Font de Canaletes

Actualització 08 març 2022

A la Rambla de Canaletes, el tram inicial de Les Rambles, es troba un dels monuments més coneguts de Barcelona, la Font de Canaletes. L’origen del seu nom prové de la font original del segle XVI, que disposava d’unes canaletes que conduïen l’aigua que brollava de la font cap a un abeurador on s’anava acumulant. L’actual font, realitzada en ferro, és del segle XIX.

detalls Font de Canaletes


Tot sobre la Font de la Rambla de Canaletes

Segurament la la immensa majoria de vosaltres ja conegueu la Font de Canaletes, ja que es tracta del on els afeccionats del Futbol Club Barcelona celebren els triomfs del seu equip. Aquesta llunyana tradició es va originar durant la dècada de 1930 ja que just enfront de la font es trobava la seu de la redacció del desaparegut diari esportiu “La Rambla“. En finalitzar la jornada es col·locava una pissarra a l’exterior amb els resultats dels diferents partits i, amb el passar del temps, es va ser convertint en lloc de trobada dels afeccionats del Barça per celebrar les victòries més importants i els títols aconseguits.

La llegenda sobre la font

Finalment comentar que, segons explica una coneguda llegenda, tot aquell que beu aigua de la Font de Canaletes tornarà a la ciutat. Però pels que vivim a Barcelona no sé ben be que quin pot ser l’efecte ;).

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça

Rambla de Canaletes, Barcelona.

Com arribar-hi?

Metro: Catalunya (línies 1 i 3).

FGC: Catalunya.

Autobusos: línies 16, 17, 41, 42, 55, 59, 91, 141 i tourist bus.

A peu: la font és accessible des de qualsevol punt del centre de la ciutat.

Llocs d’interès propers

Plaça de Catalunya
MACBA
CCCB
Catedral de Barcelona
Passeig de Gràcia

error: @ Contenido protegido por derechos de autor.