Palau de la Virreina - Centre de la Imatge

Actualització 01 juny 2023

Malgrat comptar amb una gran façana d’estil barroc, en la qual en ocasions es publiciten les exposicions que es programen en el seu interior, malauradament el Palau de la Virreina en moltes ocasions passa desapercebut per a molts dels transeünts.

Informació d’interès sobre el Palau de la Virreina

El palau se’l va fer construir Manuel de Amat i Juniet al seu retorn del Perú, lloc on havia ostentat el càrrec de Virrei. Els treballs de construcció del palau van durar 5 anys, des del 1772 fins al 1777 i des de l’any 1944 pertany a l’Ajuntament de Barcelona.

Se’l coneix amb el nom de Palau de la Virreina i no de Palau del Virrei per la prematura mort de Manuel de Amat i Juniet, que va fer que fos la seva dona, la Virreina Maria Francesca de Fivaller i de Bru, qui visqués més anys en el palau.


El Palau de la Virreina es troba en ple centre de Barcelona, donant la seva façana principal a Les Rambles. En l’actualitat, com a seu de l’àrea de cultura de Barcelona, alberga el conegut com Centre de la Imatge, on es realitzen exposicions temporals de gran interès.

Exposicions i activitats del Centre de la Imatge del Palau de la Virreina

Les visita a les exposicions del Palau de la Virreina són gratuïtes i si a això li afegim que la gran qualitat de les mateixes i que el Palau es troba en un dels llocs més cèntrics de Barcelona, no necessiteu més excuses.

Tiquet Rambles

Al costat de l’entrada principal del Palau de la Virreina, situada a La Rambla, se situa el Tiquet Rambles, una oficina on es poden adquirir entrades per diversos espectacles teatrals i, puntualment, per altre tipus d’esdeveniments, amb descomptes que arriben al 50%. Són entrades d’última hora, així que s’han de comprar quan faltin menys de 3 hores per a l’inici de l’obra o espectacle escollit.

De dilluns a diumenge: de 10:00h a 20:30h.

Moltes de les exposicions temporals es mantenen durant un període de temps que ronda els tres mesos, tot i que hi ha unes altres que, amb prou feines, es mantenen en el Palau de la Virreina unes poques setmanes. Per aquest motiu us recomanem estar ben informats sobre les diferents exposicions que es programen. Com a complement a aquestes exposicions, també solen organitzar-se diverses activitats que solen tenir com a base principal la imatge.

On està el Palau de la Virreina? Mapa i com arribar


Mapa de Barcelona

Adreça

La Rambla, 99 Barcelona, Barcelona.

Horari

De dimarts a diumenge (i festius): de 12:00h a 20:00h.

Tancat: els dilluns (no festius), dia 1 de gener, 1 de maig, 25 i 26 de desembre.

Preu de’entrada

Entrada gratuïta.

Com arribar-hi?

Metro: Liceu (línia 3) y Catalunya (línies 1 i 3).

Autobuses: línies 59, V13 y autobús turístic.

FGC: Catalunya (L3, L6, L7, S1, S2, S5 i S55).

Renfe: Catalunya.

Llocs propers d’interés

Gran Teatre del Liceu
Font de Canaletes
Plaça Reial de Barcelona
Plaça de Catalunya de Barcelona
Les Rambles

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright