Mercat de Santa Caterina

Actualització 01 jul. 2023

El Mercat de Santa Caterina es troba en una de les zones més cèntriques de la ciutat, en ple barri de la Ribera, en el districte de Ciutat Vella. Malgrat que el mercat no és tan conegut com La Boqueria la veritat és que poc o res té que envejar-li.

Quines coses interessants amaga el Mercat de Santa Caterina

Sobre el lloc en el qual antigament s’aixecava el convent de Santa Caterina i després de quatre anys d’intensos treballs, finalment l’any 1848 es va inaugurar el mercat de Santa Caterina, sent el primer mercat cobert de la ciutat. L’any 1997 s’inicien, sota la direcció de l’arquitecte Enric Miralles i la seva dona, la italiana Benedetta Tagliabue, els treballs de rehabilitació de l’edifici del mercat, que van concloure l’any 2005. D’aquesta remodelació destaca el disseny de la seva colorida i ondada coberta, realitzada com a part d’aquests treballs, per l’arquitecte català Toni Comella i que representa un mar virtual de fruites i verdures.

terrassa Cuines Santa Caterina

Una de les seus del MUHBA

Durant les reformes dutes a terme es van localitzar diverses restes de l’antic convent de Santa Caterina, que ara formen part del MUHBA, el Museu d’Història de Barcelona, i les restes de la qual es poden visitar de forma gratuïta.

Què comprar i on menjar al Mercat de Santa Caterina?

Al mercat de Santa Caterina i en un ambient molt més tranquil que al proper mercat de La Boqueria, trobareu una gran varietat de productes i parades: carnisseries, peixateries, fruiteries, etc. A més a més, es troba un supermercat en el seu interior on poder completar la compra.


peixateria

A l’hora de menjar o prendre alguna cosa us recomanem el fantàstic restaurant Cuines Santa Caterina, del Grup Lluerna, que es troba en un dels extrems del mercat i que compta amb una petita terrassa, en la qual sol ser bastant complicat trobar lloc durant les hores punta. Els altres bars on podeu esmorzar o menjar alguna cosa també es troben a l’interior del mercat. Són el Bar Joan, el Bar l’Univers i La Torna, on en un ambient típic de bar podreu degustar entrepans, tapes i un menú amb plats elaborats amb productes frescos del propi mercat.

Galeria de fotografies

Mapa


Mapa més gran de Barcelona

Adreça

Av. de Francesc Cambó1 16, Barcelona

Horari del mercat

Dilluns: de 7:30h a 14:00h.

Dimarts, dimecres i dissabte: de 7:30h a 15:30h.

Dijous i divendres: de 7:30h a 20:30h.

Tancat: Diumenge.

A l’estiu i dates assenyalades poden haver-hi modificacions en els horaris.

Com arribar-hi?

Metro: Jaume I (línia 4) i Urquinaona (línies 1 i 4).

Autobuses: línies 45, 120, V15, V17 i autobús turístic.

A peu: es pot arribar a peu si esteu pel Born així com en les proximitats del centre de la ciutat.

Llocs d’interès pròxims

Catedral de Barcelona
Museu Picasso de Barcelona
Museu de la Xocolata de Barcelona
Plaça del Rei de Barcelona
Plaça Sant Jaume

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright