La Capella

Actualització 27 maig 2023

Situat en ple barri del Raval, a escassos 200 metres de la Rambla de Barcelona, es troba La Capella, també coneguda com LaCapella. El seu nom prové de la capella de l’antic Hospital de la Santa Creu i de la Casa de Convalecéncia, que actualment és una de les seus de l’Institut de Cultura de Barcelona, un organisme creat l’any 1996 amb l’objectiu d’englobar totes les accions municipals relacionades amb la cultura.

Tota la informació sobre el centre La Capella

Orígen i història d’un enclavament únic

Originària del segle XV i en l’actualitat catalogada com a edifici històric artístic d’interès nacional, La Capella va mantenir les seves funcions com a capella de l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona fins a finals del segle XIX, moment en el qual, a causa del gran creixement demogràfic que va experimentar la ciutat, es va decidir traslladar tot el funcionament de l’hospital a una nova seu, l’actual Recinte Modernista de Sant Pau.

Què ens espera en visitar La Capella?

Des que l’any 1926 La Capella va passar a ser propietat de l’Ajuntament de Barcelona, el seu espai es va destinar a la celebració de tota mena d’activitats culturals, destinant-se des de l’any 1994, gairebé de manera exclusiva, a promocionar les obres dels artistes emergents de Barcelona.

La Capella està dedicada a promoure l’art contemporani, reservant-se el seu espai per a la celebració d’exposicions i activitats que ajuden a difondre la creació d’artistes emergents de Barcelona. A més, les seves instal·lacions també serveixen com a marc per a diferents propostes originàries d’altres ciutats i àrees culturals amb l’objectiu de mostrar diferents interpretacions artístiques de l’art contemporani.


Al contrari del que pogués pensar-se, la proposta resultant de la unió d’obres i activitats contemporànies celebrades en un lloc, l’origen del qual es remunta al segle XV, resulta totalment harmoniós. Aquest contrapunt, rares vegades donat, fa que l’experiència d’assistir a una exposició o esdeveniment a La Capella resulti impactant i sigui molt recomanable.

Mapa y cómo llegar a La Capella


Mapa més gran

Adreça

c/ Hospital 56, Barcelona.

Horari de visita

De dimarts a dissabte: de 12:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h.

Diumenges i festius: d’11:00h a 14:00h.

Entrades

Preu: L’entrada és gratis.

Web oficial

lacapella.barcelona

Com arribar?

Metro: Liceu (línia 3).

Autobusos: línies 59 i V13.

A peu: situat en una de les zones més cèntriques de Barcelona, a escassos 100 metres de la Rambla, es pot anar a peu fins la Sala Ciutat si s’està pel centre de la ciutat.

Llocs d’interès propers

Gran Teatre del Liceu de Barcelona
Centre d’Arts Santa Mònica
Palau Güell
La Rambla de Barcelona
Mercat de La Boqueria

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright