Casa Amatller (casa museo)

Actualització 31 ag. 2023

Situada en ple Passeig de Gràcia, segurament el gran inconvenient amb el que es troba la Casa Amatller, també coneguda com a Casa Museu Amatller, és precisament la seva ubicació, ja que al seu costat es troba la, molt més coneguda i valorada, Casa Batlló.

Per aquest motiu la seva presència molts cops passa desapercebuda per a molts turistes i fins i tot pels habitants de Barcelona. Aquesta magnífic edifici del modernisme català es obra d’un dels grans arquitectes de l’època, Josep Puig i Cadafalch.

Visitar l’interior de la Casa Amatller

entrades Casa Amatller

Visita Casa Museu Amatller

Visita guiada o video guiada

Barcelona Turisme

Pass Modernista Barcelona

Pass Modernista

QUÈ INCLOU?
CASA AMATLLER
CASA BATLLÓ
CASA MILÀ – LA PEDRERA
CASA VICENS
PALAU DE LA MÚSICA CATALANA
RECINTE MODERNISTA SANT PAU
TORRE BELLESGUARD
I molt més!

El recorregut per l’interior de la Casa Museu Amatller es realitza en grups màxims de 12 persones i únicament a través de la modalitat de visita guiada, ja sigui mitjançant la visita normal, d’1 hora de durada, o mitjançant la visita vídeo guiada, de 40 minuts.

Cases Singulars és l’empresa que s’encarrega d’organitzar les visites, durant les quals s’introdueix al visitant en la història d’Antoni Amatller i de la seva família mentre es recorren totes les estances de la planta noble de l’edifici, tant les que estaven reservades a un ús totalment privat com les que s’usaven per rebre les visites.

Espais visitables Casa Museu Amatller

DORMITORI ANTONI AMATLLER
DORMITORI TERESA AMATLLER
DESPATX D’ANTONI AMATLLER
MENJADOR
LAVABO
COL·LECCIÓ DE VIDRE

Detalls de la visita guiada

Les entrades es poden comprar a la taquilla el mateix dia de la visita, però us recomanem comprar-les online de forma anticipada, ja que les visites es realitzen en grups molt reduïts (d’un màxim de 12 persones). En cas de no fer-ho així, es corre el risc de que no quedin entrades disponibles el dia i hora que es vulgui fer la visita.

Preu de la visita

General: 24€
+ 65 anys: 21,60€
Estudiants: 21,60€
Nens (7 – 12 anys): 12€
Gratis: nens de 0 a 6 anys

Horari de la visita

Català: tots els dies a les 12:00h
Anglès: tots els dies a les 11:00h
Castellà: tots els dies a les 17:00h

Un dels atractius de la visita a la Casa Museu Amatller és el de poder observar el mobiliari original tal com estava col·locat quan hi vivia la família Amatller. Això permet transmetre al visitant la sensació d’haver-se traslladat a la Barcelona de principis del segle XX i conèixer gairebé de primera mà com era el dia a dia a l’interior de la casa.

Igual que ocorre amb l’exterior de l’edifici, l’interior també compta amb infinitat de detalls decoratius, elaborats per 50 dels millors artesans de l’època.

A tenir en compte

Degut a la fragilitat del mosaic que cobreix gairebé tot el paviment de la planta noble no es pot fer la visita amb talons d’agulla. A més, i sempre amb l’objectiu de no danyar el paviment, “s’ha de cobrir el calçat amb una protecció que ofereixen.

Detalls de la visita vídeo guiada

Es tracta d’una visita vídeo guiada (català, castellà, anglès i francès) més curta que la de la visita guiada. La seva durada és d’aproximadament 40 minuts, entremesclant-se les explicacions en castellà, català i anglès. Aquesta modalitat de visita resulta ideal per a qui disposi de poc temps per fer la visita guiada d’un hora però no vulgui perdre l’ocasió de conèixer una de les joies del Modernisme Català.

Preu de la visita

General: 19€
+ 65 anys: 17,10€
Estudiantes: 17,10€
Nens (7 – 12 anys): 9,50€
Gratis: nens de 0 a 6 anys

Horari de la visita

De dilluns a diumenge: 10:00h, 10:30h, 11:30h, 12:30h, 13:00h, 13:30h, 14:00h, 14:30h, 15:00h, 15:30h, 16:00h, 16:30h, 17:30h i 18:00h.
Inclou degustació de xocolata calenta.

La visita finalitza amb un petit obsequi, que com no podia ser d’una altra manera, és un bombó de Chocolates Amatller. Aquest dolç regal, segurament us animi a comprar un obsequi en la tenda de regals o a prendre alguna cosa a la cafeteria.

Visites nocturnes teatralitzades a la Casa Amatller

Durant els mesos d’estiu, la Casa Amatller organitzen les “Nits modernistes a la Casa Museu Amatller“. Es tracta d’una particular manera de recórrer les estances de l’edifici facilitant al visitant la completa immersió en l’època daurada del mateix, a principis del segle XX, quan era habitat per Antoni Amatller i la seva filla.

visita nocturna teatralitzada Casa Amatller

Nits modernistes a la Casa Museu Amatller

Reservar

idioma català Visita guiada i copa de vi al jardí

Barcelona Turisme

Tenda de regals i xocolateria

Chocolates Amatller

A la planta baixa de l’edifici, on originàriament es trobava l’habitatge del servei i el garatge d’Antoni Amatller, s’ha instal·lat la tenda de regals, on es poden comprar excel·lents xocolates de Chocolates Amatller, a més de fotografies, postals i diversos objectes de regal relacionats amb la Casa Amatller. També trobare-ho la cafeteria, el lloc ideal per relaxar-se mentre es degusta una bona xocolata calenta o una altra de les seves especialitats.

Tota la informació sobre la Casa Museu Amatller

El conegut industrial de la xocolata, Antoni Amatller, va comprar l’edifici l’any 1898, i malgrat la seva recent construcció, datada l’any 1875, va encarregar a Josep Puig i Cadafalch una important reforma, tant de l’interior com de l’exterior, de la que avui dia és coneguda com a Casa Amatller.

menjador Casa Amatller

Chocolates Amatller

Fundada per l’avi d’Antoni Amatller l’any 1797, l’empresa chocolatera Chocolates Amatller segueix en funcionament, tot i que ja no pertany a la família Amatller. Al no tenir descendència, Teresa Amatller va decidir vendre-la i actualment és la família Coll, elaboradora de xocolata des de l’any 1840, qui gestiona la marca. Un dels signes identificatius de Chocolates Amatller és la seva estètica modernista, introduïda per Antoni Amatller en tots els seus productes des dels inicis del segle XX i que encara ara es manté.

La façana de l’edifici, d’una gran bellesa, amaga diversos detalls. D’entre tots ells, us aconsellem que us fixeu en els motius decoratius en forma de flors d’ametller, en l’ús del ferro forjat, molt utilitzat en l’època pel Modernisme Català, així com en les gàrgoles situades en la part superior i en la seva gran tribuna en forma d’‘A’, indicativa de la inicial del cognom Amatller.


Actualment a la Casa Amatller, declarada Monument Artístic l’any 1976, es troba l’Institut Amatller d’Art Hispànic, una fundació creada per Teresa Amatller, la filla d’Antoni Amatller, amb l’objectiu que, després de la seva defunció, s’encarregués de vetllar pel futur i manteniment de l’edifici i del patrimoni que en ella s’hi trobava. L’entitat es va encarregar, l’any 2009, d’afrontar unes importants i costoses reformes de la planta noble de l’edifici amb el propòsit d’obrir la casa a les visites, fet que es va produir l’any 2015.

Galeria de fotos de la Casa Amatller

Mapa i com arribar a la Casa Amatller


Mapa de Barcelona

Adreça

Passeig de Grácia 41, Barcelona.

Horari de la visita

Informació més amunt

Preu de la visita

La informació es troba més amunt

Com arribar-hi?

Metro: Passeig de Gràcia (línies 2, 3 i 4).

Autobusos: línies 7, 20, 22, 24, 39, 45, 47, 67, 68, H10, V15, V17 i autobús turístic.

A peu: A pocs passos de qualsevol dels punts més cèntrics de la ciutat resulta una excel·lent opció arribar-hi a peu, fent una passejada per l’eixample.

Llocs propers d’interès

Casa Batlló
Casa Milà – La Pedrera
Museu Egipci de Barcelona
Casa Lleó i Morera
Palau Robert

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright