La Caseta del Migdia, coneguda també com La Caseta, segurament és un d’aquells llocs icònics i amb un ADN propi que encara queden a Barcelona, més concretament a la muntanya de Montjuïc, i que resulten encara desconeguts per una gran majoria de barcelonins.

Tota la informació sobre La Caseta del Migdia

Ser un lloc emblemàtic de Barcelona quan et trobes envoltat de magnífics jardins, destacats museus i fundacions d’art, espectaculars telefèrics, suggestius miradors i majestuosos monuments diu molt d’aquest espai de la ciudad. Doncs bé, La Caseta del Migdia ho aconsegueix i de quina manera, podent ser considerada com la guinda d’aquest saborós pastís que és el parc de Montjuïc.

Què és exactament La Caseta del Migdia?

Com bé indica el seu nom, La Caseta del Migdia és una petita casa. En aquest cas, una caseta reconvertida en un bar que compta amb una terrassa amb diverses taules i cadires a l’aire lliure on asseure’s a prendre alguna cosa. En definitiva, un magnífic lloc on anar a prendre un aperitiu el dissabte, el diumenge o un dia festiu. A més, durant gran part del seu horari d’obertura, un grup musical s’encarrega d’amenitzar l’estona a tots els que s’acosten fins a La Caseta.

Malgrat el seu nom, La Caseta del Migdia, que deriva de la petita casa que és i del fet que es trobi al mirador del Migdia, La caseta no disposa de lloc per a asseure’s en el seu interior, ja que és realment petita, i totes les taules disponibles per a prendre alguna cosa es troben a l’exterior.

Sardines & Rumba durant les nits d’estiu

L’estiu a la Casta del Migdia és sinònim de nits de rumba i sardines a la brasa, és a dir, d’una “sardinada” en les millors condicions. Es tracta doncs d’una proposta molt original i que cada estiu aconsegueix atreure a molts barcelonins.

Dimecres: de 21:00h a 0:00h (imprescindible reserva prèvia)

Un entorn gairebé únic al voltant de La Caseta del Migdia

L’entorn gairebé únic en el qual es troba La Caseta del Migdia té gran part de la culpa de l’encant que desprèn. I ho és a conseqüència d’una sèrie d’elements, tant naturalistes com arquitectònics.

En conseqüència, es pot gaudir d’un entorn bucòlic gràcies a un petit bosc de pins, que proporciona una bones dosis d’ombra, alhora que un es delecta amb les magnífiques vistes de la mar i part del port (és veritat, es tracta de la terminal de contenidors de Barcelona però té el seu encant i la mar sempre és la mar) donant el toc especial que qualsevol terrassa que es preï hauria de tenir.


Per si tot això fos poc, el Castell de Montjuïc és l’element arquitectònic i històric que s’encarrega de posar la dosi historico-cultural i recordar-nos que durant un passat una mica llunyà però no massa, el lloc en el qual ens estem prenent un aperitiu al so de la música va ser un enclavament geoestratègic de gran importància.

Un lloc ideal per a tothom

Gràcies al gran ambient que es respira en La Caseta del Migdia, a la seva proposta gastronòmica sense grans pretensions però adaptada als nostres gustos mediterranis i a la bona música en directe, es pot dir que es tracta d’un lloc ideal per a tots aquells que vulguin passar una agradable estona en un entorn natural.

Per tant, és bastant habitual topar-se amb un petit grup que celebra un aniversari, amb parelles que s’han acostat fins allí per a fer una passejada romàntica i així fugir de la bullícia de la ciutat mentre esperant l’arribada de la posta de sol, amb famílies que comencen a mostrar als seus fills alguns dels encants ocults de la seva ciutat i, també, amb alguns turistes molt ben informats o que, coses del destí, mentre exploraven Montjuïc han acabat, sense saber com, topant amb una de les joies més ocultes d’aquesta la nostra ciutat.

L’oferta gastronòmica de La Caseta del Migdia

La proposta gastronòmica de La Caseta del Migdia és limitada però més que suficient. Així doncs, consta sobretot de patates de bossa, olives i fruita seca. Tot això acompanyat d’una gran varietat de begudes; cervesa, refrescos, gintònics, etc. Es a sir, la base més essencial d’un aperitiu.

Per a aquells que vulguin menjar alguna cosa més sustancionso, sol oferir-se botifarra i broqueta de pollastre a la brasa així com escalivada a més de la típica torrada.

Quan està oberta La Caseta del Migdia?

Els dies i horaris d’obertura de La Caseta del Migdia se solen mantenir estables al llarg de gairebé tot l’any, oferint un horari d’estiu i un horari d’hivern. Encara així, podria donar-se el cas que en dies o períodes de l’any una mica particulars aquests horaris puguin variar, per la qual cosa us animem a confirmar-los abans de passar-vos per La Caseta.


Horari d’hivern

Dissabte, diumenge i festius: de 12:00h a 18:00h.

Horario d’estiu:

Dimcecres: de 21:00h a 0:00h (Sardinada & Rumba amb reserva prèvia)
Divendres i dissabte: de 20:00h a 0:00h
Diumenge i festius: de 13:00h a 19:00h.

Informació oficial i dades de contacte

lacaseta.org
(+34) 617 95 65 72 / (+34) 693 99 27 60
marc@desconnecta.com

On està La Caseta del Migdia? Mapa i com arribar

La Caseta del Migdia es troba al final del Camí del Mar de Monjuïc, un petit camí de terra situat als peus del Castell de Montjuïc i que recorre una part del litoral de Barcelona.

Mapa amb la ubicació de La Caseta del Migdia

Com arribar a La Caseta del Migida de Montjuïc?

Per a arribar fins a La Caseta del Migdia hi ha diverses opcions, i en funció de la qual es triï tocarà caminar molt poc, una mica, bastant o, fins i tot, una mica mmés ;). A continuació us detallem algunes de les possibilitats que us permetran arribar fins a La Caseta mentre que en el mapa podreu veure cadascun d’aquests recorreguts i modes d’arribar.

Telefèric Aeri del Port i passeig per Montjuïc

Aeri del Port des del terra

Billets Aeri del Port

Billets

Evita la cua

Tiqets

És segurament una de les millors formes, sobretot gràcies a les impressionants vistes del port de Barcelona i del seu litoral que es poden observar des de les altures. Per a gaudir d’elles, s’ha de prendre el Aeri del Port, també conegut com a telefèric del port de Barcelona (el vermell, no el gris), a la platja de Sant Sebastià, prop del famós hotel W Barcelona.

Un posterior passeig ens portarà fins a La Caseta del Migdia passant prèviament pel Mirador de l’Alcalde i pel Camí de la Mar.

Preu: importe del trayecto en Aeri del Port des de la platja de Sant Sebastià fins a la muntanya de Montjuïc.
Durada: són uns 8 minuts de trajecte en Aeri del Port i el recorregut a peu variarà molt en funció del ritme i de les parades que es facin durant la pujada, però pot ser des de 30 minuts fins a 1 hora.

Arribar en l’autobús 150

L’autobús 150 que recorre el parc de Montjuïc, té una parada al costat de l’entrada al Castell de Montjuïc. Des d’allí, es pot accedir a l’inici del Camí de la Mar i fer un petit passeig que, en menys de 10 minuts, ens portarà fins a La Caseta del Migdia.

Preu: import del bitllet o targeta de transport públic.
Durada: des de la parada de l’autobús 150 situada al costat del castell fins a La Caseta del Migdia hi ha uns 10 minuts caminant.


Funicular de Montjuïc + Teleférico de Montjuïc o paseo a pie

El funicular de Montjuïc realiza el recorrido desde la estación de metro Paral·lel hasta la montaña de Montjuïc, en concreto junto a la parada del Teleférico que realiza el trayecto desde dicho punto hasta el Castillo de Montjuïc.

escultura i telefèric Montjuïc

Telefèric de Montjuïc

Billets

-10% online

Barcelona Turisme

En el cas que no es vulgui agafar el telefèric de Montjuïc es pot fer un tranquil passeig fins a La Caseta del Migdia. Un recorregut, amb un cert pendent, òbviament, que travessa els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer i Joan Brossa així com el mirador de l’Alcalde.

Preu: import del bitllet o targeta de transport per a arribar amb metro i funicular així com el preu del telefèric de Montjuïc (si s’opta per aquesta opció).

Durada: són uns 8 minuts de trajecte en Aeri del Port i el recorregut a peu variarà molt en funció de les parades que es facin, però pot ser des de 30 minuts fins a 1 hora.

Passeig des de les escales Foriester fins a La Caseta del Migdia

Es pot pujar a peu des de les escales Foriester fins a La Caseta del Migdia fent un afable passeig. Després de pujar les escales, s’arriba als jardins de Mossèn Costa i Llobera. A continuació es prossegueix fins al mirador de Miramar.

Des del mirador dels jardins de Miramar es pot seguir la carretera de Montjuïc fins al mirador de l’Alcalde o bé fer el propi endinsant-se als jardins de Joan Brossa. Una vegada s’arriba al mirador de l’Alcalde es pot prosseguir a través del petit camí sota el bosc que porta directament al Camí de la Mar i des d’allí arribar a La Caseta del Migdia.

Preu: import del bitllet o targeta de transport públic fins a arribar a les escales Forestier.

Durada: el fet que el camí sigui gairebé tot en pujada fa que el temps del trajecte variï bastant en funció del nostre estat de forma física i les parades que anem fent. Encara així, es pot comptar de manera aproximada que es necessitaran entre 45 minuts i 1h30min.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.
error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright