The Gaudí Exhibition Center i Museu Diocesà de Barcelona

Actualització 30 juny 2023

Després de l’acord entre el Museu Diocesà de Barcelona i The Gaudí Exhibition Center, la reduïda exposició sobre Antoni Gaudí que es trobava a la planta superior de l’edifici ha passat a ser la gran protagonista del complex. Això no vol dir que s’hagin deixat d’exposar les obres pròpies del Museu Diocesà de Barcelona, MDB, ja que encara es mostren diverses peces sacras de gran rellevància històrica. A més, part de l’exposició sobre Gaudí es nodreix d’aquestes obres per explicar com l’arquitecte s’inspirava en certs elements religiosos o que són propis de l’art sacre per dur a terme les seves creacions.

Tot sobre el Centre de Gaudí i el Museu Diocesà de Barcelona

Així doncs, The Gaudí Exhibition Center, en català Centre d’Exposició de Gaudí, és el primer museu centrat en la vida i obra d’Antoni Gaudí, el genial arquitecte modernista al que tant li deu la ciutat de Barcelona en particular i el món de l’art i l’arquitectura en general. Altres promotors d’aquest pioner projecte són l’empresa Molines Patrimonis i The Gaudí Research Institute.

Edifici de La Pia Almoina, seu del museu
façana Pia Almoina

També conegut com La Canonja, ja que va ser la residència d’una comunitat de Canonges regulars de Sant Agustí, la Pia Almoina forma part d’un conjunt d’edificacions medievals que es troben integrades en la muralla romana de Barcelona del segle IV. Un contrapunt als estils renaixentista i gòtic de l’edifici és la seva porta d’accés. Realitzada en acer per l’artista Josep Plandiura i l’escultor Enric Pla Montferrer, s’ha convertit, per mèrits propis, en una de les icones de l’edifici.

Passejant amb Antoni Gaudí

Totes les peces de l’exposició “Passejant amb Gaudí” són originals, amb l’única excepció d’algunes maquetes exposades a la planta superior que mostren l’aspecte final que havien de tenir certes obres inconcluses d’Antoni Gaudí, cas de l’església de la Colònia Güell, així com alguns projectes que finalment no es van dur a terme, com l’Hotel Atracció, que l’arquitecte tenia intenció d’aixecar a Nova York.

Els 4 àmbits de l’exposició

Les influències
Els mons de Gaudí
Les obres mestres
El llegat

L’exposició, dividida en 4 àmbits, es proposa l’objectiu d’explicar als visitants com li venia la inspiració a Antoni Gaudí, com finalment acabava plasmant aquesta inspiració en les seves obres i els materials i tècniques utilitzades per dur-les a terme amb èxit. Per fer-ho, l’exposició es nodreix de documentació original de gran valor històric, com el registre d’ingrés de Gaudí a l’antic Hospital de la Santa Creu després de ser atropellat per un tramvia (incident que acabaria acabaria amb la seva vida), fotografies com les del dia del seu funeral així com d’altres peces d’interès per entendre, una mica millor, l’art de “Gaudinià”.

Compra la teva entrada online

Les entrades per visitar The Gaudí Exhibition Center i les obres pròpies del Museu Diocesà exposades es poden comprar el mateix dia de la visita a les taquilles del museu o, si es prefereix, comprar-les online i anticipadament, el que us permetrà beneficiar-vos d’un descompte del 20%. Una vegada comprada l’entrada i per poder accedir al museu, només haureu de presentar el val de compra abans d’entrar-hi.

El Museu ha tancat

Horari de la visita
Estiu (març – octubre): tots els dies de 10:00h a 20:00h.
Hivern (novembre – febrer): tots els dies de 10:00h a 18:00h.
Tancat: 25 de desembre.
Preu
General: 15€
Reduïda 1: 12€ (estudiants, persones més grans de 65 anys i residents a la província de Barcelona).
Reduïda 2: 7,50€ (menors de 18 anys, persones a l’atur i discapacitats).
Gratis: menors de 8 anys.
Visites guiades per a grups

Sempre que es contacti prèviament amb The Gaudí Exhibition Center, es pot fer una visita guiada. D’una hora aproximada de durada, la visita guiada s’ofereix en diversos idiomes ( català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià i alemany) i està disponible per a grups de més de 20 persones.


Com a contrapunt al material més històric, artesà i tangible del museu i gràcies a Samsung, partner tecnològic de The Gaudí Exhibition Center, el museu fa una gran aposta per l’ús de la tecnologia. L’objectiu és el de fer la visita molt interactiva i visual i de transmetre tan bé com sigui possible l’Univers de Gaudí. Així doncs, durant el recorregut es posen a la disposició del visitant calidoscopis i pantalles interactives multimèdia a més de projectar-se un vídeo i d’oferir la possibilitat de gaudir d’una experiència de Realitat Virtual.

El sorprenent calidoscopi
calidoscopi The Gaudí Exhibition Center

A la primera planta de l’edifici es troba un calidoscopi, que, tot i sorprendre al visitant es troba eclipsat davant un segon calidoscopi, de majors dimensions que el primer i situat a l’última planta de l’edifici, convertit en un dels elements més admirats i fotografiats de tota l’exposició.

Així doncs, visitar The Gaudí Exhibition Center permet a tots els aficionats i experimentats en l’obra d’Antoni Gaudí, descobrir certs aspectes de la seva vida i el seu treball menys coneguts mentre que als visitants menys coneixedors de les proeses del genial arquitecte modernista aconsegueix obrir-los les portes al món “Gaudinià”.

Experiència de Realitat Virtual (RV)
experiència Realitat Virtual

La possibilitat de gaudir, pagant un petit suplement, d’una experiència de realitat virtual que permet a l’usuari submergir-se i viure en primera persona l’Univers d’Antoni Gaudí, és una experiència que no es pot deixar escapa.

Les obres del Museu Diocesà de Barcelona

Art Romànic
Pintures al fresc
de Sant Salvador de Polinyà
Talla de la Verge de Toudell
Bàcul de l’Abad Clasquerí
Creu processional de Riells del Fai
Alba i capa de l’Abad Biure
Renaixement
Retaule de Sant Marçal i Sant Sebastià
de Joan Gascó
Retaule de Sant Sever
de Pere Nunyes i Enric Fernandes
Art Gòtic
Taula de Sant Jaume
Taula de Sant Vicenç
de Ramon de Destorrent
Retaule de San Juan Bautista
de Jaume Serra
Arqueta reliquiari de Sant Cugat
Sepulcre de fusta policromada de Santa Maria de Cervelló
Art Barroc
Sant Sopar
de Antoni Viladomat
Talla de Sant Jaume Peregrì

Galeria de fotos

Mapa


Mapa de Barcelona

Adreça

Pla de la Seu, 7 Barcelona.

Horari de visita

La informació es mostra més amunt.

Preu de l’entrada

La informació es mostra més amunt.

Com arribar-hi?

Metro: Jaume I (linia 4), Plaça Catalunya (linies 1 i 3) i Liceu (linia 3).

Autobusos: linies 45, 59, 91, 120, V13, V15, V17 i autobús turístic.

A peu: situat al costat de la Catedral, s’hi pot arribar caminant si us trobeu al Barri Gòtic o fins i tot al Born.

Llocs propers d’interès

Catedral de Barcelona
Casa de l’Ardiaca
Museu Frederic Marès
Plaça del Rei de Barcelona
Columnes Temple d’August

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright