Malauradament la rosticceria “Arancino Sapore di Sicilia” ha tancat. A la tornada de Sicília en la qual vaig poder comprovar les excel·lències de la gastronomia siciliana, amb clares reminiscències de les diferents cultures que han passat per allà durant els últims segles, em vaig proposar, tot i que sense moltes esperances d’èxit, trobar un lloc a Barcelona en el qual poder rememorar, almenys gastronòmicament parlant, els meus dies per aquesta preciosa terra.

A la recerca d’una rostisseria siciliana a Barcelona

Durant la meva recerca, més que intentar focalitzar els meus esforços en localitzar restaurants en els quals poder tornar a tastar especialitats sicilianes com la pasta alla norma o pasta amb le sarde, el peix espasa, o la caponata vaig centrar-me en localitzar altres delícies gastronòmiques típiques de Sicília, aquelles que es troben als llocs coneguts com a rosticceria, en català rostisseria, en les quals durant la meva estada a Sicília acostumava a apropar-me per comprar-me algun Arancini, Calzoni o Sfogliata. Sorprenentment no em va costar molt trobar alguna referència d’un local anomenat Arancino que semblava ser precisament el que estava buscant.

Es tractava d’un local que portava una parella de sicilians que havien obert una rostisseria siciliana feia aproximadament un any. Pel que comentaven en una entrevista a un mitjà italià de Barcelona, Italiani a Barcellona TV, havien muntat el negoci a causa de la manca d’oferta en aquest sentit i a la incipient demanda per gran part de ciutadans sicilians que vivien a Barcelona i no trobaven un lloc en el qual poder consumir certes especialitats de la seva terra. En l’esmentada entrevista comentaven que els productes que venien els elaboraven ells mateixos cada matí i que els ingredients utilitzats eren originaris de Nicòsia, Nicusia en sicilià, un petit poble del centre de Sicília d’on són originaris.

Després de veure el vídeo en el qual parlaven sobre la seva rostisseria, Arancino, Sapore di Sicilia, i de llegir tota la informació que vaig trobar vaig decidir que havia d’apropar-me sí o sí al seu local per tornar a provar aquells magnífics productes sicilians, tant salats com dolços, que em van acompanyar durant aquella setmana a Sicília.

Arancino, Sapore di Sicilia

Al cap d’uns dies des del meu petit descobriment vaig decidir apropar-me i comprovar en primera persona si realment existia una autèntica rostisseria siciliana a Barcelona.

Vaig sortir de casa sense fixar-me en quin número del Passeig de Joan de Borbó, en plena Barceloneta, es trobava la meva esperada retrobada amb part de la gastronomia siciliana, així que vaig començar a recórrer el passeig i després de quasi arribar fins a la platja de Sant Sebastià vaig decidir donar mitjà volta i seguir buscant. Finalment, mig camuflat per un tendal que fa que pugui passar desapercebut entre tants restaurants orientats als turistes en els quals s’ofereixen “sucoses ofertes” de paella+tapes i sangria per un mòdic preu, vaig trobar el què estava buscant, la petita rostisseria italiana. Després de donar un cop d’ull ràpid als diferents productes que tenien vaig decidir optar per un Arancini, que malgrat oferir-me farciment de diferents sabors vaig optar pel clàssic Ragú.

Després de tastar el primer aperitiu de seguida vaig saber que sí, que tot el que havia escoltat era veritat i que havia merescut la pena la recerca i el fet d’apropar-me fins a la Barceloneta per retrobar-me amb els meus petits capricis de l’estiu sicilià. I per acabar de gaudir-ho encara més, què millor que fer-ho fent un petit passeig passant pels carrers estrets de La Barceloneta i acabar en un dels bancs de pedra de la platja.

Quins productes podrem trobar?

Segurament els productes salats, com els Arancini, Sfogliate, Calzoni, Fagottini o Cipolline siguin els més nombrosos, però també es poden trobar dolços tant saborosos com els Cannoli, Cassate, Raviolini o Iris i productes tant tradicionals com la famosa Granita, crema de cafè i xupitos.

Mapa y localización

Resum

El vídeo que us comentava en el qual els propietaris d’Arancino ens parlen un mica més detalladament sobre el seu negoci està en italià, però crec que s’entén bastant bé així que el comparteixo amb vosaltres per si us interessa.

En resum, si un dia aneu a donar una volta per la Barceloneta i voleu esmorzar, berenar o fins i tot sopar alguna cosa (els arancini omplen basant) us aconsellaria que us apropéssiu a Arancino a tastar algun dels seus productes. Ja ens direu què us ha semblat!

Local: Arancino, Sapore di Sicilia
Horari d’estiu:
Dilluns, dimecres, dijous i diumenges de 12:00 a 22:00h
Divendres i dissabte de 11:00 a 1:00h
Dimarts tancat
Horari d’hivern:
Dilluns, dimecres, dijous i diumenges de 14:00 a 21:00h
Divendres i dissabte de 14:00 a 22:00h
Dimarts tancat
Lloc: Passeig Joan de Borbó 12, Barcelona
Web oficial: www.arancino.es