
Actualització 21 abr. 2020
Construït durant el segle XIII sobre la muralla romana de Barcelona, el Palau Requesens va ser el palau privat més gran de l’època medieval a la ciutat. L’actual palau, d’estil gòtic, és bastant fidel a l’original tot i que s’han realitzat algunes reformes i millores, sent la més important la que es va dur a terme al segle XV per ampliar el palau. També cal destacar la reforma que es va fer dos segles més tard, amb l’objectiu de millorar-ne el seu interior i que es va aprofitar per millora una mica el seu aspecte exterior.
Informació d’interès del Palau Requesens
Situat en el districte de Ciutat Vella, concretament al Barri Gòtic, el nom amb el qual es coneix al Palau Requesens es deu al fet que en els seus orígens pertanyés a una de les branques de la família Requesens, una de les famílies nobles més importants de la seva època. En l’actualitat, i des de l’any 1917, el palau és la seu de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres, unauna històrica institució que te com a finalitat la promoció i el coneixement de la història i de la literatura catalana. A més, des de l’any 1970, també es troba en el seu interior la Galeria de Catalans Il·llustres, que mostra una sèrie de retrats de les figures més importants de la història catalana.
Visitar l’interior del Palau Requesens
El Palau de Requesens és un lloc bastant desconegut, fins i tot per als propis ciutadans de Barcelona, tota una llàstima si tenim en compte que es tracta d’un dels palaus medievals millor conservats de la ciutat. Precissament per aquest motiu, des de irBarcelona us recomanem que feu una visita a les seves dependències, tot i que reconeixem que no és una tasca senzilla ja que el palau no es troba obert al públic habitualment. Per poder-lo visitar s’ha de concertar una visita, esperar a algun acte oficial que organitzi la Reial Acadèmia de les Bones Lletres, assistir a una de les conferències de tot tipus que de tant en tant hi tenen lloc, o apropar-s’hi durant la celebració de l’Ou com Balla, el dia de Corpus Christi. Per contra, una altra opció (tot i que de pagament) és la de participar en alguna de les activitats lúdic-culturals que inclouen una visita guiada a l’interior del palau.
Activitats que inclouen la visita al Palau
Segons la nostra opinió, una de les millors formes per visitar el Palau Requesens és participant en alguna de les activitats nocturnes que inclouen una visita guiada al seu interior. Es pot gaudir d’una meravellosa i entretinguda vetllada lúdica al mateix temps que s’adquireixen coneixements sobre la història del Palau Requesens i la Barcelona medieval. En una de les activitats es posa l’accent en explicar la Barcelona jueva, tal com era durant l’edat mitjana i en l’actualitat. Totes aquestes opcions són realment interessants i si a vosaltres també us ho sembla, només heu d’escollir quina de les dues us agrada més i gaudir al màxim de l’experiència.



Nits d’Història i Llegenda al Palau Requesens
-15% online
Visita guiada al palau + espectacle + sopar opcional



Sefarad, el recorregut pel Barri Jueu i visita al Palau Requesens
Ruta pel Call Jueu (visitant l’Antiga Sinagoga), visita guiada al Palau Requesens + sopar amb menú degustació
Vídeo del Palau Requesens
Pati de l’entrada
Pati amb diversos fanals originaris de l’època i on es poden observar diverses figures.
Arcades gòtiques
Arcades d’estil gòtic que es troben al pati d’entrada del palau.
Torre romana
Antiga torre romana i la part més antiga de tot l’edifici.
Galeria de fotos
Mapa: Com arribar a el Palau Requesens?
Adreça
c/ Bisbe Caçador 3, Barcelona
Visita
La informació sobre les diferents opcions per visitar el Palau Requesens es mostren més amunt.
Com arribar-hi?
Metro: Liceu (línia 3) o Jaume I (línia 4).
Autobuses: línies 45, 120, V15, V17 i autobús turístic.
A peu: Es pot arribar a peu fent una passejada pel Barri Gòtic.
Llocs propers d’interès
Ajuntament de Barcelona
Palau de la Generalitat de Catalunya
Plaça del Rei de Barcelona
Catedral de Barcelona
Plaça de Sant Jaume