Aeri del Port Barcelona

Actualització 21 abr. 2020

Una de les atraccions de Barcelona que més crida l’atenció dels turistes és l’Aeri del Port, conegut també com el Telefèric del Port de Barcelona i que va ser inaugurat amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona de l’any 1929. Es tracta d’un dels dos telefèrics de la ciutat i el que ofereix una millor vista ja que durant el seu trajecte es poden contemplar una de les millors panoràmiques de la ciutat. De vegades algunes persones es confonen, ja que tots dos telefèrics tenen a la muntanya de Montjüic com a destí final (encara que amb una localització diferent). Una forma clara de diferenciar-los és pel color i la seva forma ja que el Telefèric de Montjuïc és gris i bastant més modern i l’Aeri del Port és de color vermell intens i amb una estètica una mica més antic.

Tot sobre l’Aeri del Port

El recorregut que fa l’Aeri del Port és des de la Torre de Sebastià, a La Barceloneta, fins al mirador dels jardins de Miramar, situat en la part baixa de la muntanya de Montjuïc. Podem fer el recorregut en el sentit que vulguem, és a dir, pujar a la cabina de l’Aeri del Port a la parada de La Barceloneta i dirigir-nos cap a Mirarmar o fer-ho a l’inrevés. Una altra opció és agafar una entrada per fer el trajecte d’anada i tornada, tot i que us recomanem optar per fer únicament un dels dos trajectes, el que un prefereixi, ja que el temps de durada del recorregut, que és de poc més de 5 minuts, és suficient per poder admirar i fotografiar les diferents vistes que es veuen des del telefèric.

telefèric Aeri del Port

Durant el recorregut es poden observar diferents vistes, les més belles del port i litoral de Barcelona, en el qual podrem veure des de grans creuers a ferris passant per petits velers a més de la platja de La Barceloneta, la mateixa muntanya de Montjuïc i oferir-nos un punt de vista fantàstic per poder fotografiar el W Hotel.


Les cabines del telefèric tenen una capacitat aproximada d’unes 15 o 20 persones. Només hi han dues cabines fent el recorregut d’un punt a un altre, raó per la qual en hores punta del cap de setmana així com en moments de l’any amb més turistes, com pot ser la Setmana Santa i a l’estiu, es poden arribar a produir cues importants. Per aquest motiu en aquests casos és recomanable matinar una mica i anar-hi quan l‘Aeri del Port comença a funcionar.

Menjar a la Torre de l’Aeri el Port

A la part alta de la torre de l’Aeri del Port de La Barceloneta es troba un dels restaurants de luxe de la ciutat, Torre d’Alta Mar, des d’on és possible menjar o sopar mentre es gaudeix d’unes espectaculars vistes.

Galeria de fotografies

Preus i horaris

Diguem que el preu del bitllet de l’Aeri del Port no és precisament econòmic, sobretot si tenim en compte la seva durada, uns cinc minuts aproximadament, però resulta ideal per als turistes que visiten la ciutat, que queden *maravillados amb el recorregut i les seves vistes així com per a les parelles o les famílies que volen fer una activitat diferent amb els nens.

€ Preu
Preu d’anada: 10,00€.
Precio anada i tornada: 15,00€.

Horaris
De l’1 de gener al 28 de febrer: de 10:00h. a 17:30h.
De l’1 de març al 5 de juny: de 11:00h. a 19:00h.
Del 6 de juny a l’11 de setembre: de 11:00h. a 20:00h.
Del 12 de setembre al 16 d’octubre: de 11:00h. a 19:00h.
Del 17 d’octubre al 31 de desembre: de 10:00h. a 17:30h.
Tancat: 25 de desembre.
*Sortides cada 15.

Com arribar-hi?

Parada Torre de Sant Sebatià (La Barceloneta)
Adreça: Platja de Sant Sebastià.
Metro: Parada de La Barceloneta (línia 4).
Autobús: 17, 39, 45, 64, 57, 59, 157 i autobús turístic.

Parada mirador de Miramar
Adreça: Avinguda Miramar 0.
Metro: Parada Paral·lel (línia 2 i 3), agafar el funicular de Montjuïc y baixar a l’Avinguda de Miramar.
Autobús: 50, 100, 193 i autobús turístic.

Mapa del trajecte