Monument i mirador de Cristòfor Colom

Actualització 12 ag. 2023

El Monument a Cristòfor Colom és un dels molts que es van erigir per tot el món en honor al descobridor d’Amèrica, però el de Barcelona, almenys per a nosaltres, resulta especial. En el cas que ens ocupa, a més de ser un monument de grans dimensions, també es tracta d’un mirador panoràmic que permet observar el litoral de Barcelona.

Tot sobre el monument i mirador de Cristòfor Colom de Barcelona

El monument a Colón de la ciutat de Barcelona és una columna de 60 metres d’alçada realitzada en ferro duta a terme per Gaietà Buïgas i Monravà, conegut arquitecte català de l’època i cap de l’Exposició Universal de Barcelona de 1888. Precisament aquest va ser el motiu esgrimit per a la seva realització, sent inaugurat l’1 de juny d’aquest mateix any.

Cristòfor Colom de nit

Al damunt de la columna es troba l’estàtua de Cristòfor Colom, realitzada per l’escultor Rafael Atché. Aquesta es troba amb el braç estès assenyalant al mar. Molta gent pensa que el braç apunta cap a Amèrica però no és així ja que el continent americà es troba en sentit contrari.

La teoria més acceptada és que en el seu moment es va pensar que no resultaria estètic que l’estàtua del navegant, situant-se a escassos metres del mar, apuntés cap a terra i no cap al mar, tot i que existeix un’altra teoria que defensa que que l’estàtua podria estar assenyalant cap a Gènova, la suposada ciutat natal de Cristòfor Colom.

El Mirador de Colom: Unes vistes úniques

Encara que a primera vista ens resulti poc probable, a l’interior del monument a Cristòfor Colom hi ha un ascensor que ens permet pujar fins als peus de l’estatua, on se situa un mirador, i d’aquesta manera observar les vistes de la zona, podent contemplar, entre altres llocs, el Port Vell, La Rambla i la Muntanya de Montjuïc.

Mirador de Colom de Barcelona

Pujar al Mirador de Colom de Barcelona

Entrades

-10% online

Barcelona Turisme

L’espai a l’interior del monument és bastant reduït i les seva privilegiada ubicació permet gaudir d’unes vistes diferents a la de qualsevol atre dels miradors de Barcelona. A més a més, permet gaudir d’una perspectiva única de La Rambla, mostrant la silueta del seu recorregut. Us pot semblar una mica “turístic” però us podem assegurar que si hi pujeu, us encantarà.


Les entrades per pujar al mirador es poden comprar el mateix dia de la visita en les taquilles situades als peus del monument a Cristòfor Colom, però si s’opta per comprar les entrades online s’obté un descompte directe en el preu de l’entrada.

Els lleons del Monument a Cristòfor Colom de Barcelona

Als peus de la columna i formant part del propi conjunt monumental es troben 8 lleons, 4 mirant al mar i aixecats i altres 4 que miren a terra i que estan asseguts. Una foto típica pels turistes i fins i tot per algunes famílies i grups d’amics de Barcelona, és la d’aparèixer immortalitzat damunt d’algun d’aquests lleons, tot i que recomanem que, en cas de fer-ho, es faci amb la màxima prudència.

Galeria de fotos

On es troba el Monument a Colom de Barcelona? Mapa i com arribar


Mapa més gran

Adreça

Pl. Portal de la Pau, Barcelona.

Horari de visita

Tots els dies: de 8:30h a 20:30h.

1 de gener: de 10:00h a 14:30h.

Tancat: 25 de desembre.

Preu per pujar al mirador

General: 6€.

Nens dels 4 als 12 anys: 4€.

+ 65 anys: 4€.

Gratis: de 0 a 3 anys.

Com arribar-hi?

Metro: Drassanes (línia 3).

Autobusos: línies 21, 59, 88, 121, D20, H14, V11, V13, N0, N6, N9 i autobús turístic.

Llocs propers d’interès

Las Golondrinas
Maremagnum
La Rambla
Port Vell
Centre d’Arts Santa Mònica

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright