Palau Sant Jordi

Actualització 01 juny 2023

El Palau Sant Jordi de Barcelona és un pavelló esportiu que es va construir l’any 1990 amb motiu de les Olimpíades de Barcelona de 1992. Durant els jocs va albergar diverses proves esportives, com la gimnàstica artística o les fases finals de voleibol i handbol.

L’edifici, projectat per l’arquitecte japonès Arata Izosaki, es troba a la muntanya de Montjuïc, concretament en la zona coneguda com Anella Olímpica (en castellà Anella Olímpica), pel fet que en poca distància es van aglutinar alguns dels escenaris esportius més importants de les Olimpíades.

Concerts i esdeveniments al Palau Sant Jordi

Reserva online els millors concerts i esdeveniments

Tots els esdeveniments al Palau Sant Jordi

Palau Sant Jordi

El Palau Sant Jordi de Barcelona en l’actualitat

Des de la finalització dels Jocs Olímpics i fins avui, el Palau Sant Jordi s’ha utilitzat com a seu d’esdeveniments esportius de tota índole, com és el cas de diverses Final Four, la final de la Copa Davis de 2000 i 2009 o la final del Campionat Mundial d’Handbol de 2013, entre molts altres. També destaca pel fet d’haver acollit els mundials de natació de 2003 i 2013 i per fer-ho es va haver de convertir la pista del recinte en una piscina.


A més, el seu aforament amb capacitat per a 17.000 espectadors, resulta ideal per a la celebració de concerts i altres espectacles musicals i teatrals, fet pel qual en nombroses ocasions ha estat l’escenari triat per cantants nacionals i internacionals per a les seves actuacions així com pel conegut Cirque du Soleil per representar algun dels seus espectacles.

Es pot visitar el Palau Sant Jordi?

El Palau Sant Jordi roman tancat a les visites i només es accedir al seu interior per a assistir a algun dels esdeveniments esportius o espectacles artístics que hi tenen lloc. Tot i així, el més destacable del palau és el seu disseny exterior. Per aquesta raó, el fet que no pugueu visitar el seu interior no és res preocupant.

Els voltants del Palau Sant Jordi

Si voleu rememorar el que segurament ha estat l’esdeveniment més important per a Barcelona en dècades, us suggerim que a més d’acostar-vos fins al Palau Sant Jordi, feu el propi amb altres llocs emblemàtics d’aquell gran esdeveniment que es troben a la zona, com és el cas de l’Estadi Olímpic Lluís Companys o de les Piscines Bernat Picornell, així com que visiteu el Museu Olímpic de Barcelona, on es recull la història de les Olimpíades.

Recomanació

La muntanya de Montjuïc ofereix una gran quantitat d’atraccions, culturals, arquitectòniques i paisatgístiques així que és molt probable que us passeu gairebé tot el dia en ella. Per això us recomanem que aprofiteu per a fer un pícnic en algun dels seus jardins o miradors, el que us permetrà gaudir d’unes vistes magnífiques de la muntanya i la ciutat.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa más grande

Adreça

passeig Olímpic 5, Barcelona.

Horari de visita

El Palau Sant Jordi només es pot visitar si s’assisteix a algun dels esdeveniments que s’hiorganitzen.

Preu de l’entrada

Depèn de l’esdeveniment així com de la localitat triada.

Com arribar?

Metro: Espanya (línia 1 i 3) i després pujar a peu durant uns 15 minuts la muntanya de Montjuïc.

Funicular de Montjuïc: des de la parada de metro Paral·lel (línies 2 i 3) i caminar uns 10 minuts.

Autobusos: línies 13, 125, 150 i l’autobús turístic. Altres autobusos amb parada propera són el 23 i el 55.

Llocs propers d’interès

Estadi Olímpic de Barcelona
Jardí Botànic Històric de Barcelona
Poble Espanyol de Barcelona
Mirador del Migdia (Mirador del Mediodía)
Castell de Montjuïc de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright