Peix Daurat Frank Gehry

Actualització 01 juny 2023

El conegut arquitecte canadenc Frank Gehry és l’autor del gran Peix Daurat, un monument que compta amb 56 metres de llarg i 35 d’altura que es troba en el Passeig Marítim de la Barceloneta, gairebé a tocar de la Torre Mapfre i de l’Hotel Arts de Barcelona i que en contrast amb l’intens blau del cel, en els dies assolellats, dóna la sensació de que trobar-se en ple mar.

Qui és Frank Gehry?

Frank Gehry és un reconegut arquitecte canadenc. Guardonat amb el prestigiós premi Pritzker d’arquitectura l’any 1989, Frank Gehry va estudiar i treballar en els seus inicis a Los Angeles i a París. Va ser precisament durant la seva època a França quan va aprofitar per estudiar l’obra de grans artistes francesos, com Le Corbusier, així com d’altres importants artistes europeus. Després d’aquesta experiència va obrir el seu propi estudi d’arquitectura en els EUA i poc a poc va començar a fer-se un nom. És conegut per treballar amb materials inacabats, al mateix temps que aprofita per jugar amb l’ús de diferents formes geomètriques en els edificis i obres monumentals que ha dissenyat.

Què destacar sobre el Peix Daurat de Frank Gehry

De cara als Jocs Olímpics de Barcelona de l’any 1992 es va voler situar un element que es convertís en icona de la zona i no es va poder encertar més que escollint el Peix Daurat de Frank Gehry.

Peix Daurat de Frank Gehry


Realitzat en acer de color bronze el sol es reflecteix en la seva estructura, fet que unit a la seva estratègica ubicació a pocs passos de la platja fa que sigui gairebé impossible resistir-se a fer diverses fotografies. El Peix Daurat, i les fotografies que pugueu fer, resultar encara més atractiu al capvespre, ja que gràcies a la posta de sol pren un intens color daurat meravellós.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Dirección

Paseo Marítimo de la Barceloneta – Puerto Olímpico, Barcelona.

Horario de visita

Només es pot visitar per fora.

Com arribar-hi?

Metro: Ciutadella / Villa Olímpica (línea 4).

Autobús: 10, 36, 45, 57, 59, 71, 157 y autobús turístico.

Tram: Ciutadella – Vila Olímpica (líneas T4 y T5).

A peu: a pocs minuts de La Barceloneta i de la platja de Barcelona.

Llocs propers d’interès

Parc de la Ciutadella
Zoo de Barcelona
Arco de Triunfo
Torre del Rellotge Barceloneta
Estació de França

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright