Palau Güell de Gaudí a Barcelona

Actualització 31 ag. 2023

La responsabilitat de la construcció del Palau Güell va recaure sobre Antoni Gaudí, en aquell temps un jove arquitecte de finals del segle XIX que començava a destacar pels seus treballs. Segurament, aquest va ser el motiu pel qual Eusebi Güell i Bacigalupi, destacat polític i industrial, es va decantar pel que acabaria sent màxim exponent del Modernisme Català.

Tota la informació sobre el Palau Güell de Gaudí

Construït entre els anys 1885 i 1900, resulta una llàstima que el palau es trobi en un carrer tan estret com és el carrer Nou de La Rambla, fet que dificulta una bona visió de la seva façana. Per a Gaudí, aquest projecte va suposar la gran oportunitat per fer-se un nom entre els més grans arquitectes, oportunitat que va saber aprofitar al màxim.

Visitar el Palau Güell

terrassa Palau Güell

Entrades Palau Güell

Entrades

idioma català Audioguia en català

Tiqets

El recorregut de la visita, que s’acompanya d’una audioguía disponible en diversos idiomes, té una durada aproximada d’una hora. Es comença per la planta baixa per i a continuació es baixa fins a les cavallerisses situades al soterrani.


Tot seguit, es van pujant els diferents pisos del palau, en el que es poden visitar tant les estades privades del matrimoni Güell i dels seus fills, com aquelles dedicades a la recepció de visites. La visita finalitza amb la pujada al fantàstic terrat del palau.

Idiomes de l’audioguia

Català
Castellà
Anglès
Francès
Italià
Alemany
Japonès
Portuguès

Gràcies als grans recursos econòmics d’Eusebi Güell, Antoni Gaudí no va escatimar en l’ús dels millors materials per a la construcció del palau, com per exemple la pedra calcària del Garraf, una de les més cares de l’època i a l’abast de molt poques butxaques.

àtic del Palau Güell

El Palau Güell es mostra com una metàfora de la pujada fins al més alt del propi Eusebi Güell, arribant-se a aquesta conclusió per la sobrietat mostrada en la part baixa de l’edifici, que contrasta amb el gran colorit i majestuositat de la part més alta del mateix, en la que es troben 20 xemeneies escultòriques.

Antic estable
Situats en el soterrani de l’edifici, els estables del palau són un dels primers espais que es visiten. Tènuement il·luminats, en ells destaquen les fantàstiques columnes fungiformes i la rampa d’accés dissenyada per Antoni Gaudí.

Planta noble
El gran saló central és un dels espais que més criden l’atenció. Durant el recorregut per la planta noble també s’accedeix al pati posterior, des del qual és possible observar part de la façana interior de l’edifici, on destaca la magnífica tribuna amb persianes.

Estàncies privades
El recorregut permet visitar els dormitoris de la família Güell, tant del matrimoni com dels fills, on es troben alguns dels mobles originals (cas dels tocadors). La cuidada decoració en ferro forjat és un exemple més de la importància que Gaudí donava a tots els detalls.

Exposició
A les golfes es pot visitar l’exposició de l’última reforma realitzada al i que va finalitzar l’any 2011 així com d’anteriors reformes realitzades, en les quals sempre s’ha intentat respectar al màxim l’obra original d’Antoni Gaudí.

Terrat
En accedir al terrat, es pot gaudir de l’espectacle de colors i formes de les 20 magnífiques xemeneies que, segurament, són la icona del palau, així com de la l’agulla situada a la cúpula central. També es poden observar unes interessants vistes de la ciutat, entre les quals destaquen alguns dels llocs icònics del skyline de Barcelona.

Botiga de regals
Abans de sortir, us recomanem que passeu per la botiga que es troba en la planta baixa, ja que malgrat les seves petites dimensions compte amb una gran quantitat d’articles de regal i objectes de disseny gaudinià, originals i de bona qualitat.

El Palau Güell en l’actualitat

Actualment, el Palau Güell, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1984, és propietat de la Diputació de Barcelona, encarregada de vetllar pel manteniment d’aquesta fantàstica obra de l’arquitecte modernista. Amb aquest objectiu, s’han realitzat unes reformes que han durat 7 anys i gràcies a les quals s’ha aconseguit que el palau llueixi en tota la seva esplendor.

Visites guiades al Palau Güell

En català: diumenge a les 12:00h.

En castellà: dissabte a les 12:00h.

En anglès: dissabte a les 10:30h.

En francès: diumenge a les 10:30h.

* Les visites guiades s’organitzen sense cost afegit al valor de l’entrada. També es realitzen visites per a grups. Per aquestes visites específiques per grups, és imprescindible reservar amb una antelació superior a les 48 hores.

Visites gratis al Palau Güell

1r diumenge de mes: durant tot el dia. Es comencen a repartir les entrades en dos torns, al matí i a la tarda, fins a esgotar-se.

Sempre: menors de 10 anys, titulars targeta rosa gratuïta, aturats (residents a Espanya) i persones amb grau de discapacitat igual o superior al 65%, o grau 3 de dependència, i un acompanyant.

Dies de portes obertes: 23 d’abril (Sant Jordi), Nit dels Museus de Barcelona, 24 de setembre (Festes de la Mercè) i el 15 de desembre (naixement d’Eusebi Güell).

Galeria de fotos

On està el Palau Güell? Mapa i com arribar


Mapa de Barcelona

Adreça

c/ Nou de la Rambla 3, Barcelona.

Horari de visita

De l’1 d’abril al 30 de setembre: de 10:00h a 20:00h.

De l’1 d’octubre al 31 de març: de 10:00h a 17:30h.

Tancat: Tots els dilluns no festius, l’1 i el 6 de gener, la quarta setmana de gener (per manteniment) i el 25 i 26 de desembre.

Preu de l’entrada

Adults: 12€.

Descomptes: 9€ estudiants de 18 anys o més, per a majors de 65 anys de la UE, usuaris Ruta del Modernisme, titulars de la targeta rosa o de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Mini: 5€ nens i joves entre els 10 i 17 anys (inclosos) i persones amb grau de discapacitat menor del 65% o dependents de grau 1 o 2.

Gratis: La informació es mostra més amunt.

*Les taquilles tanquen una hora abans que el palau.

Com arribar-hi?

Metro: Drassanes (línia 3).

Autobusos: línies 59, 120, D20, H14, N0, N9, V13 i autobús turístic.

A peu: A pocs passos del monument a Cristòfor Colom podem arribar fent un petit passeig des de qualsevol punt pròxim a Les Rambles.

Llocs propers d’interès

Monument a Cristòfor Colom
Port Vell
Centre d’Arts Santa Mònica
Plaça Reial
Mercat de La Boqueria

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright