Actualització 01 juny 2023

La Plaça del Diamant és famosa per la cèlebre novel·la de l’escriptora catalana Mercè Rodoreda. Segurament moltes persones que visitin la plaça diran que no té res d’especial, i pot ser que sigui així, però precisament aquest percepció unit a l’encant del barri de Gràcia i al fet que fos l’escenari d’una novel·la de gran èxit fan que sí que sigui una plaça d’interès.

Informació sobre la Plaça del Diamant de Barcelona

Depenent de l’hora a la qual es vagi a la Plaça del Diamant, pot ser una plaça tranquil·la o no. Una tranquil·litat que únicament es veurà truncada per algunes converses de banc entre gent gran o pels nens que hi juguen.

Si per contra us acosteu a la plaça de nit, l’ambient canvia bastant, sent molt més animada i amb les seves terrasses plenes de gent, fet que de vegades provoca no pocs inconvenients a les persones que hi viuen.


Com a elements destacats de la plaça, mencionar la presència d’una estàtua que recorda als morts en totes les guerres i d’una placa que fa un esment especial a les víctimes dels bombardejos sobre Barcelona durant la Guerra Civil.

El refugi antiaeri de la Plaça del Diamant

L’any 1992, després d’uns treballs en la zona, es va localitzar un antic refugi antiaeri que es va usar perquè la població del barri es resguardés dels bombardejos que es van produir durant la Guerra Civil Espanyola. El refugi pot visitar-se concertant una visita guiada mitjançant els números de telèfon 647 843 084 / 93 219 61 34 o escrivint un email a tallerhistoriagracia@gmail.com

Mapa: On està la Plaça del Diamant?


Consultar el mapa de Barcelona

Adreça

Plaça del Diamant, Barcelona.

Com arribar?

Metro: Fontana (línia 3) i Joanic (línia 4).

Autobusos: línies 22, 24, 39, 87, 114, N4 i V17.

Llocs d’interès propers

Refugi Antiari Plaça del Diamant
Casa Vicens
Park Güell
Carrer Verdi
Hotel Casa Fuster

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright