mercat de Sant Antoni

Actualització 04 abr. 2024

Malgrat que el Mercat de Sant Antoni es trobi eclipsat pel molt més cèntric i en conseqüència conegut Mercat de la Boqueria, aquest no té gens que envejar-li. És més, per a molts, entre els quals ens incloem, l’edifici del Mercat de Sant Antoni és molt més atractiu visualment parlant.

A més, el fet que s’aixequés en el, per aquella època, nou barri de l’Eixample, va permetre que es projectés sense cap limitació pel que fa a l’espai, el que afavoreix que, actualment, es tingui una bona perspectiva de la seva estructura.

Tota la informació sobre el Merat de Sant Antoni de Barcelona

Situat al barri de Sant Antoni, d’on prové el seu nom, la construcció del Mercat de Sant Antoni, duta a terme pels arquitectes Antoni Rovira i Trias i Josep Maria Cornet i Mas, es remunta a l’any 1882.

L’estructura del Mercat de Sant Antoni

Realitzada en ferro, l’ús d’aquesta tècnica va ser pionera a Barcelona, ja que cap mercat fins aleshores s’havia construït usant com a base de la seva estructura aquest material. Més endavant, altres mercats de Barcelona van seguir els passos del Mercat de Sant Antoni i també van ser construïts en ferro, cas, per exemple, del Mercat del Born.

estructura ferro mercat San Antoni

Què es ven al mercat de Sant Antoni?

Al contrari del que succeeix en altres mercats, el Mercat de Sant Antoni a més de ser un mercat d’alimentació, també ven altre tipus de productes als seus encants (lloc en el qual es ven una gran varietat de productes, que normalment inclouen roba i complements). Us suggerim entrar que aprofiteu la visita al mercat no només per admirar la seva part exterior, sinó també per entrar-hi i comprar alguna cosa, recolzant així el comerç de mercat.


Parades dels encants del mercat

TENDES DE ROBA

ROBA ESPORTIVA

ROBA INFANTIL

COMPLEMENTS

GÈNERE DE PUNT

MERCERIA

PERFUMERIA

SABATERIES

BIJUTERIA

PARAMENT DE LA LLAR

El Mercat Dominical de Sant Antoni

Quan arriba el diumenge el mercat canvia de cara ja que el mercat d’alimentació i els encants deixen pas al mercat del col·leccionisme i l’oci. Així doncs, es troben nombroses parades que ofereixen diferents tipus de productes, com a videojocs (nous i de segona mà), multitud de llibres de segona mà i alguns de nous, cromos i àlbums de cromos, pel·lícules, discos (CD’s i vinils), etc.

Productes destacats

LLIBRES DE 2ª MÀ

REVISTES DE 2ª MÀ

CÒMICS

VIDEOJOCS

PEL·LÍCULES

CD’s i VINILS

ÀLBUMS I CROMOS

MINERALS

NUMISMÀTICA

SEGELLS

L’oferta del mercat dominical de Sant Antoni el converteix en un lloc ideal per anar amb la família, ja que els nens (i en moltes ocasions els no tan nens) gaudeixen d’un matí de diumenge entretingut, que normalment finalitza fent l’aperitiu en algun dels bars del barri de Sant Antoni.

Galeria de fotos

On és el Mercat de Sant Antoni? Mapa i com arribar


Mapa de Barcelona més gran

Adreça

C/ del Comte d’Urgell, 1, Barcelona

Horari del mercat

De dilluns a dijous: de 7:00h a 14:30h i de 17:00 a 20:30h.

Divendres, dissabtes i vigílies de festiu: de 7:00h a 20:30h.

Horari del mercat dominical

Diumenges: de 8:30h a 14:30h.

Com arribar-hi?

Metro: Sant Antoni (línia 2).

Autobusos: línies 24, 41, 55, 91, 121, V11 i H16.

A peu: molt més cèntric del que, a priori, es pugui pensar, us recomanem arribar-hi a peu fent una passejada des del centre. Podeu optar per recórrer la Ronda de Sant Antoni des de la Plaça Universitat o, si ho preferiu, anar pels carrerons del barri del Raval.

Llocs propers d’interès

Església de Sant Llàtzer
Rambla del Raval
Recinte Modernista de Sant Pau
MACBA
CCCB

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright