Torre Glòries (antiga Torre Agbar=

Actualització 20 oct. 2021

Edifici projectat com a seu de les oficines a Barcelona de la multinacional Agbar, l’actualment coneguda com a Torre Glòries era anomenada i encara avui dia se sol fer referència a ella com Torre Agbar. Des de la seva inauguració l’any 2005 i malgrat no trobar-se en una zona molt turística de la ciutat, un dels edificis més singulars i recognoscibles del skyline de Barcelona.

Què destacar sobre la Torre Glòries

Localitzada en la zona tecnològica del 22@ el gratacel compta amb 34 plantes, i amb els seus 134 metres és un dels edificis més alts de Barcelona. Dissenyat pel reconegut arquitecte francès Jean Nouvel, es troba impregnada de la cultura catalana. Segons paraules del propi arquitecte, va prendre com a idea per a la construcció de la Torre Glòries les formes de la Muntanya de Montserrat així com de les columnes de la Basílica de la Sagrada Família. A més, li va rendir una espècie d’homenatge en oferir una panoràmica que permet observar la magnífica obra d’AntoniGaudí, situada a una distancia aproximada d’1 Km.

Semblances raonables amb altres edificis

Malgrat la seva aparent originalitat, o almenys així va resultar ser quan es va projectar, la Torre Glòries guarda una semblança raonable amb alguns edificis d’altres ciutats. D’entre tots ells, crida especialment l’atenció el 30 St Mary Axe de Londres, del qual es podria dir que és el seu germà bessó.


Torre Agbar des del TNC

Es pot visitar l’interior de la Torre Glòries?

Moltes persones estan interessades a visitar l’interior de la Torre Glòries, però en tractar-se de les oficines d’una empresa solament es permet l’accés al seu hall interior.

La il·luminació de la façana de la Torre Glòries

Si hi ha un element de la Torre Glòries que cridi l’atenció és la seva icònica il·luminació de colors vermellosos i blavosos. Aquesta únicament s’encén durant la nit encara que de manera puntual ho fa també de dia, canviant fins i tot el seu color, commemorant així dates destacades o amb motiu de la celebració de dies especials.

Galeria de fotos

¿Os es troba la Torre Glòries? Mapa i com arribar


Mapa més gran

Adreça

Avinguda Diagonal 211, Barcelona.

Horari de visita

Solament es pot visitar el hall del gratacel.

Preu de l’entrada

Accedir al hall de l’edifici és gratis.

Com arribar?

Metro: Glòries (línia 1).

Tranvía (TRAM): Glòries (T4, T5 i T6) i La Farinera (T5 i T6).

Autobusos: línies 7, 192, H12, V23 i V25.

Llocs pròxims d’interès

Teatre Nacional de Catalunya
Arc del Triomf de Barcelona
La Monumental
Museu del Disseny de Barcelona
Museu Can Framis de Barcelona