estadi Olímpic Barcelona Lluís Companys

Actualització 27 maig 2023

L’Estadi Olímpic de Barcelona, anomenat oficialment des de l’any 2001 Estadi Olímpic Lluís Companys en honor a un dels presidents de la Generalitat de Catalunya, és un dels punts més emblemàtics i històrics de la Barcelona post olímpica des que el 25 de juliol de 1992 s’inauguressin els Jocs Olímpics a la ciutat.

Informació destacada sobre l’Estadi Olímpic de Barcelona

Situat en plena Muntanya de Montjuïc, l’Estadi Olímpic de Barcelona forma part de l’anomenada Anella Olímpica, un conjunt d’edificis, diversos d’ells amb finalitats esportives, com el Palau Sant Jordi o les piscines Bernat Picornell i que van ser seus de diferents proves durant les Olimpíades de 1992.

pati exterior Estadi Olímpic Barcelona

Va ser l’any 1929 quan es va inaugurar oficialment l’Estadi Olímpic de Barcelona, sent seu de diverses activitats i esdeveniments esportius fins als Jocs Mediterranis de 1955 on una vegada finalitzats va començar una època de deixadesa per part de les institucions que va acabar en l’abandó gairebé total de les instal·lacions.

Concerts i esdeveniments a l’Estadi Olímpic

Reserva online els millors concerts i esdeveniments

Reserva online

Gràcies a l’elecció de Barcelona com a seu de les Olimpíades del ’92 es va dur a terme una reconstrucció gairebé completa de l’Estadi, deixant únicament com a element de l’estructura original la seva façana exterior, el que va permetre mantenir la seva silueta intacta al mateix temps que es realitzava una gran remodelació i modernització dels seus interior i que actualment té una capacitat per a 54.000 persones, totes elles assegudes.


L’Estadi Olímpic després de la celebració de les Olimpíades

Després de l’enorme èxit de les Olimpíades de 1992 s’ha intentat per tots els mitjans que l’Estadi Olímpic no torni a aquell estat d’oblit de temps passats, per aquest motiu durant aquests anys se li han anat donant diversos usos, molts d’ells esportius.

Entre aquests usos destaquen: seu de l’equip de futbol americà Barcelona Dragons, de l’equip de futbol R.C.D. Espanyol de Barcelona així com escenari de la celebració de diferents proves d’atletisme com, per exemple, dels Campionats d’Europa d’Atletisme de 2010.

Aquest ús esportiu, una fet esporàdic, es combina també amb la celebració de diversos concerts i esdeveniments així com amb el lloguer de part de les seves instal·lacions per a actes privats el que ajuda a assegurar el seu manteniment i conservació.

interior Estadi Olímpico de Barcelona

Visita a l’Estadi Olímpic de Barcelona

Donada la seva pròpia importància, així com la del lloc on es troba, una muntanya de Montjuïc en la qual s’agrupen un gran nombre d’atractius com són els seus jardins, miradors i museus, són molts els ciutadans i turistes que s’apropen fins els voltants de l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Des de fa diversos anys s’ha habilitat l’entrada que es troba just sota el peveter perquè es pugui visitar, totalment gratis, una molt petita part de l’estadi però que us permetrà observar i fotografiar el seu interior i conèixer una mica més sobre la seva història amb algunes fotografies, antigues i modernes a més de poder comprar algun souvenir a la botiga situada en el seu interior.

Visitar el Museu Olímpic i de l’Esport

Si voleu conèixer alguna cosa més sobre les Olimpíades de Barcelona podeu visitar el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, situat a escassos metres de l’Estadi Lluís Companys.

Galería de fotos

Mapa


Mapa de Barcelona més gran

Adreça

avinguda de l’Estadi 52, Barcelona.

Horari de visita

A l’estiu: tots els dies de 10:00h a 20:00h.

En l’hivern: tots els dies de 10:00h a 18:00h.

Precio de la entrada

Entrada general: Gratis. Es tracta de l’accés a una petita part de l’estadi que permet observar i fotografiar el seu interior.

Com arribar?

Metro: Espanya (línies 1 i 3) per a posteriorment prosseguir a peu durant uns 15 minuts.

Funicular de Montjuïc:Des de la parada de metro Paral·lel (línies 2 i 3) aminar uns 10 minuts.

Autobusos: línies 13 i 125 a més d’altres autobusos amb parada pròxima com el 50, 55, 61 y 193 i l’autobús turístic.

Llocs propers d’interès

Palau Sant Jordi
Jardí Botànic Històric de Barcelona
Mirador del Migdia
Castell de Montjuïc
Poble Espanyol

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright