Museu de Bombers de Barcelona: Espai Bombers

Des de fa alguns anys es parlan de la possibilitat de crear el Museu de Bombers de Barcelona, per explicar i documentar gràficament la important tasca que, des de la seva creació, ha dut a terme el cos de bombers a la ciutat. Pel que sembla no trigarà massa temps a fer-se realitat aquest projecte ja que l’Ajuntament ja ha decidit l’emplaçament d’aquest futur museu, l’antic parc de bombers del carrer Lleida, i en breu començaran les obres en el seu interior.

QUAN S’INAUGURARÀ EL MUSEU?
Encara s’han de realitzar importants reformes a ledifici de l’antic parc de bombers per adequar les seves instal·lacions al seu nou ús com a museu. Per aquest motiu és difícil fixar una data concreta d’inauguració però s’espera que el Museu dels Bombers de Barcelona obri les seves portes durant l’any 2016.

El Cos de Bombers de Barcelona

Malgrat que Barcelona ha sofert importants incendis al llarg de la seva història, no va ser fins a la meitat del segle XIX quan es va crear la primera companyia dedicada exclusivament a les tasques d’apagar i controlar els incendis que es produïen a la ciutat. Des d’aquesta petita unitat de 25 homes sense gran formació, el cos de bombers de la ciutat no ha parat de professionalitzar-se fins a arribar al seu nivell actual.

L’edifici

El lloc escollit per a la ubicació del futur Museu de Bombers de Barcelona no podia ser millor. Es tracta de l’antic parc de Bombers del carrer Lleida, que va estar en funcionament fins a l’any 2000 i que va ser construït amb motiu de la celebració de l’Exposició Universal de 1929 que va tenir lloc a la muntanya de Montjuïc de Barcelona.


La col·lecció del museu

Donades les grans dimensions de l’edifici les possibilitats de cara a presentar una mostra atractiva són gairebé infinites. Per això és més que probable que la col·lecció permanent inclogui diversos vehicles del parc de bombers corresponents a diferents èpoques. A més s’inclourà nombrosa documentació gràfica sobre els incendis més importants de la ciutat, les actuacions més destacades dels bombers, la seva indumentària i vehicles utilitzats, que servirà per completar la informació històrica de la creació del cos de bombers de Barcelona i la seva evolució fins als nostres dies.

EXPOSICIONS TEMPORALS
Està previst reservar un espai dins del museu per organitzar, de forma periòdica, una sèrie d’exposicions temporals que permetin completar i dinamitzar la mostra permanent del museu.

Mapa


Mapa més gran

Direcció

carrer Lleida,, 2, Barcelona.

Horari de visita

Per determinar (pendent d’inauguració).

Preu de l’entrada

Per determinar (pendent d’inauguració).

Com arribar-hi?

Metro: Espanya (linies 1 i 3).

Autobusos: linies 13, 23, 37, 50, 55, 65, 79, 91, 109, 165, D20, H12, H16 i autobús turístic.

FGC i Renfe (rodalies): Espanya.

A peu: des de la plaça d’Espanya, el Parc de Montjuïc o la zona més propera del Poble Sec es pot arribar caminant fins al Museu dels Bombers de Barcelona.

Llocs d’interès propers

Parc de Montjuïc
Plaça d’España
Font Màgica de Montjuïc
MNAC
Jardins del Teatre Grec

  • 48
    Shares

✅ ARTICKET BCN