vistes Castell de Montjuïc

Actualització 25 maig 2023

Des del Castell de Montjuïc, situat en el punt més alt de la muntanya de Montjuïc, es gaudeix d’unes excel·lents vistes de Barcelona, tant del litoral com d’altres punts de la ciutat, el que fa que aquest improvisat mirador sigui un dels més espectaculars de la ciutat.

Tota la informació sobre el Castell de Montjuïc de Barcelona

L’antiga talaia utilitzada a manera de fortí que coronava la muntanya es va transformar en castell l’any 1694. Durant els seus més de 300 anys d’història, el castell ha estat protagonista de diversos esdeveniments bèl·lics i, al contrari del que sol ocórrer, en ocasions es va utilitzar no per defensar la ciutat de Barcelona sinó per bombardejar-la, com va ocórrer durant la Guerra de Successió de principis del segle XVIII i a mitjans del segle XIX, en aquest cas per aturar algunes revoltes ciutadanes que es van produir a la ciutat.

armament al Castell de Montjuïc

Tot just acabada la Guerra Civil Espanyola el castell es va convertir en presó i els seus exteriors van ser escenari de nombrosos afusellaments, entre ells el del president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys. Després de cedir les seves instal·lacions a l’Ajuntament l’any 1960, es va projectar el museu militar, present fins a l’any 2007.

El Castell de Montjuïc en l’actualitat

En l’actualitat, al castell es programen algunes exposicions temporals i s’està treballant en l’adequació del mateix com a espai per a la memòria històrica, en el qual mitjançant recorreguts temàtics per diferents espais s’explicarà la història dels conflictes on el castell va ser protagonista. També es crearà el Centre d’Interpretació de la Muntanya de Montjuïc, que ajudarà a conèixer aspectes geològics i biològics de Montjuïc així com la història de la presència humana a la muntanya, des dels primers pobladors i fins als nostres dies.

terrassa del Castell de Montjuïc

Activitats socials i culturals al Castell de Montjuïc

El castell és l’escenari escollit per a la celebració d’una gran quantitat d’actes socials i culturals. Alguns d’ells privats i de pagament, com el cinema a l’aire lliure que Sala Montjuïc organitza cada estiu a l’exterior del castell, i uns altres de caràcter públic i festiu com els que tenen lloc durant les celebracions de les Festes de la Mercè, durant les quals es realitzen jornades de portes obertes i es programen diverses activitats lúdiques i gratuïtes.

Les vistes des del Castell de Montjuïc

Les vistes de Barcelona que s’observen des del mirador del castell són fantàstiques, i com ocorre des d’aquest i altres miradors canvia radicalment en funció del moment del dia. Per aquest motiu us recomanem, sempre que sigui possible, que pugeu fins al mirador poc abans de la posta de sol, per així poder contemplar les vistes a ple sol i després gaudir de com cau el sol sobre la ciutat. Si visiteu el castell a l’estiu aquest tancarà abans que comenci la posta de sol així que podeu optar per veure les vistes des de l’exterior o des d’algun dels altres miradors de Montjuïc.

vistes del mar des del castell de Montjuïc

Recomanació per la vostra visita al castell

Si no voleu pagar per visitar l’interior del castell igualment us recomanem que pugeu fins dalt de Montjuïc, ja que des de fora del castell les vistes que s’observen també són fantàstiques i molt a prop teniu altres dos punts que ofereixen unes excel·lents vistes del mar i de la resta del litoral, que son el mirador del Migdia i el mirador de l’Alcalde.

La visita al Castell de Montjuïc

L’accés a l’interior del castell és de pagament i les entrades s’han de comprar a les taquilles. Malgrat això, si feu coincidir la vostra visita amb el diumenge a la tarda podreu beneficiar-vos de l’accés gratis (a partir de les 15:00h). Per visitar el castell existeixen dues opcions, la visita guiada o la visita per lliure.


Visites per lliure

L’entrada, que inclou una guia, permet visitar el pati interior, diferents sales i cel·les i l’exposició temporal que en aquell moment estigui programada. També es pot pujar a la part superior del castell, des d’on s’observen les millors vistes de la zona i que permet fer unes magnífiques fotografies.

Visitar gratis el Castell de Montjuïc tot l’any

Si voleu visitar gratis el castell sempre que vulgueu podeu subscriure-us de forma gratuïta al registre cultural Gaudir Més, que a més de permetre l’accés al castell també possibilita l’entrada gratis a la zona monumental del Park Güell.

Preu

Entrada general: 5€.
Entrada reduïda: 3€ persones més grans de 65 anys, persones a l’atur, posseïdors targeta rosa reduïda, amb carnet del Consorci de les Biblioteques, amb carnet de família nombrosa o monoparental.
Entrada gratis: menors de 16 anys, posseïdors targeta rosa gratuïta, tots els diumenges a partir de les 15:00h, membres de Gaudir Més, amb el carnet BCNCultural, membres de l’ICOM i de la Associació de Museòlegs de Barcelona, professors acreditats i guies turístics.

Horari

De l’1 d’octubre al 31 de març: de dilluns a diumenge de 10:00h a 18:00h.
De l’1 d’abril al 30 de setembre: de dilluns a diumenge de 10:00h a 20:00h.
Tancat: 25 de desembre i 1 de gener.

Visites guiades

Una excel·lent manera de visitar el castell és fer-ho a través de les visites guiades que es realitzen diàriament i per a les quals no és necessari fer una reserva prèvia. Gràcies a aquestes visites es pot aprofundir en la història del castell i en la relació que ha tingut amb la ciutat des dels seus orígens i fins als nostres dies.

En català / castellà

De dilluns a divendres: 12:30h i 17:00h.
Dissabtes, diumenges i festius: 11:30h, 13:00h i 16:30h.
Preu: 4€.

En anglès

De dilluns a divendres: 12:30h i 17.00h.
Dissabtes, diumenges i festius: 11:30, 13:00h, 16:30h i 18.00h.
Preu: 7€.

Visites al castell per a grups i en altres idiomes

Per fer una visita guiada per a grups és necessari realitzar una reserva prèvia contactant mitjançant el telèfon (+34) 932 564 440 o l’email reservescastellmontjuic@bcn.cat. També es pot sol·licitar la reserva en diferents idiomes sempre que es faci amb la suficient antelació.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Direcció

Carretera de Montjuïc 66, Barcelona.

Horari d’accés

La informació es mostra més amunt.

Preu de l’entrada

Tota la informació detallada es troba més amunt.

Com arribar-hi?

Metro: Espanya (línia 1 i 3) i després un passeig d’uns 40 minuts o agafar el telefèric de Montjuïc.

Autobusos: línia 150 i autobús turístic.

Telefèrico de Montjuïc: deixa a les portes del castell.

Funicular de Montjuïc: Des de la parada Paral·lel (línia 2 i 3) puja fins a la muntanya de Montjuïc, a uns 15 minuts a peu del castell.

Llocs d’interès propers

Mirador del’Alcalde de Barcelona
Mirador del Migdia de Barcelona
Palau Sant Jordi
Telefèric de Montjuïc
Telefèric Aeri del Port

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright