Casa Calvet de Gaudí

Actualització 25 maig 2023

Igual que ocorre amb altres obres d’Antoni Gaudí, i malgrat trobar-se a a no massa distància de la Casa Batlló o La Pedrera, la Casa Calvet roman gairebé oculta als ulls dels ciutadans i visitants de Barcelona. A més, el fet que es tracti d’un edifici que no permet visites i que la seva façana, malgrat ser una autèntica meravella, dista de l’espectacularitat dels edificis més coneguts de l’arquitecte, no ajuda a donar una excessiva visibilitat a la Casa Calvet.

Informació sobre la Casa Calvet de Gaudí

La Casa Calvet està composta per un soterrani, quatre plantes i el terrat. Hereta el seu nom de l’empresari tèxtil que va encarregar la seva construcció, Pere Màrtir Calvet. Es va erigir l’any 1899 i va ser el primer edifici guardonat, un any després, amb el premi al millor edifici artístic de la ciutat, concedit per l’Ajuntament l’Ajuntament de Barcelona.

façana Casa Calvet Gaudí

Malgrat tenir diversos elements modernistes, molt clars per exemple en el disseny dels balcons o en la part superior de la façana, on poden observar-se tres lòbuls invertits de formes curvilínies, Gaudí es va basar en l’estil barroc per a la resta de la façana. Per aquest motiu és considerada com una obra de transició.

La seva magnífica façana és plena de detalls, obra tant d’Antoni Gaudí com dels mestres als quals va recórrer durant la construcció de l’edifici. Entre aquests, destaca el nom de Lluís Badia, qui es va encarregar d’elaborar els elements realitzats en ferro forjat.


També es poden apreciar tres busts representatius de diferents Sants (Sant Pere Mártir, Sant Genís d’Arle i Sant Genís de Roma ) coronant la façana, la inscripció ‘Any 1899’ visible en dues boles del món a la part alta de l’edifici així i una ‘C’, en honor a Pere Màrtir Calvet gravada en una gran mènsula.

Es pot visitar l’interior de la Casa Calvet?

Per desgràcia, la Casa Calvet de Gaudí no es pot visitar ja que és un edifici de propietat privada amb habitatges. En la planta baixa, lloc en el qual originàriament se situaven les oficines del negoci tèxtil de Pere Màrtir Calvet, actualment es troba una xocolateria (Xocolates Brescó) i un restaurant.

En tots dos locals es pot observar part de l’interior de l’obra de Gaudí, destacant les columnes salomòniques de granit del restaurant, els arcs amb relleus així com el sostre del típic estil català de l’època.

Per a entusiastes d’Antoni Gaudí

Sense cap dubte, la Casa Calvet és un edifici molt interessant per a tots els entusiastes de Gaudí i de l’arquitectura. A tots ells els recomanem acostar-se fins a l’edifici. Basta un petit passeig pel Passeig de Gràcia per a, desviant-se una mica, arribar fins a aquesta infravalorada obra del famós arquitecte modernista. .

Si s’entra en la xocolateria es pot apreciar la volta original, obra de Gaudí. Altres elements destacats de la Casa Calvet són els relleus en forma de bolet, donant clara mostra de la importància que tenia la naturalesa a l’hora d’inspirar l’arquitecte en el disseny dels seus projectes.

Galeria de fotos

On es troba la Casa Calvet? Mapa i com arribar


Mapa de Barcelona más grande

Adreça

c/ Casp 48, Barcelona.

Horari de visita

Només es pot veure part de l’interior entrant a la xocolateria o menjant en el restaurant.

Com arribar?

Metro: Urquinaona (línies 1 i 4).

Autobuses: línies 7, 39, 47, 54, B20, B24, B25, H12, N1, N2, N3, N9, N11, N15 i V17.

A peu: situada a uns 10 o 15 minuts a peu de Plaza Catalunya, es pot arribar fent una passejada si us trobeu en el centre de la ciutat.

Llocs propers d’interès

Palau de la Música Catalana
Plaça Catalunya de Barcelona
Arc de Triomf de Barcelona
Casa Amatller
Casa Batlló

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright