Casa Milà - La Pedrera

Actualització 31 ag. 2023

El nom oficial de La Pedrera, un dels edificis de Barcelona més coneguts i representatius del modernisme català, és el de Casa Milà. Aquest nom prové del cognom del seu propietari, Pere Milà i Camps, un conegut polític i empresari Barceloní de principis del segle XX qui, juntament amb la seva dona, Roser Segimon i Artells, va encarregar la realització del projecte al, ja aleshores, reconegut arquitecte Antoni Gaudí.

Tipus de visita a la Pedrera i venda d’entrades per a residents a Catalunya

50% de descompte per a residents a Barcelona i Catalunya

Segurament molts dels barcelonins coneixen però no han visitat mai la Casa Milà de Gaudí. Doncs bé, gràcies al descompte del 50% que ofereix la casa milà per a residents a Barcelona i Catalunya… ja no hi ha excuses que valguin a l’hora de visitar un dels edificis més emblemàtics de la nostra ciutat. I comprant les entrades en línia s’estalvia 3€ respecte a si s’adquireixen en taquilla.

A l’hora de visitar la Casa Milà tenim tres opcions diferenciades; “La Pedrera Essencial“, que és la visita estàndard, “La Pedrera Night Experience“, que ès la visita nocturna i “La Pedrera Oculta“, una visita guiada particular que permet visitar racons ocults de la Casa Milà. A continuació, més informació sobre cada tipus de visita i la possibilitat de comprar les entrades online.

1 Visita “La Pedrera Essencial

terrassa Casa Milà

Entrades “La Pedrera Essencial”

Entrades

idioma català audioguia en català

Descompte del 50% per a residents

Barcelona Turisme

Característiques visita “La Pedrera Essencial”

La Pedrera Essencial permet recórrer les diferents estades de la Casa Milà i pujar fins a la seva fantàstica terrassa, en la qual Gaudí fa veure tot el seu talent. Amb les entrades s’inclou una audioguia en català.

Preu Billets 2022

General residents 12€.
Nens residents (7-12 anys): 6,5€.
General no residents: 24€.
Nens no residents (7-12 anys): 12,5€.
Nens (0 – 6 anys): gratis.

Horaris

De l’1 d’abril a l’1 de novembre: de dilluns a diumenge de 9:00h a 20:30h.
Del 2 de novembre al 31 de març: de dilluns a diumenge de 9:00h a 18:30h.
Tancat: 25 de desembre i del 10 al 16 de gener de 2022 (tasques de manteniment).
Última hora d’accés: 30 minuts abans de l’hora de tancament.

* Els residents han de presentar el DNI vàlid o certificat de residència a Barcelona o resta de Catalunya.

La visita a La Pedrera finalitza amb l’ineludible pas per la botiga de souvenirs, amb multitud d’articles ideals per a regalar. La majoria d’ells guarden relació directa amb la pròpia Casa Milà encara que també es poden comprar altres objectes relacionats Antoni Gaudí i el Modernisme Català en general. Quan sortiu, si us ve de gust, podeu prendre alguna cosa en El Cafè la Pedrera.

El Cafè de La Pedrera

El Cafè de la Pedrera és un bar i restaurant que compta amb una oferta gastronòmica de gran qualitat. La seva característica principal és que es troba en l’entresòl de la Casa Milà, concretament en la coneguda com Sala Jujol. Tot i que té una terrassa exterior molt agradable per a asseure’s a menjar o prendre alguna cosa, el més interessant és el seu interior, en el qual s’observa part de l’arquitectura modernista de l’edifici.

Més informació i reserves al web oficial cafedelapedrera.com.

2 La Pedrera Night Experience

La Pedrera Night Experience

Entrades “La Pedrera: Night Experience”

Entrades

Visita nocturna

Barcelona Turisme

Característiques visita “La Pedrera Night Experience”

Com bé indica el seu nom, “La Pedreta Night Experience” és a més d’una visita nocturna, tota una experiència.

Es considera l’opció més adequada per a una segona visita a la Pedrera.

El recorregut, que inclou l’accés a alguns dels espais més singulars i diverses projeccions, es culmina amb un espectacle audiovisual al terrat acompanyat d’una refrescant copa de cava.

Preu billets 2022

General: 34€.
Residents: 20€.
Nens (7-12 anys): 17€.
Nens residents (7-12 anys): 10€.
Gratis: Menors de 7 anys

Horaris

De dilluns a diumenge de 21:00h a 23:00h.
Tancat: 25 de desembre i del 10 al 16 de gener de 2022 (tasques de manteniment).

* Els residents han de presentar el DNI vàlid o certificat de residència a Barcelona o resta de Catalunya.
* Preu en taquilla 3€ més car que online.

3 La Pedrera Invisible / Oculta: visita guiada

bany Casa Milà

Entrades “La Pedrera: Invisible / Oculta”

Entrades

idioma català

Visita guiada per llocs ocults de la casa

Tiqets

Característiques visita “La Pedrera Invisible / Oculta”

La Pedrera Invisible / Oculta és una visita guiada molt particular.

Gràcies a ella, es poden accedir a zones de l’edifici que no solen incloure’s en la visita estàndard.

Durant el recorregut es conten d’històries i anècdotes diverses que faran que, quan finalitzi, tots els assistents es converteixin en uns autèntics experts en la Casa Milà d’Antoni Gaudí.

Dates: dissabtes i diumenges.
Preu residents: 16€.
Preu no residents: 28€.
Durada visita: 1H 30 minuts.
Idioma: Català, castellà i anglés.

L’interior de la Pedrera

La façana de l’edifici, les ondulacions del qual s’inspiren de manera clara en les formes de la naturalesa, és un petit reflex del que la Casa Milà amaga al seu interior. Els espais visitables són 5 (en la visita estàndar): El Terrat, Espai Gaudí, El Pis de la Pedrera, Els Patis i la Sala d’exposicions.


Cadascun d’ells ofereix informació particular sobre aspectes concrets del projecte, la qual cosa permet al visitant conèixer en profunditat la història tant de l’edifici com, en part, d’Antoni Gaudí i tot això permet fer-se una idea bastant detallada de com havia de ser viure en ella.

Sala d’exposicions i Pati Interior

pati interior Casa Milà

Situada en la planta principal de l’edifici, la sala d’exposicions era originalment l’habitatge del matrimoni Milà – Segimon. Actualment, i des de l’any 1992, és l’espai utilitzat per a programar una sèrie d’exposicions temporals que tenen com a objectiu principal donar a conèixer a la ciutadania diversos artistes o moviments artístics que, d’una o altra manera, pretenen donar un nou enfocament al món de l’art i de la creació.

Arquitectònicament parlant cal destacar el pati interior, en el qual sobresurt la presència de l’escala del vestíbul així com les pintures murals que la decoren. Lamentablement, els elements decoratius originals són escassos ja que, després de la mort d’Antoni Gaudí, Roser Segimon va fer importants canvis.

El Pis de La Pedrera

interior Casa Milà

La quarta planta de la Casa Milà, l’única que es pot visitar, serveix com a representació de com era l’interior d’una típica casa modernista d’una família burgesa de principis del segle XX. Afortunadament, es pot veure gran part del mobiliari original de la Casa Milà, que decora totes les estades del pis; des del menjador, al dormitori, passant pel bany.

També es projecta l’audiovisual sobre la Setmana Tràgica i l’Exposició Internacional de Barcelona de l’any 1929, el que permet al visitant acostar-se a la Barcelona de principis del segle XIX.

Espai Gaudí

arcs catenaris

Localitzat a la golfa, on originàriament es trobaven els estenedors i safaretjos de l’edifici, de la seva arquitectura destaquen els 270 arcs catenaris, tan característics de l’obra d’Antoni Gaudí, i que en aquesta ocasió mostren al descobert el maó.

Actualment, i tal com indica el seu nom, es tracta d’un espai dedicat a la figura d’Antoni Gaudí que partla tan del seu vessant professional com da la seva vida personal, servint-se per a això de diversos plànols, maquetes i dissenys així com d’alguns objectes i elements multimèdia.

El Terrat

terrat Casa Milà

Com també succeeix en altres grans obres d’Antoni Gaudí, el terrat és un dels espais més icònics de la Casa Milà. Les formes ondulades de les seves torres, xemeneies i baranes, tot això ple d’una riquesa arquitectònica sorprenent i d’infinitat de detalls, ofereixen una experiència única, sent el perfecte colofó de la visita.

També destaquen les vistes que s’observen del Passeig de Gràcia així com, encara que una mica més llunyanes, les de diversos edificis i llocs representatius del skyline de Barcelona.

Informació sobre la construcció i evolució de la Casa Milà d’Antoni Gaudí

Los trabajos de construcción de La Pedrera duraron 4 años, comenzando en el año 1906 y finalizando en el año 1910. Para llevar a cabo una obra de tal importancia, Antoni Gaudí se sirvió de la ayuda de algunos de sus colaboradores habituales, destacando de entre todos ellos a los también arquitectos modernistas Josep Maria Jujol, Domènec Sugrañes i Gras y Joan Rubió.

El Perquè del sobrenom “La Pedrera”

El sobrenom de “La Pedrera” amb el qual es coneix a la Casa Milà encara ara, té el seu origen en la forma despectiva amb la qual els seus crítics més acèrrims es referien a l’obra de Gaudí. Segons aquestes persones, la construcció feia l’efecte de ser una pedrera a l’aire lliure.

Durant tot el projecte Gaudí va comptar amb una total llibertat de moviments, fet que es va plasmar en el resultat final de la seva obra, un edifici trencador per a la seva època, potser fins i tot massa. I és que, encara que comptés amb alguns defensors, com l’artista Salvador Dalí, van ser molts els seus detractors, sent centre de les crítiques d’una part important de la societat i patint les burles de les revistes satíriques d’aquells anys.

La Casa Milà de Gaudí en l’actualitat

Actualment gestionada per la Fundació Catalunya – La Pedrera, la Casa Milà va ser declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1984. Dos anys després va ser adquirida per l’antiga Catalunya Caixa la qual, després d’escometre una sèrie de reformes, la va obrir a les visites l’any 1987.

Des de llavors es continuen fent tasques de conservació i difusió d’aquest important monument històric, a més de realitzar contínues millores orientades a fer de la seva visita tota una experiència.

El Quadrat d’or: l’entorn modernista de la Casa Milà

L’edifici es troba al districte de l’Eixample, més concretament a la zona denominada “Quadrat d’or“.

En aquest espai es troben alguns dels edificis modernistes més importants de Barcelona, entre els quals destaquen la Casa Amatller, la Casa Batlló i la Casa Lleó i Morera. Així doncs, podemo considerar aquesta part de Barcelona com una espècie de museu a l’aire lliure del modernisme català.

Galeria de fotos de La Pedrera – Casa Milà

On es troba La Pedrera – Casa Milà? Mapa i com arribar


Mapa més gran

Adreça

c/ Provença 261 – 265, Barcelona.

Horari de la visita

La informació es mostra més amunt.

Preu de l’entrada

La informació es troba més amunt.

Como arribar?

Metro: Diagonal (línies 3 i 5) y Passeig de Gràcia (línies 2, 3 i 4).

Autobusos: línies 7, 22, 24, 6, 33, 34, H8, H10, V15, V17 i autobús turístic.

Renfe: parada Passeig de Gràcia.

FGC: parada Provença.

A peu: us recomanem arribar a peu si us trobeu pel centre de Barcelona ja que durant el recorregut us trobareu amb diversos llocs d’interès.

Llocs d’interès propers

Passeig de Gràcia de Barcelona
Palau Robert
Museu Egipci de Barcelona
Casa Amatller
Casa Batlló

Agraïments

Des de irBarcelona volem agrair a la Fundació Catalunya-La Pedrera les facilitats ofertes a l’hora de poder visitar i fotografiar La Pedrera.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright