mercats ambulants i fires artesania local Barcelona

Actualització 03 abr. 2024

Els mercats ambulants i fires d’artesania local de Barcelona són un dels preferits per tots aquells als quals els hi agrada trastejar entre diferents paradetes a la recerca d’algun peça de roba u objecte de disseny que comprar i/o regalar.

A Barcelona, afortunadament, ens trobem amb diversos mercats ambulants i fires d’artesania, alguns especialitzats, com pot ser la Fira de Ceràmica i Objectes de Fang que se celebra durant les Festes de La Mercè o, per contra, altres tants mercats ambulants on trobar una mica de tot; teixits, brodats, bijuteria, objectes realitzats en fusta, objectes en ceràmica o fang, etc.

Tota la informació per a anar als mercats ambulants i fires d’artesania de Barcelona

Molts dels mercats ambulants d’artesania, en algunes ocasions coneguts amb l’anglicisme “handmade“, es localitzen en punts estratègics i cèntrics de la ciutat, fet pel qual en moltes ocasions és possible trobar uns certs tipus d’articles orientats també als turistes. No obstant això, no sempre és així, ja que també es troben productes molt variats i interessants per a tota mena de públic.

A mode de recomanació, us animem a acostar-vos a algun dels mercats ambulants d’artesania que se celebren en barris menys cèntrics de la ciutat o en places i carrers menys transitats.

Quan se celebren els mercats ambulants i fires d’artesania de Barcelona?

Gràcies al vast nombre de mercats ambulants i fires centrades en la venda d’articles d’artesania amb els quals compta Barcelona, ens podem trobar amb alguns d’ells que se celebren periòdicament (setmanalment, quinzenalment o mensualment) en el mateix lloc com en altres punts, sobretot fires, que tenen lloc una o dues vegades a l’any.

On se celebren els mercats ambulants i fires d’artesania de Barcelona?

Sobre el lloc triat per a la celebració dels mercats ambulants, molts d’ells opten per algun lloc a l’aire lliure, situant-se en algunes places i carrers concorreguts (cas per exemple de La Rambla de Barcelona o en el Moll del Dipòsit (al costat del MHCAT).

En altres ocasions, ja sigui a l’aire lliure com en llocs coberts, els mercats ambulants i fires d’artesania se celebren en escenaris icònics o amb un cert encant de Barcelona, com els jardins de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, l’edifici de les Drassanes , l’Estació d’autobusos del Nord o l’Estació de trens de França de Barcelona.

Quins articles es poden comprar en les fires i mercats ambulants d’artesania local?

En aquesta mena de mercats ambulants abunden sobretot articles relacionats amb la joieria i la bijuteria, peces de roba i tot tipus de complements. Tot i així, no són els únics articles que es poden comprar, ja que també sol haver-hi un gran nombre d’objectes de decoració, per a la cuina, de bricolatge, etc.

A més, aquests mercats ambulants i, més encara en en cas de les fires d’artesania, compten amb diferents parades en les quals comprar i degustar algunes delícies gastronòmiques, sobretot de rebosteria. O a cas la bona gastronomia no és un art?

Llistat dels mercats ambulants d’artesania més importants de Barcelona

A continuació us oferim un llistat amb alguns dels mercats ambulants d’artesania local més importants de Barcelona i les fires més destacades que cada any se celebren a la ciutat i que guarden relació amb el món de l’artesanat.

Fira d’Artesania del Portal de l’Àngel

On: avinguda Portal de l’Àngel nº 6, Barcelona.
Quan: de 10:00h a 21:00h (de forma puntual es desmunta).

Fira d’Artesans al Moll del Dipòsit

On: moll del Dipòsit (Palau del Mar).
Quan: dissabte, diumenge i festius de l’1 de juliol al 31 d’agost.

Fira Nova Artesania a Les Rambles

On: Rambla Santa Mònica, Barcelona.
D’octubre a maig: dissabte, diumenge, festius i vigílies de festius de 10:00h a 21:00h.
De juny a setembre: divendres, dissabtes, diumenges, festius i vigílies de festius de 10:00h a 21:00h.

Mercat ambulant de Productes Artesanals de la Sagrada Família

On: c/ Padilla (enfront de la façana de la Sagrada Família), Barcelona.
Quan: De dilluns a diumenge durant tot el dia.

Fira d’Artesans Eixample

On: c/ Rogent, 28, Barcelona.
Quan: últim dissabte de cada mes de 9:00h a 14:00h.

Fira de Ceràmica i Objectes de Fang

On: c/ Portal de l’Àngel, Barcelona.
Quan: durant la celebració de les festes de La Mercè.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright