitants prové de la ciutat o província de Barcelona. Tot i això, són molt nombrosos els aficionats als còmics i a la novel·la gràfica que cada any es desplacen des d’altres zones de Catalunya, així com des d’altres punts d’Espanya, per assistir al que, segurament, sigui un dels esdeveniments més importants que s’organitzen a la ciutat.

Origen i evolució del Saló del Còmic de Barcelona

Barcelona sempre ha estat una ciutat molt literària i creativa, motiu pel qual no és d’estranyar que la seva relació amb el món, o millor dit, Univers del Còmic, vingui de lluny. A aquest fet ha contribuït, i molt, la gran feina en promocionar i difondre la cultura del còmic i de la novel·la gràfica que dur a terme el Saló del Còmic de Barcelona, la primera edició del qual va tenir lloc l’any 1981, contant ja per aquell temps amb la inestimable xifra de 12.000 visitants. El nombre d’assistents al Saló Internacional del Còmic, que s’ha desenvolupat en diferents escenaris de la ciutat al llarg de tota la seva història (Estació de França, Les Drassanes, El Born, La Fira Barcelona Montjuïc…) no ha parat d’augmentar des de la seva primera edició, arribant gairebé als 120.000 de l’any anterior. Ficomic, creada per l’associació d’editors de còmics d’Espanya, és l’entitat que, des de l’any 1989 i fins avui, organitza el Saló del Còmic de Barcelona. A més, des de l’any 1995, també porta les regnes d’un altre gran festival relacionat amb el sector, el Saló del Mànga de Barcelona.

Edició 2020 del Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Còmic Barcelona 2019

Informació i dades del Saló del Còmic 2020

Dates: 8, 9 i 10 maig 2020.

Horari: de 10:00h a 20:00h.

On: Fira Barcelona Montjuïc (Pavellons 2, 4, 5 i Plaça Univers).

Preu: 10€.

Reduïda: 8€ amb Carnet Jove, majors de 65 anys o posseïdors de la Targeta Rosa. 7€ menors de 12 anys.

Gratis: menors de 6 anys.

On es poden comprar les entrades per al Saló del Còmic?

Les entrades per assistir al Saló del Còmic de Barcelona poden comprar-se online de forma anticipada o a les taquilles del saló el mateix dia de la visita. A causa de les llargues cues que solen formar-se a les taquilles, i que s’uneixen a les que de vegades s’ha de fer per accedir posteriorment al recinte, us recomanem comprar les entrades per internet al Web oficial. Per fer-ho, s’ha de triar entre l’entrada general o alguna de les entrades amb descompte, per posteriorment seleccionar el dia de la visita i procedir al pagament. Després de realitzar la compra, s’envien les entrades directament a l’adreça de correu electrònic indicat. Aquestes hauran de mostrar-se, ja sigui impreses o en la pantalla del telèfon mòbil o tablet, al personal situat als accessos al recinte.


El gran ambient del Saló del Còmic?

Sense cap dubte, un dels atractius que ofereix el Saló Internacional del Còmic de Barcelona, és el gran ambient que es respira durant els dies que dura. Els aficionats més entusiastes, que fins i tot afectuosament podríem anomenar “freaks”, són els encarregats d’omplir de color el Saló del Còmic amb les seves disfresses. D’altra banda, el saló és ple de grups de joves i no tan joves, parelles, pares i mares amb els seus fills i avis amb els seus néts, persones que van per lliure… i totes amb ganes de perdre’s una bona estona en qualsevol dels estands i parades per comprar un bon nombre de còmics i marxandatge dels seus personatges favorits. I per tots aquells que no sigueu uns afeccionats al gènere del còmic però teniu algun amic que sí que ho és, us animen a acompanyar-li al salò, estem segurs que us encantarà i que acabareu repetint visita en futures edicions.

Activitats, exposicions i artistes convidats

Al igual que succeeix en cada edició, s’organitzen diferents mostres, i exposicions temàtiques, a més de xerrades i signatures d’exemplars de còmics i novel·les gràfiques per part de nombrosos representants de tots els àmbits del gènere. Així doncs, els millors artistes nacionals i internacionals (tant escriptors com a dibuixants), productors, guionistes i editorials del sector es donen cita en el Saló del Còmic de Barcelona per al gaudiment de tots els seus fans.

Exposicions i mostres Còmic Barcelona 2020

Per confirmar
Detalls pendents
Per confirmar
Detalls pendents
Per confirmar
Detalls pendents
Per confirmar
Detalls pendents
Per confirmar
Detalls pendents
Per confirmar
Detalls pendents

Per conèixer amb més detall el programa complet de les activitats, xerrades i signatures dels diferents autors presents en l’edició d’aquest any 2020, us animem a fer un cop d’ull al Web oficial del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

Artistes i editors convidats a Còmic Barcelona 2020

(Informació de l’edición 2019. Informació 2020 pendent)

Amber Garza
Editora “Amber Garza”
Cédric Illand
Editor “Éditions Glénat”
Giacomo Taddeo Traini
Editor “BeccoGiallo Edizioni”
Nadia Gibert
Editora “Rue de Sèvres”
Javier Hildebrandt
Editor “Hotel de las Ideas”
Emanuele Di Giorgi
Editor “Tunué – Editori dell’immaginario”
Louis-Antoine Dujardin
Editor “Editions Delcourt”
Comic Kids

Comic Kids es una àrea pensada per a nens de 5 a 12 anys. En aquest espai de Còmic Barcelona, els més petits podran entretenir-se i divertir-se amb un gran nombre de propostes i activitats pedagògiques relacionades amb el món del còmic. Sense cap dubte, es tracta d’un dels escenaris del saló del còmic més visitat pel públic infantil i les famílies.

Mapa i com arribar

Amb metro
Espanya (línies 1 i 3).

Amb autobús
Línies 13, 23, 27, 37, 46, 50, 55, 65, 79, 91, 109, 150, 165, D20, H12, H16 i V7.

En taxi

Amb cotxe o moto
Donada la gran afluència i la dificultat a l’hora de moure’s pels voltants, no és el més aconsellable desplaçar-se amb cotxe. I en el cas que finalment opteu per fer-ho, pot resultar molt útil reservar una plaça de pàrquing online. Pel que fa a les motos, es poden aparcar al carrer, encara que és aconsellable fer-ho a una distància considerable de les dues Torres Venecianes, situades a tocar de Plaça d’Espanya. També és una bona opció, aparcar la moto en un pàrquing vigilat.