Palauet Albéniz

Actualització 01 juny 2023

El Palauet Albéniz es troba a la muntanya de Montjuïc, concretament dins dels Jardins de Joan Maragall, situats entre el Palau Nacional de Montjuïc (seu del MNAC) i l’Estadi Olímpic Lluís Companys. El palau va ser una de les moltes edificacions que es van projectar amb motiu de la celebració de l’Exposició Universal de 1929 de Barcelona.

A destacar sobre el Palauet Albéniz

Durant els dies que va durar l’exposició, el Palauet Albéniz va servir com a allotjament oficial de la Família Real Espanyola, funció que encara exerceix durant algunes de les visites del Rei o d’algun membre de la reialesa quan es troba a Barcelona.

Palauet Albéniz

Com el Palauet Albéniz es va projectar des de l’inici com a allotjament reial, per a la seva construcció es van seguir les premisses que aquest tipus d’edificacions solien tenir. Així doncs, la façana del palau destaca pel seu estil sobri i de línies i formes rectes en el qual es van utilitzar materials com la pedra, el maó vermell i la pissarra, assemblant-se molt en el seu resultat final a altres palaus d’estil noucentista com els de La Granja o Aranjuez.

El Palauet Albéniz, actualment

A part de seguir sent la residència oficial que l’Ajuntament de Barcelona ofereix a la Família Real Espanyola quan aquesta visita la ciutat, actualment el Palauet Albéniz també s’utilitza per realitzar algunes recepcions i esdeveniments socials i culturals, sent el lloc escollit pel propi Ajuntament per celebrar els actes oficials més protocol·laris.

mobiliari Palauet Albéniz


Visitar l’interior del Palauet Albéniz

Lamentablement, l’interior del Palauet Albéniz no es pot visitar normalment. Així doncs, per poder gaudir de la bellesa i delicadesa del seu interior s’ha d’esperar a l’arribada de certes dates especials, com les Festes de la Mercé, quan sí que és permés visitar l’interior del palau. Si no teniu la sort de coincidir amb aquesta jornada de portes obertes us haureu de conformar amb contemplar la seva façana mentre gaudiu d’una passejada pels Jardins de Joan Maragall, de gran bellesa i en els quals destaca la font monumental, l’amfiteatre i una sèrie d’escultures situades en diferents punts dels jardins.

Decoració interior del Palauet

cúpula de vidre Palauet Albéniz

L’interior del palauet està decorat amb mobles, rellotges, llums de sostre i diverses obres d’art realitzades per alguns dels artistes espanyols més importants dels últims segles, destacant a més un element del propi palau, la fantàstica cúpula realitzada per Carlos Muñoz de Pablos.

Dalí: Pintures murals
Goya: Selecció de tapissos
Ramon Casas: Diverses pintures
Carlos Muñoz de Pablos: Cúpula amb colorida vidriera

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça

Avinguda de L’Estadi (al davant de l’Estadi Olímpic), Barcelona.

Horari de visita

Interior: només en ocasions excepcionals es pot visitar l’interior del palau.

Exterior: els Jardines Joan Maragall romanen oberts els dissabtes, diumenges i festius de 10:00h a 15:00h.

Preu de l’entrada

Gratuïta

Com arribar-hi?

Metro: Espanya (línies 1 i 3).

Autobusos: línies 9, 13, 27, 30, 37, 50, 55, 56, 57, 65, 79, 109, 157, 165 i autobús turístico.

A peu: accessible caminant des del barri del Poble Sec.

Llocs propers d’interès

Estadi Olímpic Lluís Companys
Palau Sant Jordi
Museu Nacional d’Art de Catalunya
Font Màgica de Barcelona
Museu Olímpic i de l’Esport

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright