Parc del Laberint d'Horta

Actualització 01 juny 2023

Estem segurs de no equivocar-nos en expressar que el Parc del Laberint d’Horta és un dels parcs més bonics de Barcelona. En ell es troba el jardí més antic de la ciutat, l’origen del qual es remunta a l’any 1802, en el qual el Marquès de Llupià, Joan Antoni Desvalls i d’Ardena, amb l’ajuda de l’arquitecte italià Domenico Bagutti, va dissenyar i va projectar aquest jardí.

Informació destacada del Parc del Laberint d’Horta

Situat al barri d’Horta, proper a l’hospital de la Vall D´Hebron i al conegut Velòdrom d’Horta, el Parc del Laberint d’Horta es troba en una zona bastant allunyada de la que es pot considerar part cèntrica de la ciutat de Barcelona. Aquest fet permet que durant la gran majoria de les vegades es pugui visitar amb molta tranquil·litat, fet que ajudar a augmentar encara més el seu atractiu visual.

Malgrat que, com ja hem comentat anteriorment, el Parc del Laberint d’Horta compta amb el jardí més antic de Barcelona, aquest no va passar a ser de domini públic fins a l’any 1967, moment en el qual el parc va ser cedit per la família propietària a l’Ajuntament de Barcelona. Quatre anys més tard el parc va obrir les seves portes al públic. Donada la seva antiguitat, el parc va necessitar d’una reforma substancial, que es va dur a terme l’any 1994 i que va li va retornar tota la seva esplendor.

Què es pot veure al Parc del Laberint d’Horta?


El laberint
A la part inferior es troba el famós laberint que dóna nom al parc, realitzat amb nombrosos xiprers que, tots junts, formen un complicat recorregut que possar molt difícil trobar la seva sortida. Durant el seu recorregut us topareu amb una escultura d’Eros així com amb els típics i habituals templets d’estil clàssic.

Jardí de les Bojes
Es tracta d’un dels jardins favorits dels nens ja que en ell es troben escultures vegetals que formen diferents figures.

Jardí Domèstic
A finals del segle XIX es va afegir aquest jardí domèstic on, entre d’altres espècies de flors, es poden veure unes boniques camèlies.

Jardín romàntic
És tracta d’un colorit jardí projectat al segle XIX on es pot gaudir d’un gran nombre d’agapants, coneguda com a flor de l’amor.

Visitar el Parc del Laberint d’Horta

Donats els costos de conservació del parc i per evitar certes aglomeracions durant la seva visita, l’accés al Parc del Laberint d’Horta és de pagament. Entrar al parc no suposa un cost molt elevat però és el suficient per evitar que al seu interior s’acumulin grans quantitats de persones, fet que suposaria una deterioració més ràpida del mateix i evitaria que la seva visita transmetés la pau i tranquil·litat pròpia d’un escenari tan especial.

Qui i quan entrar gratis al parc?

Cal destacar que l’accés al parc és gratuït per a tots els veïns del barri així com per als nens menors de 5 anys, pels aturats i els jubilats. A més a més, la visita al Parc del Laberint d’Horta és gratis el 24 de septembre (La Mercè) així com tots els dimecres i diumenges, tot i que aquests dos dies l’accés al mateix es limita a un nombre determinat de persones.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça

Passeig Castanyers i Calle Germans Desvalls, Barcelona.

Horari de visita

De l’1 de novembre al 31 de març: de 10:00h a 19:00h.

De l’1 d’abril al 30 d’octubre: de 10:00h a 20:00h.

25 de desembre: de 09:00h a 14:00h.

Preu de l’entrada

General: 2,23€

Descomptes: 1,42€ per a menors de 14 anys i propietaris del Carnet Jove i persones amb discapacitat.

Gratis: aturats, jubilats, menors de 5 anys, veïns del barri així com el 24 de Setembre (la Mercè) i tots els diumenges i dimecres.

Com arribar-hi?

Metro: Mundet (línia 3).

Autobusos: línies 27, 60, 76 i H14.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright