MACBA

Actualització 04 abr. 2024

Inaugurat l’any 1985 i ubicat a El Raval, un dels barris més cosmopolites de la ciutat, es troba el MACBA, o el que és el mateix, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Tota la informació sobre el MACBA

Després d’uns inicis en els quals sembla que li va costar trobar el seu lloc en el panorama museístic i cultural de la ciutat, el MACBA s’ha anat fent un lloc fins acabar sent un dels museus més representatius i importants de la ciutat.

La visita al MACBA i compra la teva entrada online

En el Museu d’Art Contemporani de Barcelona té tanta importància i protagonisme la col·lecció permanent, que tot i ser permanent s’actualitza de tant en tant, com les diferents exposicions temporals que es programen i que sempre tenen com a nexe d’unió l’exhibició d’obres originàries de la meitat del segle XX en endavant.

visitar el MACBA

Entrades per a visitar el MACBA

Entrades

-5% online

Barcelona Turisme

Tant si es compra l’entrada online com si s’opta per comprar-la en les pròpies taquilles del museu el dia de la visita, l’entrada té una validesa d’un mes, el que permet accedir a les instal·lacions del museu les vegades que es vulgui durant aquests 30 dies. Si s’opta per comprar l’entrada online a més s’obté un descompte directe del 5%.

Visitar el MACBA amb el passaport ArticketBCN

La targeta o passaport ARTICKETBCN inclou la visita tant al MACBA com a altres 5 museus i fundacions de Barcelona de gran prestigi relacionats amb el món de l’art, com són el Museu Picasso, la Fundació Joan Miró, Fundació Antoni Tàpies, MNAC i el CCCB.

comprar ArticketBCN

Passaport ArticketBCN

Comprar

Estalvia diners i evita la cuava en diversos museus d’art

Barcelona Turisme

El cost de la Articket BCN és de 38€ i si es visiten aquests museus mitjançant aquesta targeta s’aconsegueix un estalvi d’un 45% respecte a si es compressin les entrades individuals per cadascun d’ells.

Seus del MACBA

El museu compta amb dues seus diferenciades molt properes entre si però separades per la plaça dels Àngels. La seu principal compta amb la col·lecció permanent així com amb alguna exposició temporal i, a la segona seu, part de l’antic Convent dels Àngels, s’exposen altres exposicions temporals.

Edifici principal del MACBA

Obra de l’arquitecte Nord-americà Richard Meier, el disseny de l’edifici principal va ser molt polèmic en el seu moment per l’aspecte tant modern que presentava i que semblava trencar amb un entorn, com és el barri del Raval, on la majoria d’edificis són predominantment antics o històrics.

El pas del temps va confirmar que el disseny de la seu principal del MACBA va ser un gran encert, ja que conviu amb total harmonia amb la resta d’edificis de la zona.

Convent dels Àngels

En total contraposició arquitectònica amb l’edifici principal es troba l’altra seu del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Convent dels Àngels, un convent de la meitat del segle XVI que, malgrat unes reformes que s’hi van fer per a la seva conservació i el condicionament del seu interior perquè pugui acollir diferents exposicions, manté gran part del seu aspecte original.

Col·lecció i exposicions temporals del MACBA

Amb més de 5.000 obres de tot el món, gran part de la col·lecció del MACBA procedeix del consorci MACBA així com de la Diputació de Barcelona i de donacions de particulars.


De forma cronològica podrem veure l’evolució de l’art contemporani, des de l’abstracció matèrica de la meitat del segle XX fins a les obres més actuals passant per icones del Pop Europeu dels 60 així com diversos exemples de la figuració fotogràfica dels 80.

Activitats paral·leles

El MACBA es caracteritza per oferir diverses activitats paral·leles dins l’oferta de la seva col·lecció permanent i d’exposicions temporals, com la d’oferir visites guiades en anglès, castellà i català. També s’organitzen cursos i seminaris sobre l’art modern i diverses activitats infantils amb l’objectiu d’impulsar i atraure els més petits cap a l’art modern.

A més a més de la seva magnífica col·lecció permanent, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona compta amb diverses exposicions temporals que li afegeixen un plus al museu que l’ajuda a seguir sent un dels màxims exponents de l’art modern.

On és el MACBA?


Mapa més gran

Adreça

Pl. dels Àngels 1, Barcelona.

Horari

Dilluns, dimecres, dijous, divendres i dissabtes: de 10:00h a 20:00h.

Diumenges i festius: de 10:00h a 15:00h.

Tancat: Dimarts no festius, 1 de gener i 25 de desembre.

Preu de l’entrada

General: 11€.

Descomptes: per a estudiants, propietaris del Carnet Jove o del Carnet de Biblioteques Municipals i grups de més de 15 persones.

Entrada gratuïta: dissabte de 16:00h a 20:00h, també per a estudiants de la Facultat de Geografia i Història, estudiants de Belles Arts i Història de l’Art, menors de 14 anys, propietaris de la targeta rosa, majors de 65 anys, professors, aturats, socis de l’AAVC i membres d’ICOM.

Com arribar-hi?

Metro: Catalunya (línea 1 y 3) y Universitat (línea 1 y 2).

RENFE i FGC: Catalunya.

Autobusos: línies 7, 9, 13, 14, 16, 17, 20, 24, 37, 41, 42, 50, 54, 55, 58, 59, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 121, 141, H12 i autobús turístic.

Llocs d’interès pròxims

Plaça de Catalunya de Barcelona
Les Rambles
Font de Canaletes
CCCB
Edifici Històric de la Universitat de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright