Salamandra Gaudí Park Güell

Actualització 09 set. 2023

El Park Güell, que sense cap mena de dubte és el parc més conegut de Barcelona, rep el nom del seu impulsor, Eusebi Güell. Com ja havia fet en altres ocasions, el conegut polític i industrial li va encarregar el projecte a Antoni Gaudí, gran impulsor i màxima icona del modernisme català.

Com i on comprar les entrades per visitar el Parc Güell?

Són molts les persones que es formulen aquesta pregunta. Hi ha dues formes de comprar les entrades, online de forma anticipada o el mateix dia de la visita en qualsevol dels punts de venda del parc i en d’altres propers.

Entrades online per visitar la zona monumental del Parc Güell

entrades Park Güell

Entrades Park Güell

Evita la cua comprant online

Tiqets

entrades Park Güell

Visita guiada Park Güell

Accés directe amb el guia

Barcelona Turisme

Per evitar aglomeracions, quan es compra l’entrada s’ha d’escollir una franja horària d’accés. Solament es permet entrar a un màxim de 800 visitants cada hora així que durant els mesos d’estiu o en altres dates de gran afluència de turistes i en hores punta, es recomana comprar l’entrada online per evitar trobar-se amb l’aforament complet.

Important

Una vegada se surt de la zona monumental per visitar la resta del parc no és possible tornar-hi a entrar una altra vegada.

Entrades online
General: 13,5€.
Reduïda: 9€ per a nens de 7 a 12 anys, majors de 65 anys i propietaris de la targeta rosa reduïda.
Gratis: nens de 0 a 6 anys i propietaris de la targeta rosa.

vistes des del Park Güell

Entrades en els punts de venda
General: 10€.
Reduïda: 7€ per a nens de 7 a 12 anys, majors de 65 anys i propietaris de la targeta rosa reduïda.
Gratis: nens de 0 a 6 anys i propietaris de la targeta rosa.
Punts de venda
Es poden comprar les entrades a les taquilles situades als dos accessos laterals del carrer Olot, als caixers automàtics que hi ha al parc i a les parades de metro de Vallcarca i Lesseps.

Descompte

Si s’adquireix l’entrada combinada als diferents centres del MUHBA (Museu d’Història de Barcelona), el visitant que, posteriorment, compri l’entrada per visitar el Park Güell es beneficiarà d’un descompte del 21% en aquesta última.

* Amb l’entrada a la zona monumental no s’inclou l’accés a l’interior de la Casa Museu Gaudí. Per visitar-la s’ha de comprar una entrada a part en la mateixa casa museu.

Tota la informació sobre el Parc Güell de Gaudí

Declarat per la UNESCO com a Patrimoni de la humanitat, per a la construcció del Park Güell, que es va començar l’any 1900, es van necessitar 14 anys de laboriosos treballs, encara que no va ser fins a l’any 1926, coincidint amb la mort d’Antoni Gaudí, quan es va obrir com a parc públic a la ciutadania.

El parc va ser inicialment concebut com una urbanització o ciutat-jardí dins del districte de Gràcia, a la part alta de Barcelona. La idea era construir un total de 40 cases integrades de forma plena en la naturalesa de l’entorn, però el projecte immobiliari no va tirar endavant, arribant-se a construir únicament 2 d’elles.

Visitar la zona monumental del Parc Güell

Amb un total de 17 hectàrees, el Park Güell compta amb molts punts de gran interès turístic, la majoria d’ells situats a l’anomenada zona monumental i que són visitats per nombrosos turistes cada dia. Des d’octubre de 2013 s’ha de comprar una entrada per accedir a aquest espai del parc.

zona monumental Park Güell

Creative Commons parkguell.cat

L’escalinata i la Salamandra

A l’escalinata de l’entrada principal es troba la famosa Salamandra del Park Güell, encara que molts es refereixen a ella com el Drac, i que és tocat i fotografiat per l’aproximadament 99,9% de persones que visiten la zona monumental.

El Teatre Grec o Plaça de la Naturalesa

La gran esplanada de terra, que ofereix unes magnífiques vistes de Barcelona i que al principi anava a ser un Teatre Grec, és una de les joies del parc. Compta amb un cridaner i colorit banc ondat de més de 100 metres de longitud realitzat amb la tècnica del Trencadís. Tot i que el seu ideòleg va ser el mateix Gaudí, el banc en realitat és obra de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol.

gent a l'esplanada del Park Güell

Sala Hipòstila

Després de pujar l’escalinata principal s’arriba a la Sala Hipòstila, coneguda també com a sala de les 100 columnes, encara que en realitat només compta amb 86. Es tracta d’un espai amb unes belles columnes dòriques que serveixen de suport per a la Plaça de la Naturalesa, situada just a dalt. Us suggerim que arribats en aquest punt alceu la vista per admirar el sostre així com les quatre rosasses realitzats amb la tècnica del Trencadís i que representen les quatre estacions de l’any.

rosassa a la Sala Hipóstila del Park Güell

Casa del Guarda

La que originàriament anava a ser la casa del guarda del parc actualment és una de les seus del Museu d’Història de Barcelona. En el seu petit interior es troba el Centre d’Interpretació del Park Güell, l’exposició del qual, “Gaudí i Barcelona, expressió d’un ideal urbà”, explica detalls del propi edifici i els orígens i evolució del parc i la Barcelona del modernisme.

El Pòrtic de la Bugadera

Anomenada així per la semblança que una figura esculpida en una de les seves columnes té amb una Bugadera, el Pòrtic de la Bugadera se situa a escassos metres de la Sala Hipóstila. Aquest pòrtic és un dels llocs del parc en el qual els visitants més fotografies es fan, moltes d’elles mentre realitzen tot tipus de curioses posis i gestos aprofitant les seves ondades formes, que recorden a les d’una gran onada.

Serveis

D’entre els serveis que es troben a la zona monumental destaquen la connexió Wi-Fi gratuïta, el bar, amb una terrassa i bones vistes de la plaça de la Naturalesa i la tenda de souvenirs Laie Park Güell, antiga consergeria i que malgrat les seves petites dimensions compta amb gran quantitat d’articles de regal relacionats amb el parc, Antoni Gaudí i el Modernisme Català.

Els espais de la zona gratuïta del Parc Güell

Tant pels qui no vulguin pagar l’entrada a la zona monumental com per aquells que una vegada vista vulguin seguir recorrent altres zones del parc, a continuació us indiquem els llocs de major interès de la zona de lliure accés, entre els quals destaquen dos fantàstics miradors.

Turó dels Tres Creus

Aquest turó és el punt més alt del parc, lloc en el qual Gaudí va erigir el monument al Calvari i on es troben tres creus, una d’elles en forma de fletxa. De clara inspiració prehistòrica, homenatge a unes coves prehistòriques que es van trobar en aquesta zona, el mirador del Turó de les Tres Creus ofereix unes bones vistes de la ciutat i de la resta del parc.

Turó de les 3 Creus

Els viaductes

Són diversos els viaductes que es troben el parc. Gaudí els va dissenyar tant perquè cabessin els possibles carruatges que haguessin d’accedir a la urbanització com perquè, per la seva banda porticada, poguessin caminar tranquil·lament tots els seus veïns.

Casa Museu Gaudí

Es tracta de la casa on Antoni Gaudí es va instal·lar durant el temps que van durar els treballs de construcció del Park Güell, i en la qual finalment va acabar vivint fins a poc abans de la seva mort. Es pot entrar al jardí de la casa i observar la seva façana però per visitar l’interior de la Casa Museu, propietat de l’associació Amics de Gaudí, s’ha de comprar una altra entrada.

Mirador del Virolai

Gairebé fora dels límits del parc, es troba el mirador del Virolai. Des de la seva estratègica posició s’observea una de les millors vistes de la ciutat, resultant a més un lloc ideal per a descansar una estona en algun dels bancs situats sota l’ombra dels arbres.

Galeria de fotos

On es troba el Parc Güell? Mapa i com arribar


Mapa més gran

Bus Güell
Bus Güell: Autobús llançadora Park Güell

Quan es compra l’entrada per a visitar el Park Güell s’inclou el transport en el Bus Güell. Es tracta d’un autobús llançadora que realitza el trajecte directe entre el Parc Güell i la parada de metro d’Alfons X (Línia 4) en uns 15 minuts.

Actualment, el servei del Bus Güell no està operatiu.

Adreça

C/ Olot 13, Barcelona.

Horari de visita

De l’1 de gener al 16 de febrer: de 8:30h a 18:15h.

Del 17 de febrer al 24 de març: de 8:30h a 19:00h.

Del 25 de març al 29 d’abril: de 8:00h a 20:30h.

Del 30 d’abril al 26 d’agosto: de 8:00h a 21:30h.

Del 27 d’agosto al 27 d’octubre: de 8:00h a 20:30h.

Del 28 d’octubre al 31 de desembre: de 8:30h a 18:15h.

Preu de l’entrada al Park Güell

La zona monumental és de pagament i l’accés a la resta del parc gratis. Més detalls en la informació que es mostra més amunt.

Preu de l’entrada a la Casa Museu Gaudí

General: 5,50€

Reduïda: 4,50€ (con Barcelona Card o Ruta del Modernisme, jubilats i estudiants d’11 a 18 anys i grups de més de 10 persones.)

Grups Escolars: 3,50€ (grups d’escolars d’11 a 18 anys).

Gratis: Nens menors de 10 anys, persones amb discapacitat de + del 65% i Amics del Temple.

Com arribar-hi?

Metro: Encara que una mica allunyades, les parades de Lesseps i Vallcarca, ambdues de la línia 3, ens deixen relativament a prop del parc.

Autobusos: La línia 116 us deixa en la mateixa porta d’entrada. Altres línies properes són: 24, 32, H6 i l’autobús turístic.

Llocs d’interès propers

Casa del Guarda
Casa Museu Gaudí
Gaudí Experiència
Turó de les Tres Creus
Casa Vicens

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright