Taxi Barcelona

Actualització 07 juny 2023

Sens dubte l’element més significatiu dels taxis de Barcelona són els seus colors groc i negre. Pel que fa al model de cotxe dels taxis, aquest pot variar, anant des del cotxe més nou i de gamma alta fins a un clàssic, passant per un model de gamma mitjana. Això sí, els colors groc i negre que serveixen per identificar-los sempre són presents.

Quin és l’origen dels colors del taxi de Barcelona?

L’origen dels típics colors dels taxis de Barcelona data de l’any 1934 quan per unificar les tarifes del sector, que per aleshores es diferenciaven pels colors dels taxis, es va decidir que tots els taxis tinguessin el mateix color, sent l’enginyer Jaume Vachier la persona que va decidir que els taxis s’identifiquessin amb els colors groc i negre.

On es poden trobar els taxis a Barcelona?

Si teniu la necessitat d’agafar un taxi a Barcelona hi ha diverses opcions; aturar-lo directament pel carrer, acostar-se a alguna de les parades repartides per tota la ciutat o trucar per telèfon perquè us reculli en el lloc indicat.

Reserva online el teu taxi a Barcelona

Aturar-lo al carrer

El nombre de taxis a Barcelona és bastant elevat i excepte en moments puntuals de gran demanda, com poden ser abans o després de la celebració de grans esdeveniments ho dies particulars, com festiu, dates nadalenques o de Setmana Santa, no resulta massa complicat trobar un taxi pels carrers de Barcelona. Si és lliure, s’indica amb la llum verda i per atorar-lo únicament s’ha de cridar l’atenció del conductor amb un simple gest amb les mans.


Anar directament a alguna parada de taxis

A Barcelona existeixen diverses parades de taxis distribuïdes en punts estratègics de la ciutat; parades d’autobusos, estacions de tren, aeroport; plaça de Catalunya, llos turístics, etc. Si voleu podeu optar per acostar-vos directament a una d’aquestes parades i sol·licitar el servei al primer taxi de la fila.

Reservar un taxi por teléfono

Tant si esteu a casa vostre i voleu reservar un taxi per telèfon per una hora concreta del dia o si esteu caminant pel carrer i no localitzeu cap taxi lliure, podeu trucar per telèfon a algun dels serveis de ràdio taxi que hi ha a la ciutat perquè us enviïn un taxi a l’adreça i hora que indiqueu.

Telèfons per demanar un taxi a Barcelona

Radio taxi 033: 933.033.033.
Radio taxi Barelona: 902.222.111.
Teletaxi Barcelona: 932.134.131.
Servitaxi: 933.300.300.
Fonotaxi: 933.001.100.

Preu tarifes Taxi a Barcelona 2023

La següent taula mostra els preus actualitzats de la baixada de bandera i de les diferents tarifes dels serveis de taxi a Barcelona. Els preus s’actualitzen periòdicament, sent aquests que es mostren a la taula els corresponents a l’any 2023.

ConcepteT1T2T3
Baixada de bandera2,55 €2,55 €Segons l’horari
Km recorregut1,23 €1,51 €Segons l’horari
Aeroport Barcelona – El PratBaixada bandera 4,50€ (mínim recorregut 21€)Baixada bandera 4,50€ (mínim recorregut 21€)Baixada bandera 4,50€ (mínim recorregut 21€)
Moll del portBaixada bandera 4,50€Baixada bandera 4,50€Baixada bandera 4,50€
Estació Tren (Sants / França / Nord)2,50€2,50€2,50€
Sortida Fira Montjuïc 22,50€2,50€2,50€
Import mínim d’un servei7€7€7€

A la llista de preus de la taula s’han de sumar possibles recarregues, com els que es cobren pel transport de maletes o d’animals domèstics.


Totes les tarifes del Taxi de Barcelona [PDF]

Informació sobre les categories tarifaries

Tarifa T1: de 8:00h a 20:00h els dies laborables en tota l’Àrea Metropolitana.
Tarifa T2: de 20:00h a 8:00h els dies laborables, dissabtes de 8:00h a 20:00h i diumenges i festius de 6:00h a 20:00h.
Tarifa T3: de 20:00h a 6:00h dissabtes, diumenges i festius.

Matrícula blava

Els taxis compten amb una matrícula posterior amb el fons de color blau i les lletres i nombres en blanc. No succeeix el mateix amb la matrícula davantera, que segueix sent l’habitual de qualsevol altre vehicle. La mateixa reglamentació és obligatòria pels vehicles amb llicència VTC (Vehicles de Turisme amb Conductor), com Uber i Cabify. S’ha decidit aplicar aquesta norma perquè sigui més fàcil detectar possibles taxis i vehicles VTC que actuïn sense tenir la llicència o sense tenir-la en regla.

On trobar taxis a Barcelona?

Si teniu la necessitat d’agafar un taxi a Barcelona hi ha diverses opcions, des de parar-ho directament pel carrer, acostar-se a alguna de les parades repartides per tota la ciutat o trucar per telèfon perquè us reculli en el lloc indicat.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright