Fira Modernista Barcelona

Actualització 28 abr. 2024

Des de l’any 2005, en el context de la celebració de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, té lloc la Fira Modernista de Barcelona.

Aquesta interessant proposta, permet respirar i viure durant uns dies l’ambient modernista de la Barcelona de principis del segle XX, gràcies en part a les persones que estan en els estands i que es vesteixen amb abillaments típics d’aquest període i al magnífic escenari modernista que és el districte de l’Eixample.

Tota la informació sobre l’edició d’aquest any de la Fira Modernista de Barcelona

Si bé és cert que la Fira Modernista de Barcelona se celebra en el barri de la Dreta de l’Eixample i a més es fa coincidir amb la seva festa major, en ella participen associacions, espais culturals, cases museu i institucions d’altres zones de la ciutat i fins i tot de la resta de la província de Barcelona, molts d’ells muntant una parada o estand en la qual informen i promouen les seves activitats.

cartell Fira Modernista Barcelona 2024

Dades Fira Modernista i Fira del Comerç 2024

Dates: del 24 al 26 de maig de 2024.

On: c/ Bruc entre c/Aragón i l’av. Diagonal

Preu: gratis.

La Fira Modernista i Fira del Comerç de Barcelona és una oportunitat única no solament per a divertir-se, entretenir-se i degustar algunes delícies gastronòmiques que es venen en algunes de les parades disposades al carrer, sinó per a aprofundir en un període històric de gran rellevància per a la nostra ciutat.


Una etapa passada que està molt present avui dia a la nostra ciutat en forma d’edificis, detalls escultòrics, art en general i, fins i tot, urbanisme, i que bé val la pena conèixer.

Activitats i propostes durant la Fira Modernista de Barcelona

Al llarg dels tres dies en què se celebra la Fira Modernista i del Comerç, són nombroses les activitats i propostes que s’organitzen i que, com no podia ser d’una altra manera, ecompten amb un nexe d’unió entre el modernisme català i el districte de l’Eixample.

En conseqüència, no faltaran diversos tallers, interessants visites i rutes guiades, un gran nombre d’estands informatius, parades gastronomícas i concursos de fotografia modernista, entre moltes altres propostes. A continuació us oferim un llistat d’algunes de les activitats més interessants.

Activitats destacades

Visites guiades
Concursos de fotografia modernista
Projecció de documentals
Parades al carrer
Escenificació de lluita amb florets
Desfilada de moda de principis del segle XX
Tallers
Ruta modernista
Passejos literaris
Exposició del vehicle Genoveva
Concurs d’aparadors Modernistes
Mostra d’art jove

Diverses de les activitats organitzades se centren en atreure l’atenció dels nens. Així doncs, es programen tallers per a conèixer i aprendre la tècnica del Trencadís, uns altres de pintura i malabars així com concerts de bandes sonores i espectacles de màgia.

Tota la programació de la Fira Modernista

Per a conèixer de primera mà tota la informació sobre els dies i horaris en els quals se celebren cadascun d’aquestes activitats destacades així com totes les que estan en programa durant la Fira Modernista i del Comerç us animem a visitar la web oficial de l’esdeveniment.


Per a participar en les activitats és necessari reservar?

A vegades: sí, en alguns casos, com per exemple amb les visites guiades i rutes que s’organitzen durant la fira, per a participar en elles és imprescindible realitzar prèviament la reserva online.

Gratuïtes: tot i ser necessària la reserva en línia, les activitats són gratuïtes.

Informació oficial: per a saber si per a participar en una activitat en concret és necessari reservar o no, us animem a donar un cop d’ull al programa oficial.

Organitzadors de l’edició d’enguany de la Fira Modernista

Ayuntamiento de Barcelona

Festa Major de la Dreta de l’Eixample

La Fira Modernista de Barcelona s’engloba com una de les propostes que es programen durant la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, sense cap dubte un dels millors barris de Barcelona on poder gaudir del modernisme català.

Mapa dels carrers i places en les quals se celebra la Fira Modernista i del Comerç

Metro
Girona: L4
Tetuán: L2
Verdaguer: L5 i L4
Diagonal: L3 i L5
Passeig de Gràcia: L2, L3 i L4
Autobús
Línies 6, 19, 33, 34, 39, 47, B24, D50, H10, V17 i V19.

Taxi

Cotxe o moto

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright