Pujar a Santa Maria del Mar i visita guiada a les terrasses

Voleu gaudir d’unes magnífiques vistes des de dalt de tot de la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona? Gràcies al tour guiat que s’organitza és possible pujar a les terrasses de la basílica i, alhora, descobrir la fascinant història de la construcció d’aquesta autèntica meravella de l’arquitectura situada al centre històric de Barcelona.

vistas desde las terrazas de Santa María del Mar

Entrades per pujar a dalt de Santa Maria del Mar i les seves Terrasses

Comprar

Visita en català

Tiqets

Durant els últims anys s’ha posat molt de moda en algunes esglésies de Barcelona el fet d’oferir la possibilitat de pujar dalt de tot de l’edifici per poder gaudir d’una preciosa panoràmica de la ciutat des del seu sostre. La Basílica de Santa Maria del Mar s’ha volgut unir a aquesta iniciativa i des de fa un temps ofereix aquesta possibilitat.

Així doncs, finalment vaig poder gaudir de la visita guiada a les terrasses de Santa Maria del Mar i de les vistes que s’observen des de dalt de tot de l’església, gràcies en gran part a l’excel·lent dia que feia a Barcelona.

En què consisteix el tour que permet pujar a la teulada de Santa Maria del Mar?

Realitzada en anglès, castellà, català i francès, segons l’horari, la visita té una duració aproximada de 45 ó 55 minuts en la qual es realitza una petita explicació inicial a l’interior de l’església i, posteriorment, es comença a pujar fins a dalt de tot per una de les dues torres de la façana principal.

Recorregut guiat per la Nau de Santa Maria del Mar

Durant l’explicació dins la nau de l’església ens van oferir una explicació general sobre els inicis i els motius que van propiciar la construcció de la majestuosa Basílica de Santa Maria del Mar, molts dels quals coincideixen amb els descrits a la coneguda novel·la La Catedral del Mar de Ildefonso Falcones.

Tot i així, en alguns casos, sobretot el que fa referència a la tècnica de construcció de l’església, difereixen una mica de la realitat, ja que l’any 2005 es va començar a conèixer certa informació a la qual l’escriptor no va tenir-hi accés perquè el seu llibre ja estava escrit i a punt de sortir a la venda.

La primera planta de la Basílica

Després d’aquesta introducció d’uns 5-10 minuts vam accedir a la primera planta on, als peus de la rosassa que dóna a la Plaça de Santa Maria, la guia va continuar amb l’explicació sobre la construcció de l’església, oferint forces detalls y curiositats sobre l’edifici i el barri. A continuació vam accedir a la segona planta, a pocs metres per sota de la teulada.

Què es veu des de dalt de la segona planta de Santa Maria del Mar?

Des d’aquesta segona planta vam poder començar a observar unes bones vistes de Barcelona així com identificar alguns dels edificis característics de la ciutat com la Torre de Collserola, la Torre Agbar i la Sagrada Família, entre d’altres.

Recorregut per les terrasses de Santa Maria del Mar

Finalment, i després d’algunes explicacions més, vam accedir a les terrasses de l’església des d’on vam poder observar una vista panoràmica de la ciutat en la qual, a més a més dels edificis esmentats anteriorment, també són visibles altres edificis com la Torre Mapre o el W Barcelona hotel.

A més a més, també vam poder gaudir de les vistes d’altres icones de la ciutat com el Parc de la Ciutadella, del qual únicament s’observen la copa dels arbres que el poblen, i el Castell dels Tres Dracs, l’Aeri del Port i la muntanya de Montjuïc.

Com a curiositat, malgrat estar una mica lluny, indicar que també s’observa el monument a Cristòfor Colom i l’escultura de la Verge de la Mercè, dalt de tot de la seva Basílica, que gràcies a l’afecte òptic produït des de la nostra ubicació semblaven estar l’un al costat de l’altre.

Fotografiar Barcelona des de dalt de la basílica

Per poder realitzar unes bones fotografies de tots els edificis i llocs que us hem comentat i que són visibles des de les terrasses us recomanem que aneu equipats amb una càmera que tingui un bon zoom òptic i, en el cas que es tracti d’una rèflex, no us oblideu de portar un teleobjectiu que us permeti captar amb el màxim de detall qualsevol dels punts que siguin del vostre interès.

Com reservar el tour guiat a Santa Maria del Mar?

El més recomanable és comprar les entrades online ja que les visites s’organitzen en petits grups i és probable que si espereu a comprar les entrades el mateix dia us trobeu amb que ja no hi queden places. Tot i això, sempre podeu provar i apropar-vos uns minuts abans de la visita per comprar la vostra entrada.

En el cas que hàgiu comprat la vostra entrada online haureu d’arribar uns 10 minuts abans a la Basílica, concretament a l’entrada principal situada a la Plaça de Santa María, 1, i mostrar el comprovant que es genera en finalitzar el procés de compra.

Com a resum indicar que tant si sou de fora com de la ciutat val la pena pujar a les terrasses de Santa Maria del Mar, la qual cosa us permetrà gaudir d’una perspectiva aèria de la zona del Born i de la resta de la ciutat així com acompanyar el recorregut amb les explicacions d’una guia que, almenys en el nostre cas, sempre va estar pendent de resoldre qualsevol dubte que ens pugues sorgir.

Mapa de la ubicació de Santa Maria del Mar i resum de la visita guiada

Horari: de dilluns a diumenge a les 12:00h, 13:00h, 14:00h, 17:00h, 18:00h i 19:00h.
Idiomes: català, castellà, anglès i francès segons l’horari.
Lloc: Basílica de Santa Maria del Mar.
Com arribar-hi?: Metro (línia 4 parades de la Barceloneta i Jaume I) i autobús (línies 14, 17, 19, 40, 45, 51, 120 i autobús turístic).
Preu: 5,00€ (gratuït pels menors de 8 anys acompanyats d’un adult).
Web oficial: santamariadelmarbarcelona.org

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.
error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright