Festa de Sant Patrici a Barcelona

Actualització 26 maig 2023

És probable que en alguna ocasió molts de vosaltres, durant un passeig pel centre de Barcelona, us hàgiu trobat amb alguns locals plens de banderes irlandeses, el símbol del trèvol, decoració en color verd pertot arreu, peluixos de “leprechauns” i moltes persones amb samarretes també de color verd. Doncs bé, com segurament ja haureu imaginat si alguna vegada us ha passat, no es tracta d’una invasió irlandesa, sinó de la celebració del Dia de Sant Patricio a Barcelona (en anglès, Saint Patrick’s Day).

Què i quan se celebra el dia de Sant Patrici?

Data de Sant Patrici
El dia de Sant Patrici se celebra cada 17 de març.

Què se celebra el Dia de Sant Patrici?
El dia de Sant Patrici se celebra el 17 de març, ja que aquest mateix dia però de l’any 461 va morir Maewyn Succat, l’actual Sant Patrici i segurament el màxim artífex de l’arribada i propagació de la religió cristiana a Irlanda. A més, el 17 de març també és el dia nacional de la República d’Irlanda. A més, la festa nacional d’Irlanda se celebra el mateix dia.

A manera de curiositat, es comenta que Maewyn Succat feia ús del trèvol de tres fulles per a explicar el dogma de la Santíssima Trinitat, motiu pel qual el trèvol és encara avui dia un de les majors icones de la festa de Sant Patrici. A més, la festa nacional d’Irlanda, se celebra el mateix dia.

La Festa de Sant Patrici en l’actualitat
Actualment, el dia de Sant Patrici s’ha convertit en una festa de la cultura i tradició irlandesa. Òbviament, es tracta de la celebració més important d’Irlanda. A més, el 17 de març també se celebra amb molt d’entusiasme en diverses ciutats dels EE.UU. en les quals històricament hi ha hagut una gran immigració irlandesa. En aquest sentit és molt conegut el cas de la ciutat de Nova York, on destaca la tradicional desfilada del dia de Sant Patrici que recorre els carrers de la ciutat.

Com se celebra la festa de Sant Patrici a Barcelona?

Al contrari del que ocorre amb altres celebracions, a nivell institucional l’Ajuntament de Barcelona no organitza cap esdeveniment destacat per a celebrar el Dia de Sant Patrici a Barcelona. En això, segurament influeix el fet que la comunitat irlandesa a Barcelona no és precisament de les més nombroses. Tot i així, no vol dir que no es celebri cap acte festiu o esdeveniment relacionat amb la festivitat del patró d’Irlanda.


Així doncs, els més prolífics a l’hora de posar en el punt de mira del calendari barceloní el Dia de Sant Patrici són alguns pubs de la ciutat, que solen programar festes temàtiques el mateix 17 de març. A més, en els últims anys, també diverses discoteques i locals, entitats i botigues o centres comercials, s’han animat a realitzar alguna celebració o acte festiu de cara a aquesta festivitat.

Esdeveniments i festes per a celebrar el Dia de Sant Patrici a Barcelona d’enguany

En el següent llistat que us mostrem alguns dels esdeveniments i festes de Sant Patrici que tenen lloc a Barcelona aquest any 2024. En el cas que us animeu a participar en algun d’aquests esdeveniments, resulta gairebé imprescindible portar alguna peça de color verd per a mimetitzar-se en l’ambient irlandès que es respira i, per descomptat, anar amb moltes ganes de passar-s’ho bé.

The 1916 Irish Pub

Pub irlandès + concert Seven Drunken Knights

17 de març de 2024

19:00h – 21:30h

c/ Església, 9, Cerdanyola del Vallés

Per confirmar

Per confirmar

pendent

17 març 2024

per confirmar

pendent

Per confirmar

pendent

17 març 2024

per confirmar

pendent

Per confirmar

pendent

17 març 2024

per confirmar

pendent

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright