posta de sol Barcelona

Actualització 17 gen. 2024

Tots els que viatgeu de forma habitual segurament heu pogut comprovar amb els vostres propis ulls que cada ciutat té un capvespre i una posta de sol especial que, gràcies a les seves intrínseques característiques, fan d’ella una cosa única.

Pot ser que el fet d’haver nascut i vuscut a Barcelona em faci dir les següents paraules però, segons la meva opinió, Barcelona és una ciutat en la qual es poden observar multitud d’únics capvespres.

La particularitat de la seva geografia, que compte tant amb turons i muntanyes així com amb el mar i diverses platges, unida a la bellesa del seu particular skyline, amb edificis històrics i particulars a més d’amb reconeguts monuments, són els “culpables” d’aquestes meravelloses i úniques postes de sol.

Els 11 millors llocs per veure una posta de sol a Barcelona

A continuació trobareu informació sobre els 11 millors llocs, sempre segons la nostra humil opinió, des dels quals gaudir d’una posta de sol màgica i un crepuscle vespertí de somni a Barcelona. Tots ells són un magnífic escenari per gaudir d’aquest particular moment del dia i solament esperem que tingueu ocasió de fer-ho des de més d’un lloc perquè, d’aquesta manera, pugueu escollir el vostre favorit.


Com no podia ser d’una altra manera, Si ho feu en companyia de la persona ideal, serà encara més especial! Per cert, no us oblideu de consultar els horaris de la posta del sol a Barcelona.

1. Des de l’alt del campanar de Santa Maria del Pi

posta de sol campanar Santa Maria del Pi

El Campanar de Santa María del Pi, amb els seus gairebé 55 metres d’altura, és un dels millors llocs per gaudir dels efectes de la posta de sol sobre Barcelona.

La seva estratègica localització, al centre del Barri Gòtic, permet observar d’aprop una gran quantitat d’icònics llocs de la ciutat, com és el cas de la Plaça del Rei, la Catedral de Barcelona, la Basílica de la Mercè així com la fisonomia dels carrerons del casc antic de la ciutat

També és possible albirar a la llunyania altres edificis i elements característics del skyline de Barcelona, destacant les dues torres; de l’Hotel Arts i l’Edifici Mapfre, així com la silueta de l’hotel W Barcelona o veure solcar el cel al telefèric Aeri del Port. I tot això, mentrestant el cel, així com els edificis de Barcelona, van canviant la tonalitat dels seus colors al ritme que imposa el descens del sol.

Reservar prèviament

L’única manera per pujar al campanar és mitjançant les visites guiades que s’organitzen. Hi ha diversos horaris i, aquests, depenen del dia de la setmana i període de l’any.

Per a obtenir més informació que us permeti escollir la visita idònia per veure la posta de sol des del campanar (segons el període de l’any pot ser imprescindible fer-ho mitjançant una visita privada per grups) us animem a visitar el Web de Riosta Barcelona.

2. A la platja i el Passeig Marítim

posta de sol Passeig Marítim

Passejar al costat del mar al llarg del Passeig Marítim de Barcelona és una de les millors formes de gaudir de la posta de sol, sobretot si teniu la sort que sigui un d’aquests dies en els quals els gruixuts núvols blancs, cumulonimbus, poblen part del cel de Barcelona.

Els tons vermellosos que tenyeixen la platja i el mar són, senzillament, indescriptibles. Per això, solament volem posar l’accent en la fotografia que acompanya aquestes paraules, feta el gener de 2016 i, encara que pugui semblar-vos el contrari, sense cap filtre ni edició alguna que afecti al resultat visual de la mateixa. Pel que respecta a les platges, segons la notra opinió, les millors per veure un bonic capvespre i posta de sol són la Platja de la Barceloneta, la Platja del Somorrostro, la Platja de Sant Miquel i la Platja de Sant Sebastià.

No us perdeu la lluentor i tonalitats canviants de les escates del Peix Daurat de Frank Gehry, un dels monuments més característics del passeig marítim. A més, després del vostre passeig, i sempre que sigui entre els mesos de maig i octubre, us recomanem asseure-us a prendre alguna cosa en qualsevol dels “xiringuitos” que poblen les platges de Barcelona.

Sunset Sailing Barcelona

Posta de sol des d’un veler

Reservar

Fins a un màxim d’11 persones

Tiqets

Quan veure les millors tonalitats de cel durant el capvespre?

És obvi que una posta de sol no sempre és igual tot i observar-se des d’un mateix lloc. I és que, segons l’època de l’any i el tipus de núvols que solquen el skyline de Barcelona, les tonalitats del cel tindran una gamma de colors més o menys càlids i la seva intensitat serà una o una altra.

Segurament per la nostra pròpia experiència ens dóna la sensació de poder preveure els millors capvespres de Barcelona. Solament us donarem una pista, quan vegeu un cel relativament clar però amb els típics núvols d’un intens blanc i un gruix considerable (denominats cumulonimbus), sens dubte la cosa promet ;)!

3. Des d’algun dels miradors de la muntanya de Montjuïc

posta de sol Montjuïc

Si us animeu a veure un bonic capvespre des de la Muntanya de Montjuïc us convidem a fer-ho des del Mirador del Migdia (en tal és molt recomanable fer-ho coincidint amb els dies d’obertura de la terrasseta de La Caseta del Migdia) o bé fer-ho des del mirador situat als Jardins de Miramar.


És un lloc ideal si es gaudeix del moment dinant o prenent alguna cosa a la Terrassa Martínez o be a la terrassa del Terrassa Miramar, amb millors vistes però una qualitat gastronòmica força inferior) o fer el mateix des del Mirador de l’Alcalde o des del Castell de Montjuïc.

Però… Per on es posa el sol a Barcelona?

Al contrari del que passa en altres ciutats i pobles, en els quals el sol es pon pel mar, a Barcelona el sol s’amaga poc a poc darrera la muntanya del Tibidabo així com la resta de la Serra de Collserola.

Aquest fet, malgrat el que a priori es pugui pensar, no afecta en absolut a la bellesa final dels capvespres i les postes de sol de Barcelona. I si el que voleu és gaudir de la imatge del sol apareixent després del mar, sempre podeu matinar per veure la sortida del sol sobre el mar ;).

4. Des de qualsevol punt de la Muntanya del Tibidabo

capvespre al Tibidabo

El cim del Tibidabo és el punt més alt de Barcelona. Això és un bon indicador per fer-vos veure el bonica que pot ser una posta de sol des d’aquest màgic lloc.

comprar entrades Tibidabo

Comprar les entrades per al Parc del Tibidabo

Entrades

Accés a totes les atraccions

Barcelona Turisme

Per aquest motiu nosaltres us recomanem fer-ho, ja sigui des del mirador situat a l’interior de l’històric parc d’atraccions o bé des del Temple Expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo. En aquest últim cas, molt millor si agafeu l’ascensor que us porta fins a la part més alta del temple.

5. Des del Mirador del Turó de la Rovira

posta de sol Búnkers del Carmel

És molt difícil trobar les paraules adients per descriure la sensació que es té quan s’observa Barcelona, sobretot per primera vegada, des del mirador del Turó de la Rovira, lloc en el qual es troben els coneguts búnkers antiaeris del Carmel, usats durant la Guerra Civil Espanyola.

Per aquest motiu, solament us podem animar a pujar-hi per gaudir d’aquest màgic lloc i que ho feu poc abans que comenci a caure el sol. No oblideu la vostra càmera de fotos o smartphone i, si penseu que podeu passar bastant estona, portar-vos uns entrepans o alguna cosa per menjar i beure (els podeu comprar al Bar Les Delícies, al carrer Muhlberg, 1).

6. Des del Castell de la Torre del Baró o la Serra de Collserola

posta de sol Torre del Baró

La Torre del Baró, situada en el districte de Nou Barris, és un dels tresors que amaga la nostra ciutat. Donada la seva ubicació, bastant allunyada dels barris més cèntrics i turístics de la ciutat, no sol aparèixer en cap guia ni referència turística.

Segurament per aquest motiu sigui un dels llocs als quals li tenim una major estima i afecte i del que gaudim al màxim cada vegada que ens hi acostem. Des d’aquesta inacabada construcció, en forma de torre de castell, així com des del mirador situat uns metres més a baix, es poden observar unes precioses vistes de Barcelona.

És cert que, malgrat que les vistes que s’observen tenen certes semblances amb les que s’albiren des del Turó de la Rovira, a causa de la seva posició una mica més angulada i en trobar-se a una altura major, aquestes no resulten tan espectaculars. Tot i això, el fet que encara sigui un lloc verge per a les grans masses de turistes i fins i tot per als propis habitants de Barcelona, fan d’ell un lloc especial i molt digne d’estar en el nostre llistat.

Dit això, no menys espectaculars resulten les vistes des de diferents punts de la Carretera Alta dels Roquetes, que recorre part de la Serra de Collserola.

7. Des de les terrasses – Mirador del Museu Nacional de Catalunya

posta de sol terrassa MNAC

El Palau Nacional de Montjuïc, seu des de 1990 del Museu Nacional de Catalunya, alberga una ingent quantitat de tresors. Dos d’ells, i segurament dos dels més desconeguts, no són precisament obres d’art, sinó dues terrasses que permeten admirar unes precioses vistes de Barcelona des de la falda de la muntanya de Montjuïc.

MNAC

Entrades visita MNAC

Entrades

-5% online

Barcelona Turisme

Des d’una d’elles es pot apreciar la majestuosidad de les Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch, així com veure, una mica més al lluny, la Plaça d’Espanya, les Torres Venecianes i la que en el seu moment va ser la plaça de toros de Les Arenes, avui convertida en centre comercial. També es pot albirar la silueta de la Serra de Collserola, amb la muntanya del Tibidabo al capdavant i en la qual destaca la figura de la Torre de Collserola. Per contra, l’altra terrassa permet descobrir, amagat entre alguns arbres, les entranyes d’un dels jardins més poc coneguts de la ciutat, els Jardins de Joan Maragall.


També es pot observar el Palauet Albéniz, la Torre Telefònica, i una part de l’Estadi Olímpic així com una de les torres del Castell de Montjuïc. Si visiteu el Museu Nacional de Catalunya, l’accés a les terrasses – mirador (que compten amb un bar) està inclòs, mentre que si solament voleu accedir a les terrasses heu de pagar 2€ (sent gratuït durant l’accés nocturn, solament disponible els divendres i dissabtes d’estiu de 20:00h a 00:00).

8. Des de l’Aeri del Port

capvespre Aeri del Port

Sobrevolar Barcelona des del telefèric Aeri del Port és una experiència meravellosa. Si a més coincideix amb el capvespre, moment en el qual el sol comença a tenyir d’una tonalitat vermellosa tota la nostra ciutat, aquesta experiència es converteix en un moment únic i inoblidable.

Aeri del Port des del terra

Entrades Aeri del Port

Comprar

Evita la cua

Tiqets

Teniu dues opcions per fer-ho. La primera d’elles és la de realitzar el trajecte en el telefèric des de la Torre de la Barceloneta (al costat de la platja de Sant Sebastià, al Barri de la Barceloneta), fins als Jardins de Miramar, a Montjuïc, des d’on podeu seguir gaudint de la posta de sol des d’una de les terrasses que s’hi troben.

La segona opció és la de realitzar el recorregut invers. En aquest últim cas, podeu acabar de gaudir de la posta de sol des del passeig marítim i prendre-us alguna cosa en un dels “xiringuitos” de la platja.

9. Des del Parc Güell

posta de sol Park Güell

El conegut Park Güell de Barcelona, projecte inacabat del binomi Eusebi Güell – Antoni Gaudí, és un dels llocs més icònics de la ciutat des del qual es pot admirar els efectes que la posta de sol té sobre la ciutat. En el cas que així ho vulgueu fer, us recomanem comprar l’entrada per visitar la zona monumental del parc amb una hora i mitja aproximada de marge sobre l’hora en la qual es posi el sol definitivament.

entrades Park Güell

Entrades Park Güell

Evita la cua comprant online

Tiqets

entrades Park Güell

Visita guiada Park Güell

Accés directe amb el guia

Barcelona Turisme

D’aquesta manera tindreu el temps suficient per fer la visita al parc i, una vegada finalitzada, dirigir-vos a un dels tres punts en els quals es gaudeix d’una millor imatge de la posta de sol; el Turó de les 3 Creus, el Mirador del Virolai o la Plaça de la Natura.

També podeu optar per no pagar l’entrada a la zona monumental del parc i accedir directament al Turó dels 3 Creus o al Mirador del Virolai, tots dos de lliure accés.

10. Des de la terrassa del Museu d’Història de Catalunya

capvespre terrassa MHCAT

L’edifici Palau de Mar, on es troba el Museu d’Història de Catalunya – MHCAT, compta amb una petita joia en la seva última planta. Es tracta d’una terrassa, a la qual es pot accedir directament des de l’ascensor i sense pagar l’entrada del museu.

família al MHCAT

Museu d’Història de Catalunya

Entrades

Tiqets

La seva privilegiada posició resulta ideal a l’hora d’observar unes excel·lents vistes de la zona del Port Vell de Barcelona i passar una agradable estona mentre es pren un aperitiu.

Tot i això, el nostre consell és que us hi acosteu poc abans que el sol comenci a pondre’s perquè, d’aquesta manera, pugueu veure la posta de sol des d’aquesta encantadora terrassa.

11. Des del W Barcelona i des d’altres terrasses d’hotels

posta de sol W Barcelona hotel

Donada la seva excel·lent ubicació, en un dels extrems del Barri de la Barceloneta i a peu de platja, l’Hotel W Barcelona és un dels llocs més idíl·lics en els quals poder gaudir d’una preciosa posta de sol. L’hotel compta amb dues localitzacions diferents des de les quals poder fer-ho. D’una banda, asseient-se o fins i tot tombant-se, en algun dels sofàs i hamaques del Wet Bar.

Encara que durant la major part del seu horari únicament tenen permès l’accés a la seva terrassa els hostes de l’hotel, les seves portes s’obren a la resta de persones a partir de les 20:00h, moment ideal per gaudir del vesprejar durant els mesos d’estiu. Si preferiu, una altra opció és la terrassa a peu de platja del Salt Beach Club, un xiringuito a peu de platja.

Tornant al W Barcelona, l’espai Eclipse (obert a partir de les 18:00h), situat a la planta 26 de l’hotel, és ideal per gaudir d’unes magnífiques vistes de Barcelona a mesura que el sol s’amaga rere l’horitzó.

I en altres terrasses d’hotels?

Efectivament, no només l’hotel W Barcelona té una bonica terrassa des de la qual poder passar una agradable estona durant el capvespre. Per aquesta raó, us recomanem donar un cop d’ull a la nostra secció sobre les terrasses d’hotels de Barcelona, en la qual trobareu tota la informació sobre els horaris d’obertura, tipus de serveis que ofereixen i característiques més interessants de les terrasses dels millors hotels de la ciutat.

Mapa dels llocs en els quals veure les millors postes de sol

Horari de la posta de sol a Barcelona (segons el mes)

MES (2023)
1er DIA DEL MES
ÚLTIM DÍA DEL MES
GENER
17:31
18:03
FEBRER
18:05
18:38
MARÇ
18:39
20:13
ABRIL
20:14
20:45
MAIG
20:46
21:16
JUNY
21:17
21:29
JULIOL
21:29
21:12
AGOST
21:11
20:30
SETEMBRE
20:28
19:39
OCTUBRE
19:39
17:51
NOVEMBRE
17:47
17:24
DESEMBRE
17:23
17:30
error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright