Plaça Reial Barcelona

Actualització 01 juny 2023

D’estil neoclàssic, la Plaça Reial de Barcelona rep tal nom en homenatge al Rei Ferran VII, el monarca que regnava mentre es van dur a terme els treballs de construcció de la plaça.

Malgrat trobar-se en un dels punts més cèntrics de la ciutat, gairebé a tocar de La Rambla i amb una entrada també pel molt transitat carrer de Ferran, la plaça pot arribar a passar desapercebuda pels turistes o habitants de fora de Barcelona que hi passen a prop però sense prestar molta atenció.

Tota la informació sobre la Plaça Reial de Barcelona

A la Plaça Reial s’organitzen alguns actes de diversos esdeveniments festius, destacant alguns mercats ambulants puntuals i la celebració de concerts durant les Festes de la Mercè, co-patrona de Barcelona.

Els diumenges al matí es munta un petit mercat de carrer de col·leccionisme especialitzat en filatèlia i numismàtica molt freqüentat per diversos afeccionats. Com a punt més negatiu indicar que l’ambient nocturn, de vegades, pot arribar a ser una mica “pintoresc”.

Fanals d’Antoni Gaudí
Si us fixeu prou segur que us criden l’atenció els fanals centrals de la plaça ja que són d’una gran bellesa, i és que va ser el propi Antoni Gaudí l’encarregat de dissenyar aquests fanals, sent un dels seus primers treballs professionals a la ciutat.

fanal de Gaudí Plaça Reial

Restaurants, bars i locals
Amb una gran quantitat de bars, restaurants i locals situats sota les grans porxades, a la plaça sempre sol haver-hi molt d’ambient. D’entre tots els restaurants Les Quinze Nits segurament ofereixi la millor relació qualitat preu. D’entre els bars, volem destacar l’Ocaña (també restaurant), i com a locals que ofereixen música en viu una bona opció és anar a qualsevol dels mítics; Jamboree Jace & Dance Club i Sidecar Factory Club, on es pot allargar la nit.


terrassa Ocaña Plaça Reial

Font de les Tres Gràcies
Al centre de la plaça, lloc on originalment s’havia d’aixecar una figura eqüestre del Rei Ferran VII, es troba una font monumental. en la qual és habitual trobar-se a turistes asseguts. Aquesta font, anomenada Font de les Tres Gràcies, està dedicada a aquestes tres deesses de la mitologia Grega, podent-se observar en ella tres petites escultures que les representen.

Galeria de fotos de la Plaça Reial de Barcelona

On es troba la Plaça Reial de Barcelona? Mapa i com arribar


Mapa més gran

Adreça

Plaça Reial, Barcelona

Com arribar-hi?

Metro: Drassanes i Liceu (línia 3).

Autobusos: línies 59, 91, 120, D20, H14, V13 i autobús turístico.

Llocs propers d’interès

Casa de la ciutat de Barcelona
Palau de la Generalitat
Gran Teatre del Liceu
Basílica Santa Maria del Pi
Centre d’Arts Santa Mònica

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright