Palau del Baró de Quadras

Actualització 12 ag. 2023

El Palau del Baró de Quadras porta el nom del que fos el seu propietari, l’industrial i posteriorment baró Manuel de Quadras. La seva realització data de l’any 1906 quan, després de dos anys de treball, l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch va finalitzar l’encàrrec que li havia fet el baró.

El palau es localitza a l’Avinguda Diagonal, gairebé a tocar del Passeig de Gràcia i en conseqüència en una zona on es concentren alguns dels edificis modernistes més importants de la ciutat, com la Casa Comalat, la Casa Fuster, la Casa Milà i la Casa Terrades entre d’altres.

La visita al Palau Baró de Quadras

L’única forma de realitzar la visita al Palau del Baró de Quadras és a través de les visites guiades que realitza l’organització Cases Singulars. Durant gairebé 1 hora, ja sigui mitjançant la visita multilingüe (català, castellà i anglès) o mitjançant la visita íntegra en català, es recorre l’interior de l’antic Palau Barón de Quadras, coneixent d’aquesta manera tant la història de l’edifici com de la família Quadras.

Reserva les teves entrades en línia per a visitar el palau

vitrall i escala monumental

Visita guiada Palau Baró de Quadras

Reserva

Visita guiada en català, castellà i anglès

Barcelona Turisme

Detalls de la visita

Les entrades s’han de comprar de forma anticipada ja que són poques les places disponibles i és massa arriscat intentar realitzar la visita sense haver comprat prèviament l’entrada.

€ Preu

General: 10€.

Amics Cases Singulars: 9€.

Nens de 7 a 12 anys: 5€.

Horari

Anglès: a les 11:00h.

Català: a les 12:00h.

Castellà: a les 13:00h.

Tota la informació sobre el Palau del Baró de Quadras

Antiga seu del Museu de la Música de Barcelona i de la Casa Àsia (actualment localitzada a l’interior del Recinte Modernista de Sant Pau) el Palau del Baró de Quadras és actualment la seu de l’Institut Ramón Llull, organisme públic encarregat de promoure a l’exterior l’estudi de la llengua i de la cultura catalana.

pati i font Palau Baró de Quadras

Igual que es dona en altres edificis modernistes, la imatge actual del Palau del Baró de Quadras no es tracta d’una nova construcció sinó d’una profunda reforma, tant de l’exterior com de l’interior, d’un edifici ja existent.


Per dur a terme aquest treball, Josep Puig i Cadafalch va comptar amb la col·laboració d’alguns dels millors artesans de l’època, com Eusebi Arnau i Alfons Jujol, autors de diversos elements ornamentals, o Manuel Ballarín, forjador encarregat de realitzar les portes de ferro forjat de les dues façanes de l’edifici.

Les dues façanes del Palau del Baró de Quadras

Façana Avinguda Diagonal: es tracta de la façana principal de l’edifici. En ella, que compta amb clares reminiscències gòtiques, crida l’atenció la seva tribuna principal així com la seva rica ornamentació realitzada per Eusebi Arnau i Alfons Jujol, en la qual es pot observar, entre d’altres figures, la de Sant Jordi lluitant amb el drac.

Façana Carrer del Rosselló: igual que ocorre a la façana principal, a la façana posterior també hi destaca la gran tribuna situada en la planta principal. Malgrat això ambdues façanes són molt diferents, sent bona prova d’això els magnífics esgrafiats florals de la façana posterior, que li atorguen un cridaner colorit que contrasta amb el predominant color pedra de la façana principal.

A la planta baixa, antic accés dels carruatges, es troba la que segurament sigui la gran protagonista de l’interior del palau, la magnífica escala monumental realitzada en pedra, que permet l’accés a la primera planta.

Respecte a la resta d’elements decoratius, alguns d’ells clarament inspirats en l’arquitectura islàmica, hi destaca l’ús de la ceràmica, el treballat mosaic del paviment, diverses escultures d’estil gòtic, el vitrall de la claraboia i la xemeneia.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa de Barcelona

Adreça

Avinguda Diagonal, 373, Barcelona.

Horari de visita

La informació es detalla més amunt.

Preu de l’entrada

Informació inclosa més amunt.

Com arribar-hi?

Metro: Diagonal (línies 3 i 5).

Autobusos: línies 6, 22, 24, 33, 34, 39, H8, N4, N5, V17 i autobús turístic.

FGC: parada de Provença.

Llocs propers d’interès

Casa Comalat
Palau Robert
Casa Milà
Casa Terrades (Casa de les Punxes)
Hotel Casa Fuster

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright