Temple Expiatori Sagrat Cor Jesús

Actualització 05 juny 2023

Conegut de manera informal com Temple del Tibidabo, el Temple Expiatori del Sagrat Cor de Jesús a Barcelona és una església que es troba en el punt més alt de la muntanya del Tibidabo, fet que, unit a la seva bellesa i grandiloqüent silueta li atorga una imatge majestuosa visible des de quasi tots els punts de la ciutat.

Informació destacada sobre el Temple del Tibidabo

El motiu que va propiciar la construcció del temple va ser el temor que en aquest mateix lloc s’erigís un temple protestant. Això va portar a la Junta de Cavallers Catòlics a comprar els terrenys que van cedir a Sant Joan Bosco amb motiu de la seva visita a Barcelona perquè promogués la construcció d’un gran temple al cim del Tibidabo.

Temple Sagrat Cor de Jesús

Després de diversos anys en què el projecte va quedar estancat, temps en el qual es va aixecar una petita ermita neogòtica, dedicada precisament a Sant Joan Bosco i que encara es troba a la part alta de la muntanya, finalment van poder començar les obres del que seria el Temple del Sagrat Cor de Jesús a Barcelona.

Aquestes es van iniciar l’any 1902 i van ser iniciades per Enric Sagnier i Villavecchia i finalitzades pel seu fill Josep Maria Sagnier i Vidal degut a que els treballs es van dilatar durant 60 anys, finalitzant-se definitivament l’any 1961.

Visites al Temple del Tibidabo

Els més viatgers podran detectar certes similituds entre el Temple Expiatori del Sagrat Cor de Jesús de Barcelona i la Basílica del Sagrat Cor de Jesús de Montmatre, degut sobre tot a una estètica molt semblant i al fet que tots dos es troben a la part alta d’una muntanya.


Malgrat que la seva façana ens fa pensar el contrari, la veritat és que l’interior del temple no és tan gran com podria semblar. Es troba dividit en dues altures. A la planta baixa, i amb accés des de la barroca entrada principal, es troba la cripta d’estil neo bizantí, mentre que en el nivell superior se situa l’església, barreja d’estil romànic i gòtic i coberta per una cúpula presidida per una estàtua del Sagrat Cor, realitzada per en bronze daurat per l’artista i escultor Josep Miret.

interior Temple Tibidabo

Detalls de la visita al temple

La visita al temple, tant a la cripta com a l’església, és gratuïta però si voleu gaudir de les fantàstiques vistes des de dalt de tot s’ha de pujar en un ascensor, l’accés és de pagament.

Horari de la Basílica

Gener, febrer, novembre i desembre: des de les 11:00h fins a les 18:00h.

Març, abril, maig i octubre: des de les 11:00h fins a les 18:00h.

Juny, juliol, agost i setembre: es de les 11:00h fins a les 20:00h.

La Cripta: des de les 08:00h fins a les 20:15h.

Preu

Gratis: L’accés a la basílica ia la cripta és gratis.

3,00€: el cost de l’ascensor que permet l’accés a la part superior del temple i que permet gaudir d’unes impressionants vistes dels voltants.

Encara que pugui resultar una mica incòmode desplaçar-se fins a dalt de la muntanya del Tibidabo, sens dubte no us en penedireu. Es tracta d’un dels llocs amb més encant de la ciutat i des del qual es pot gaudir d’una de les millors vistes de Barcelona. A més, és un pla fantàstic per fer amb els nens.

Recomanació

Tant si aneu amb nens com si no, podeu optar per aprofitar el temps invertit en pujar fins a dalt de la muntanya del Tibidabo per passar una estona de diversió i entreteniment al parc d’atraccions del Tibidabo que es troba als peus del temple, pujar a la Torre de Collserola o visitar l’Observatori Fabra.

Galeria de fotos

Mapa i com arribar al Temple del Tibidabo?

Per pujar fins a dalt de la muntanya del Tibidabo, i en conseqüència poder arribar fins al Temple Expiatori del Sagrat Cor de Jesús, es pot utilitzar el vehicle privat o bé el transport públic, que ofereix tres opcions diferents.

Opció 1

Segurament l’opció més còmoda d’arribar fins a dalt de la muntanya del Tibidabo és la d’agafar l’autobús T2A, Tibibus amb parada a la Plaça Catalunya o el T2B, que te el seu orígen a Sant Genís, a prop de la Vall d’Hebron i que funciona tots els dies en què el parc d’atraccions obre les seves portes.

Opció 2

Agafar la línia 7 dels FGC i baixar a l’estació d’Av. Tibidabo, on es pot agafar el Tramvia Blau per, posteriorment, pujar al Funicular del Tibidabo que arriba fins a l’entrada al parc d’atraccions, a poques passes del temple.

Opció 3

Anar a la línia S1 o S2 dels FGC fins a la parada Peu del Funicular, on s’ha d’agafar el Funicular de Vallvidrera i baixar a la parada Vallvidrera Superior per, posteriorment, agafar l’autobús de barri 111.


Mapa de Barcelona

Adreça

Cim de la muntanya del Tibidabo, Barcelona.

Horari de visita

La informació es detalla més amunt.

Preu de l’entrada

Visita al temple: gratis.

Ascensor fins a dalt de l’església: 3,00€.

Com arribar-hi?

Teniu la informació detallada més amunt.

Llocs d’interès propers

Parc d’Atraccions del Tibidabo
Observatori Fabra
Torre de Collserola
Funicular del Tibidabo
Tramvia Blau

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright