Casa Vicens

Actualització 26 ag. 2023

Situada al Barri de Gràcia, antiga vila independent de Barcelona i on moltes personalitats de finals del segle XIX i principis del segle XX tenien una segona residència on poder desconnectar del seu dia a dia, la Casa Vicens és una de les obres modernistes més destacades de la ciutat.

Tot i el seu gran valor històric i arquitectònic, que han donat com a resultat que fos catalogat l’any 2005 com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’edifici és força menys conegut que altres obres d’Antoni Gaudí.

Entrades online per a visitar la Casa Vicens de Gaudí

façana Casa Vicens

Visita a la Casa Vicens

Entrades

Descompte online i evita la cua

Tiqets

Preus entrades

General: 16€.

Descompte (1): 14€ joves entre els 7 i els 18 anys i estudiants de fins a 25 anys.

Descompte (2): 14€ majors de 65 anys.

Descompte (3): persones amb discapacitat.

Gratis: nens menors de 7 anys.

Horaris

2 novembre – 31 març: De dilluns a divendres de 10:00h a 15:00h i dissabte i diumenge de 10:00h a 19:00h.

1 abril – 1 noviembre: De dilluns a diumenge de 10:00h a 20:00h.

Dies especials: 6, 7, 8, 27, 28, 29 i 30 desembre de 10:00h a 19:00h.

Tancat: 6 de gener i 25 de desembre.

*L’accés es tanca 1h abans del tancament.

Què destacar sobre la Casa Museu Vicens de Gaudí?

El seu impulsor va ser Manuel Vicens i Montaner, un important corredor de borsa de l’època que va encarregar la seva construcció a, a l’aleshores, jove i relativament desconegut arquitecte, Antoni Gaudí. És precissament aquest, un dels valors afegits de l’obra, ja que es tracta de la primera obra de considerable importància d’Antoni Gaudí.


En Gaudì va projectar la Casa Vicens pocs anys després de llicenciar-se com a arquitecte, i li va servir per aconseguir l’experiència necessària que, amb el pas dels anys, li permetria escometre grans projectes com la construcció de la Casa Batlló, la Casa Milà o la Sagrada Família, entre molts d’altres.

La Façana de la Casa Vicens

Si feu una ullada ràpida a la façana, de seguida us adonareu de la presència de diversos aspectes i elements comuns en les obres d’Antoni Gaudí, com són la utilització de colors cridaners, l’us de la ceràmica i el ferro forjat, així com la gran atenció i cura per tots els detalls.

Per contra, aquest primer cop d’ull, també us servirà per detectar una clara diferència respecte a posteriors obres del genial arquitecte, que no és altra que la utilització, gairebé de forma exclusiva, de línies rectes en lloc de línies corbes.

façana Casa Vicens

Si us fixeu més detalladament en la façana, podreu observar certes connotacions que recorden formes japoneses i índies, totes elles en harmonia amb el disseny global de l’edifici, pel qual Gaudí ja començava a inspirar-se en les formes que es troben en la naturalesa.

Recomanació per la vostra visita

A manera de recomanació, i sempre que us resulti possible, us suggerim que feu coincidir la vostra visita a la Casa Vicens amb un dia assolellat, ja que la unió dels vius colors de la ceràmica amb la gran quantitat de taulells existents, fa que la projecció dels rajos del sol sobre la façana, sigui un veritable espectacle visual.

Com a anècdota, comentar que la fantàstica reixa de ferro forjat que envolta l’edifici no va ser dissenyada per Antoni Gaudí sinó que el seu autor és Llorenç Matamala, un conegut escultor català de finals del segle XIX i principis del XX.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça

c/ Carolines 24, Barcelona.

Horari de visita

La informació es trova més amunt.

Preu de la visita

La informació es trova més amunt.

Com arribar-hi?

Metro: Fontana (línia 3).

Autobusos: línies 22, 24, 27, 87, 114, H6, V17, D40 i N4.

A peu: es pot arribar a peu si us trobeu per la zona de Gràcia.

Llocs propers d’interès

Plaça del Diamant de Barcelona
Passeig de Gràcia de Barcelona
Parc Güell
Gaudí Experiència
Casa Comalat

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright