Actualització 27 maig 2023

A Barcelona conviuen, en aparent harmonia, els coneguts com a petits comerços i els centres comercials o grans magatzems tot i que les disputes entre ells per qüestions com els horaris són una constant. Alguns dels centres comercials de Barcelona estan a les zones cèntriques de la ciutat, com en el cas de El Triangle o del Maremàgnum.

Pel contrari, i a causa del seu gran tamany i per facilitar el seu accés i l’aparcament, altres centres comercials, com poden ser el de La Maquinista o el de Diagonal Mar es troben en zones una mica més apartades del centre de la ciutat, fins i tot en altres poblacions pròximes, com succeeix en el cas del Baricentro o en el del Outlet de La Roca Village.

La immensa majoria dels centres comercials estan coberts tot i que n’hi ha un que destaca per ser a l’aire lliure, el de La Maquinista, la qual cosa fa que malgrat sigui un dels més concorreguts, sobretot en èpoques assenyalades com a l’àpoca de Nadal o durant les rebaixes, sigui menys atabalant passejar per ell que per altres centres comercials.

Horaris d’obertura dels grans magatzems i centres comercials de Barcelona

Els centres comercials de Barcelona tenen un horari molt ampli obrint de dilluns a dissabte de 10:00h a 22:00h, la qual cosa permet anar a comprar a les persones que per diferents circumstàncies tinguin un horari més limitat.


Si voleu anar a algun centre comercial diumenge o un dia festiu, l’únic que obre les seves portes a Barcelona és el Maremàgnum, ja que es troba en una zona considerada com a turística i disposa del permís per obrir els dies festius.

La resta de centres comercials així com els grans magatzems han de conformar-se en obrir els dies festius que la llei permeti. Les dates del 24 de desembre (Vigília de Nadal), així com la del 31 de desembre (Nit de Cap d’Any), malgrat ser jornades no festives, els centres comercials, els grans magatzems així com la resta de comerços avancen el seu horari de tancament normalment a les 19:00h o a les 20:00h, depenent de cadascun d’ells.

Resum dels horaris dels centres comercials i grans magatzems

De dilluns a dissabte: de 10:00h a 22:00h.
Diumenges i festius: tancat (excepte el Maremàgnum).
24 de desembre i 31 de desembre: de 10:00h a 19:00h / 20:00h.

Centres comercials més destacats de Barcelona

No existeix una diferència substancial entre els productes que podem trobar en un o altre centre comercial, per això els ciutadans de Barcelona acostumen a anar a aquell que es troba més pròxim a casa seva i els turistes als més cèntrics i orientats a ells. A continuació us oferim un llistat amb els centres comercials més importants de Barcelona.


La Maquinista
Diagonal Mar
L’Illa Diagonal
El Triangle
La Roca Village
Les Glòries
Las Arenas
Gran Via 2
Maremàgnum
El Centre de la Vila
Baricentro
Finestrelles Shopping Centre

Grans magatzems més coneguts i importants de Barcelona

Malgrat que moltes vegades es confonen, els grans magatzems i els centres comercials són conceptes diferents, ja que els primers pertanyen a una única empresa en la qual en una única botiga de grans dimensions es venen diferents productes (tant de la seva pròpia marca com d’altres) i els segons són diferents i petites botigues que es concentren en un gran espai per vendre cadascuna els seus propis productes.

Si ens cenyim a aquesta definició de grans magatzems, a Barcelona ens trobaríem únicament amb El Corte Inglés, ja que molts altres grans magatzems com Galerías Preciados o El Siglo van tancar les seves portes ja fa molts anys.

El Corte Inglés disposa de diferents centres, alguns d’ells en ple centre de la ciutat, altres en la coneguda com la part alta de Barcelona, concretament a la Diagonal, i altres als afores de Barcelona, El Corte Inglés de Can Dragó.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright