Pessebre Plaça Sant Jaume Barcelona

Actualització 09 març 2021

Un dels moments nadalencs més esperats per tots els Barcelonins, encara que sigui només per simple curiositat, és el d’anar a veure el famós i (gairebé) sempre polèmic Pessebre de la Plaça Sant Jaume de Barcelona. I és que cada any, l’enfoca que se li dóna a la representació del naixement de Jesús és molt diferent, sent en algunes ocasions bastant fidel al pessebre més tradicional i en unes altres, segurament les més, molt més transgressor i, fins i tot, surrealista, fet que provoca que la polèmica sempre estigui present i, probablement, acabi sent també un dels objectius esperats per part dels seus creadors.

Tot sobre el Pessebre de la Plaça Sant Jaume

El muntatge del Pessebre de la Plaça Sant Jaume sol inaugurar-se a finals del mes de novembre, coincidint en la majoria de les ocasions amb l’enllumenat oficial de les llums de Nadal de Barcelona i amb la inauguració del mercat de nadal de la Sagrada Família i de la Fira de Santa Llúcia, donant així el tret de sortida al període nadalenc o, millor dit, pre nadalenc. Visitar el pessebre, que normalment té unes dimensions bastant considerables i, en conseqüència, ocupa un espai destacat de la plaça Sant Jaume, és totalment gratis i roman exposat fins al 6 de gener, celebració del Dia de Reis.


Pessebre Plaça Sant Jaume 2021 – 2022

Pessebre Barcelona plaça Sant Jaume Barcelona 2019

Informació sobre el Pessebre de Sant Jaume 2021 – 2022

Dates: pendent de confirmació.
Horari: —.
On: Plaça Sant Jaume.
Preu: gratis.

A l’igual que en anys passats, el pessebre de la Plaça Sant Jaume de Barcelona d’aquest any ha causat polèmica i aixecat una polseguera mediàtica. Es tracta d’un cúmul de caixes amb diferents escenes i imatges que, en el millor dels casos, pot considerar-se com un pessebre diferent, molt diferent.

Associació de Pesebristas de Barcelona i altres pessebres

En el cas que us vingui de gust veure un altre tipus de pessebres, segurament més tradicionals i elaborats per autèntics professionals artesans del sector, us recomanem visitar la seu de l’Associació de Pesebristas de Barcelona, que amb més de 150 anys de vida s’encarrega de mantenir viva la flama d’aquesta bonica tradició. Per fer-ho, organitza diferents cursos i tallers per tots aquells que estiguin interessats a endinsar-se en aquest meravellós món del pessebrisme així com a tots aquells curiosos que vulguin conèixer una mica més sobre com s’elaboren aquestes autèntiques obres artesanes. A més, l’associació sol exposar un pessebre tradicional durant el període nadalenc en un escenari cèntric de la ciutat. Durant els dies previs al dia de Nadal, també se solen exposar interessants pessebres artesanals i és possible visitar una mostra de pessebres situada a la planta baixa de l’Ajuntament de Barcelona, a la mateixa Plaça de Sant Jaume.

Associació Pessebrista Barcelona
c/ dels Lledó, 11
Exposició Associació Pessebrista Barcelona
pati Museu Frederic Marès 2021 per confirmar
Exposició Pessebres
pl. Sant Jaume, s/n 2021 per confirmar
Mostra pessebres Ajuntament de Barcelona
pl. Sant Jaume, 1 2021 per confirmar

Galeria de fotos del pesebre de plaça Sant Jaume

Mapa i com arribar fins al Pessebre de la Plaça Sant Jaume

El més recomanable és arribar fins a la plaça Sant Jaume en transport públic (metro, autobús o taxi), sent molt poc recomanable optar pel vehicle privat (tret que sigui amb moto). Encara així, si decidiu arribar fins al centre de la ciutat amb cotxe, podeu reservar el vostre aparcament al pàrquing que es troba al costat de la Catedral de Barcelona, a escassos metres de la plaça SantJaume.

Amb metro
Jaume I (línia 4) i Liceu (línia 3).

Amb autobús
Línies 45, 47, 120, V15, V17 i Autobús Turístic.

En taxi

Amb cotxe o moto