La Boqueria

Actualització 04 abr. 2024

Si es pensa en una llista dels 10 llocs més emblemàtics de Barcelona, segurament s’inclogui el Mercat de la Boqueria. Situat en ple centre de Barcelona i amb entrada directa des de La Rambla, La Boqueria és el mercat més visitat de la ciutat.

La inmensa majoria d’aquests visitants són turistes, encara que també són molts els veïns del barri del Raval i de la resta de la ciutat que s’apropen a ell atrets per la gran varietat i qualitat dels seus productes.

Informació per conèixer el Mercat de la Boqueria

Tot i que la immensa majoria de persones ho coneix com La Boquería, el seu veritable nom és el de Mercat de Sant Josep, com bé resa el famós cartell situat en l’accés principal a tocar de La Rambla.

Aquest nom té com a origen l’antic Convent dels Carmelites Descalços, als quals se’ls denominava popularment com Josepets per la seva adoració a Sant Josep. El seu convent es trobava en el mateix lloc on actualment, i des de l’any 1836, se situa el mercat de La Boqueria.

El perquè del nom “Boqueria” del mercat

Tot apunta a que el nom de Boqueria, utilitzat actualment per referir-se al mercat de Sant Josep, té el seu origen en les parades de venda de carn de Boc, paraula catalana utilitzada per referir-se a la cabra domèstica, que al segle XIII s’instal·laven en aquesta mateixa zona.

Tot i això el mercat té el seu origen molts anys abans ja que en els seus inicis era un mercat a l’aire lliure que es trobava a la coneguda com a esplanada del Pla de La Boqueria, a pocs passos d’on actualment es troba el Gran Teatre del Liceu.

Quins productes i aliments comprar al Mercat de La Boqueria

Carnisseries, peixateries, parades de fruita seca, conserves, fruites i llegums…el mercat compta en l’actualitat amb més de 300 parades en les quals es pot trobar gairebé qualsevol producte, tant de proximitat com originari de diferents llocs del món.


Es pot complementar la visita al mercat prenent alguna cosa en un dels seus bars o menjant en un dels seus restaurants, en els quals es poden degustar els productes frescos del mercat i sempre de la millor qualitat.

Una curiositat sobre La Boqueria

El mercat de La Boqueria es troba germanat amb el Borough Market de Londres, sent habitual algunes col·laboracions entre tots dos mercats. Entre totes elles hi destaca la presència de La Boqueria en la reobertura del mercat londinenc de l’any 2008.

Esmorzar i menjar al mercat de La Boqueria

Un dels millors moments per visitar La Boqueria és de bon matí, quan tot i que es pot veure un gran ambient i dinamisme no hi ha tanta quantitat de turistes com en d’altres hores del dia. Si opteu per passar-vos pel mercat al matí, us recomanem fer un esmorzar de forquilla en un dels bars que es troben a dins.

D’entre tots ells, dos dels més autèntics i on es pot tant esmorzar com menjar autèntiques excel·lències gastronòmiques, són els històrics Kiosk Universal i El Quim de la Boqueria, portat magistralment pel seu amo, el Quim.

Gras xefs al mercat de La Boqueria

Són nombrosos els Xefs que ja sigui personalment o a través d’algun dels seus col·laboradors realitzen la compra per als seus reconeguts restaurants en alguna de les parades de La Boqueria.

També és habitual trobar-se a alguns d’ells, com és el cas del Ferran Adrià, realitzant una parada “tècnica” camí dels seus tallers i restaurants per fer-hi un bon esmorzar.

En els bars de les parades dels mercats no és possible reservar. Com tenen pocs tamborets per als seus clients i són una de les millors opcions per menjar productes de qualitat al costat de La Rambla i en un marc incomparable com és La Boqueria, és probable que us toqui esperar una estona per poder esmorzar o menjar.

Bar Central La Boqueria

També podeu menjar en un dels restaurants situats sota les porxades que envolten el mercat, on us serà una mica més senzill trobar taula i en els quals sí és possible reservar, cas de l’excel·lent restaurant Casa Guinart.

Els millors llocs per menjar a La Boqueria

Quim de La Boqueria
Casa Guinart
Pòrtic Boqueria
Kiosko Universal
Bar Clemen’s Boqueria
Bar Central La Boqueria
Quiosc Modern
Bar Boqueria

Juanito Bar Pinotxo

Si no trobeu lloc per menjar o simplement teniu bastant pressa podeu optar per comprar-vos una mica de menjar per emportar en una de les moltes parades que ofereixen aquesta possibilitat. Afegir que, un dels productes més demandats, sobretot a l’estiu, són els sucs espremuts que venen alguune de les fruiteries.

Activitats al mercat de La Boqueria

Des de l’Associació de Comerciants del Mercat de La Boqueria es realitzen, de forma periòdica, diverses activitats, entre les quals destaquen els cursos de cuina, tant per a adults com per a nens, els menús degustació, i moltes altres propostes que, com no podia ser d’una altra forma, sempre mantenen una estreta relació amb la gastronomia.

Galería de fotografies i vídeo

On està el mercat de La Boqueria? Mapa i com arribar


Mapa més gran

Adreça

La Rambla 91, Barcelona

Horari del mercat

De dilluns a dissabte: de 8:00h a 20:30h.

Tancat: Diumenge.

Com arribar-hi?

Metro: Liceu (línia 3) i Catalunya (línies 1 i 3).

Autobusos: línies 9, 14, 59, 91 i autobús turístic.

A peu: accessible a peu de forma ràpida i fàcil des del centre Barcelona.

Llocs propers d’interés

Plaça de Catalunya de Barcelona
Palau de la Virreina
Ajuntament de Barcelona
Palau de la Generalitat de Catalunya
Monument a Cristòfor Colom de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright