Passeig de Gràcia

Actualització 01 jul. 2023

El Passeig de Gràcia de Barcelona és una de les artèries principals de la ciutat així com un dels eixos comercials més importants i que a més compta amb importants edificis monumentals de gran interès històric i cultural.

Amb una mica menys de 1,5 Km de longitud el seu recorregut uneix la Plaça de Catalunya, centre neuràlgic de Barcelona, amb l’Avinguda Diagonal, just en el punt en què començava la Vila de Gràcia i que actualment és el districte de Gràcia, un dels 10 districtes de la ciutat.

Tota la informació sobre el Passeig de Gràcia de Barcelona

Passejar pel Passeig de Gràcia de Barcelona és un autèntic plaer i hauria de ser gairebé una obligació tant pels visitants de la resta de Catalunya, Espanya o altres països com per tots els Barcelonins. Seguramente els grans “culpables” del seu encant són els nombrosos edificis modernistes que es troben a banda i banda de l’avinguda. Si féssim una comparativa podríem dir que el Passeig de Gràcia és a Barcelona el que els Camps Elisis és a París.

Orígens i evolució del Passeig de Gràcia

Com bé es dedueix del seu nom, el Passeig de Gràcia era un carrer que antany unia la Vila de Gràcia amb Barcelona. Amb el pas dels anys la distància entre Barcelona i Gràcia es va anar estrenyent cada vegada més ja que la ciutat de Barcelona anava augmentant la seva extensió de forma progressiva i constant.


A mitjan segle XIX la zona es va obrir de mica en mica a la ciutat, projectant-se alguns jardins i atraccions que animaven als Barcelonins a arribar fins a aquesta zona tan, en aquells dies, allunyada del centre històric de Barcelona. Finalment, el Passeig de Gràcia es va començar a urbanitzar l’any 1860 i es van construir diversos edificis de gran importància, alguns dels quals són considerats avui en dia autèntiques joies de l’arquitectura mundial.

Malgrat que els autèntics referents, arquitectònicament parlaent, de l’avinguda més luxosa de Barcelona són, sense cap mena de dubte, la Casa Batlló, la Casa Milà, la Casa Amatller i la Casa Lleó i Morera, aquesta avinguda de Barcelona compta amb altres edificis de gran interès i que estem segurs que si esteu atents i alceu la vista, cridaran la vostra atenció.

En què fixar-se durant un passeig pel Passeig de Gràcia?

Es podria dir que en el Passeig de Gràcia es pot trobar pràcticament de tot, encara que cal reconèixer que tant els comerços com les tendes, locals de negocis i restaurants estan orientats a les butxaques d’un major poder adquisitiu. En conseqüència, abunden les joieries, botigues de moda i complements de grans marques de luxe internacionals i bars i restaurants per als paladars més fins.

També es troben bars, restaurants i botigues de moda més adequades al nivell de totes les butxaques, com botigues de moda molt més assequibles com Zara, Bershka o Stradivarius així com llocs on menjar i prendre alguna cosa tan econòmics com Mcdonald‘s i altres tipus de bars.

Tot i així, el que crida més l’atenció és la presència dels ja esmentats edificis monumentals. Afortunadament, alguns d’ells es poden visitar. Per aquesta raó, us animem a descobrir els encants ocults que amaguen els seus interiors i que, en moltes ocasions, igualen o fins i tot milloren les seves cridaneres i belles façanes modernistes.

Edificios históricos de interés en el Paseo de Gracia
Casa Batlló y La Pedrera

LA PEDRERA – CASA MILÀ + info

CASA BATLLÓ

PALAU ROBERT + info

CASA AMATLLER + info

CASA GARRIGA

CASA BONAVENTURA FERRER

CASA FUSTER

CASES ROCAMORA

PALAU MARCET

CASA LLEÓ I MORERA

El Passeig de Gràcia com a escenari d’esdeveniments i activitats

Gràcies a la importància de l’avinguda així com a les seves grans dimensions i quantitat de llocs d’interès històric i cultural, el Passeig de Gràcia sol ser l’escenari triat per a la celebració de diversos actes festius i activitats vàries, arribant-se a tallar el trànsit en algunes ocasions perquè es pugui gaudir de la millor manera possible de l’acte o esdeveniment en programa.


Un dels esdeveniments més importants és The Shopping Night Barcelona, una tarda – nit on les botigues del Passeig de Gràcia ofereixen importants descomptes per a iniciar les compres del període de Nadal i romanen obertes fins a mitjanit. A més, se solen programar una sèrie de concerts i activitats diverses al carrer i en les pròpies botigues i locals del Passeig de Gràcia.

També volem destacar que el Passeig de Gràcia és una dels carrers de Barcelona on la il·luminació de Nadal és més bonica. Així doncs, resulta molt recomanable acostar-se fins al Passeig de Gràcia durant alguna tarda de les festes nadalenques. Normalment, a les 18:00h s’encén la il·luminació de les llums de Nadal.

Galeria de fotos

Mapa amb els llocs destacats del Passeig de Gràcia


Veure en un mapa més gran

Adreça

Passeig de Gràcia (Paseo de Gracia), Barcelona.

Com arribar?

Metro: Catalunya (línia 1 i 3), Liceu (línia 3) i Diagonal (línies 3 i 5).

Autobusos: línies 6, 7, 22, 24, 33, 34, 54, H8, H12, N4, N5, N6, N7, V15, V17 i autobús turístic.

Renfe: Passeig de Gràcia i Catalunya.

FGC: Catalunya i Provença.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright