Xocolateria Brescó a la Casa Calvet de Barcelona

Tothom que sigui de la zona d’Osca, concretament de Benabarre, coneix els famosos Chocolates Brescó, en català xocolates Brescó. I és que fa quasi 200 anys que el seu fundador, el sucraire Francisco Brescó, va arribar a Benabarre procedent de Lleida i va començar a escriure la història d’una de les empreses familiars xocolateres més importants i reconegudes del nostre país.

Com vaig conèixer la Xocolateria Brecó?

Malgrat tot he de reconèixer que fins fa quasi dos anys no vaig escoltar parlar per primera vegada de les excel•lències dels xocolates Brescó. Si bé és cert que existien, i segueixen existint, diferents punts de venda a Barcelona on trobar alguns dels seus productes, vaig aprofitar un desplaçament al Pirineu Aragonès per parar-me a la xocolateria que tenen a peu de carretera a la Nacional 230, a l’alçada de Benabarre. El pàrking estava ple de cotxes i hi havia un gran moviment de persones. Tot plegat indicava que el què m’havien explicat era ben cert i anava a gaudir d’una meravellosa xocolata. Totes les expectatives es van complir i superar i després de degustar la seva xocolata calenta de rigor no vaig poder evitar de xafardejar entre tots els seus productes ni molt menys acabar comprant-ne un.

Des d’aleshores sempre que he fet alguna escapada el trajecte de la qual passes relativament a prop de la xocolateria Brescó de Benabarre, i quasi com a una tradició, he fet la concebuda parada. Pensava que aquella era la única forma de gaudir de la totalitat dels seus productes, entre els quals destaca la xocolata calenta, però fa unes setmanes, just abans d’anar-me’n de vacances, vaig llegir la notícia que comentava que Chocolates Brescó havia obert una botiga pròpia a Barcelona, i en un dels punts més emblemàtics de la ciutat, els baixos de la Casa Calvet, obra d’Antoni Gaudí. En aquell mateix instant vaig decidir que tan bon punt arribes de les meves vacances m’aproparia fins la seva botiga per poder fer algunes fotos i escriure un article.

La xocolateria Brescó de Barcelona

Després de contactar prèviament amb el seu encarregat, Germán, el passat divendres 30 d’agost per la tarda, ens vam passar per la xocolateria. Uns quants metres abans d’arribar al local ens va començar a arribar un intensa olor a xocolata, senyal inequívoca que ja estàvem a prop.

interior de la xocolateria Brescó

La cuidada entrada del local, que compta amb una porta automàtica de vidre i un aparador que crida l’atenció on pot observar-se la figura d’un camió de Chocolates Brescó, juntament amb l’incomparable marc que ofereix la Casa Calvet són la seva millor presentació.

Només entrar vam poder apreciar que la cura del seu aspecte exterior té un clar reflex en el seu interior, on tant la seva il•luminació com la seva decoració plena de petits detalls en forma de flors i símbols que fan referència tant a Gaudí com a la pròpia marca Brescó han estat cuidats al més mínim detall.

D’entre les referències a Antoni Gaudí destaca una rèplica de les seves cadires, col•locada al costat d’una porta i finestra, també rèpliques de les originals de l’arquitecte i que per motius de seguretat s’han col•locat per ocultar les originals de l’artista. Aquests detalls conviuen amb la cúpula original de Gaudí, que es pot apreciar simplement alçant la vista.

La marca Brescó també té el seu lloc en la decoració gràcies a la disposició de tots i cadascun dels seus productes de forma estratègica com a la placa i vídeo informatiu sobre la seva història que es poden observar en una de les parets.

camió de la xocolateria Brescó

De seguida vam veure el Germán, que ens va atendre molt amablement i va estar molt pendent de nosaltres en tot moment, fet que no sempre succeeix i que s’agraeix. Ens va estar explicant els orígens de la xocolateria Brescó, que ja hem comentat a l’inici de l’article, dels treballs de reformes que van haver de realitzar per intentar modernitzar un espai històric alhora que seguien mantenint elements originals d’un edifici tant important com és la Casa Calvet, així com responent a tots els nostres dubtes i preguntes, les respostes de les quals ens han ajudat a acabar de redactar aquest article.

Els seus productes

D’elaboració pròpia i totalment artesanals, a la xocolateria s’hi pot trobar pràcticament qualsevol producte de xocolata amb varis sabors i formes. Tots els productes de xocolata es subministren des de la xocolateria de Benabarre un cop per setmana, la qual cosa fa que tant a Barcelona com a Benabarre es trobin els mateixos productes. Només hi ha una excepció, i és que a Barcelona es pot comprar una peça de xocolata en forma de rajola de la Casa Calvet de Gaudí, realitzada en honor al lloc on s’ubica el local.

xocolata blanca

Productes destacats

Pastilles de xocolata
Festucs coberts de xocolata
Bombons
Xocolates pel cafè
Teclitas
Torrons
Trufes
Xocolata calenta
Mayas

Les pastilles de xocolata és un dels productes estrella. De xocolata blanca, xocolata amb llet i xocolata negre amb diferents índex de puresa, també s’ofereix amb diferents tipus de fruits secs.

pastilles de chocolate amb fruita seca

A més a més dels típics productes de xocolateria també hi ha alguns menys habituals com l’oli amb xocolata, una barreja que com a mínim pot considerar-se curiosa, i una xocolata especial per a massatges corporals que es desfà en contacte amb el cos i que, com no podia ser d’una altra forma, es pot menjar.

xocolata per a massatges

Degustació

A la part final del local hi ha la zona de degustació on es poden tastar qualsevol de les seves especialitats i que estem segurs que, tal i com succeeix amb la xocolateria de Benabarre, s’omplirà de famílies, parelles i amics amb ganes de gaudir d’una de les millors xocolates.

Simplement dir que des de irBarcelona convidem a tots els incondicionals de la xocolata a que es passin per la xocolateria i si heu de fer algun regal segur que entre tantes delícies trobareu l’obsequi ideal!

Recomanació
Quan s’acosti la Setmana Santa us suggerim que us passeu per la Xocolateria Brescó per veure les seves Mones de Pasqua. Nosaltres vam tenir ocasió de veure-les a Benabarre i no vam poder resistir-nos a comprar-ne una, realment fantàstiques.

Galeria de fotos

Mapa i com arribar-hi?

Xocolates Brescó:
http://chocolatesbresco.es/
Direcció: c/ Casp 48, Barcelona.
Com arribar-hi
Metro: Urquinaona (línea 4 i 1), Tetuan (línea 2), Catalunya (línea 1 i 3).
Autobús: 7, 19, 39, 40, 41, 42, 47, 50, 54, 55 i H2.
Telèfon de contacte: 934 81 65 91.
Email: xocolatesbresco@gmail.com.
Horari: de dimarts a divendres de 9:00h a 20:30h. Dissabtes de 9:00h a 14:00h i de 17:00h a 20:30h.

No Comment

Comments are closed.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright